Ziare.com

Vreme calda pana in octombrie - prognoza meteo pe trei luni

Vineri, 25 Iulie 2014, ora 16:53

   

Vreme calda pana in octombrie - prognoza meteo pe trei luni
Meteorologii ne anunta ca urmeaza trei luni calduroase, cu valori termice in general peste mediile climatologice, dar cu putine precipitatii.

Estimarile sunt facute de catre Centrul European pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia si au un grad de realizare de aproximativ 60%, fenomenele extreme cu o durata scurta de manifestare neputand fi prognozate cu ajutorul acestui produs, informeaza Agentia Nationala de Meteorologie.

Astfel, in luna august, regimul termic va avea valori normale in majoritatea regiunilor, exceptand vestul tarii unde, local, valorile termice pot fi peste mediile perioadei. Totodata, cantitatile lunare de precipitatii vor inregistra in general o tendinta de deficit, exceptand centrul si nordul tarii unde local acesta pot fi normale.

In luna septembrie, sunt asteptate valori termice peste norme in estul, sud-estul si local in sudul si vestul tarii, iar in rest normale. In schimb, cantitatile de precipitatii vor fi apropiate de normal in centrul, nordul si local in vestul tarii, iar in restul zonelor acestea vor prezenta in general o tendinta de deficit.

Si luna octombrie va fi calduroasa. Valorile termice vor fi peste mediile climatologice in sud-est si local in regiunile sudice si vestice, iar in restul teritoriului se vor incadra in normalul perioadei. Cantitatile lunare de precipitatii vor avea valori normale in est, sud-est si local in sud, iar in rest peste mediile climatologice.

Harta alegerilor locale 2020. Lista cu toti candidatii la consiliile judetene si la primariile marilor orase din Romania

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4384 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor