Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

V-ati saturat de ploaie? Ghinion - prognoza meteo pentru doua saptamani

Luni, 30 Iulie 2018, ora 14:50
12546 citiri
V-ati saturat de ploaie? Ghinion - prognoza meteo pentru doua saptamani
Foto: Arhiva Ziare.com

Temperaturile cresc in zilele urmatoare, dar ploile nu se opresc in totalitate, conform prognozei Administratiei Nationale de Meteorologie pentru perioada 30 iulie - 12 august.

Banat

In prima saptamana de prognoza vremea va fi calduroasa in cea mai mare parte a regiunii, astfel ca temperaturile maxime vor depasi local 30 de grade. In a doua saptamana vor fi chiar 32 de grade, insa apoi vor marca o scadere pana la final, spre 30 de grade.

Local si temporar va ploua in fiecare zi a intervalului de prognoza, dar mai intens si mai frecvent in intervalul 31 iulie - 4 august.

Crisana

Vremea se anunta calduroasa, in jur de 30...32 de grade. In intervalele 2...4 august si din nou in 9...12 august se vor inregistra in medie temperaturi maxime de 28...30 de grade.

Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi ridicata pe tot parcursul celor doua saptamani, dar aversele vor fi mai importante cantitativ si se vor semnala pe arii mai extinse pe 1, 2, 3 august si din nou in 10 si 11 august.

Transilvania

Vremea va fi mai calda decat in mod normal in aceasta perioada in cea mai mare parte a regiunii, cu exceptia depresiunilor, unde valorile termice se vor situa in jurul celor normale. Se anunta 29...30 de grade, cu o tendinta de scadere in ultimele zile de prognoza, spre 27...28 de grade.

Pe tot parcursul celor doua saptamani ale intervalului de prognoza vor fi perioade in care se vor semnala ploi, mai ales averse, dar cu probabilitate mai ridicata in intervalul 30 iulie - 3 august.

Maramures

Aici se anunta vreme calduroasa, termometrele vor indica in jur de 30 de grade. Usor mai rece va fi in 3 si 4 august si din nou dupa 9 august cand vor fi 28 de grade.

Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi ridicata in fiecare zi, insa acestea vor fi mai ales sub forma de aversa si se vor semnala in special in orele amiezilor.

Moldova

Vremea va fi normala pentru aceasta perioada in cea mai mare parte a regiunii. Media temperaturilor maxime va atinge 27...29 de grade, usor mai ridicata fiind in data de 31 iulie, dar si in intervalul 6 - 8 august.

Instabilitatea atmosferica se va manifesta pe tot parcursul intervalului de prognoza, insa ploi mai importante cantitativ si pe arii mai extinse se vor semnala cu precadere in intervalul 30 iulie - 2 august.

Dobrogea

Vremea va fi local calduroasa in cea mai mare parte a intervalului de prognoza. Se vor inregistra maxime usor peste 30 de grade in cea mai mare parte a zonei continentale, dar trecator astfel de valori se vor atinge si pe litoral. O usoara racire se va produce din data de 8 august, cand se anunta 29 de grade.

Gradul de instabilitate atmosferica va fi ridicat pana in data de 2 august, astfel incat, mai ales dupa orele amiezilor se vor semnala averse, insa ulterior acesta va fi in scadere.

Muntenia

Vremea va fi normala pentru aceasta perioada, cu medii ale valorilor maxime de 29...31 de grade. Minimele termice vor fi ridicate in primele zile, cu medii de 18...20 de grade, iar din 3 august vor marca o scadere, astfel ca media regionala va fi de 17...18 grade.

Pana in data de 4 august, temporar va ploua si se vor cumula cantitati de apa mai insemnate. Probabilitatea de ploaie se va mentine si in restul intervalului, dar la cote mai reduse.

Oltenia

Intre 30 iulie si 4 august se anunta 28...29 de grade, sub normele perioadei. Ulterior, pana in data de 7 august, vremea se va incalzi pana la 30...32 de grade, dupa care vor cobori din nou.

In prima saptamana temporar va ploua, iar cantitatile de apa cumulate vor fi mai insemnate. Probabilitatea de ploaie se va mentine ridicata si in a doua parte a intervalului.

La munte

Regimul termic diurn nu va avea variatii semnificative pe parcursul intervalului, astfel ca mediile temperaturilor maxime vor fi de 18...20 de grade.

Temporar va ploua pe aproape tot parcursul intervalului si se vor cumula cantitati de apa mai insemnate, indeosebi in prima saptamana.

Citeste si Noua avertizare de la meteorologi: Cod galben de ploi pana miercuri

A.G.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#prognoza meteo iulie, #prognoza meteo august , #prognoza meteo