Ziare.com

Vremea ne ameteste. Nici nu stim cum sa ne mai imbracam - prognoza meteo pe doua saptamani

Luni, 01 Octombrie 2018, ora 14:29

   

Vremea ne ameteste. Nici nu stim cum sa ne mai imbracam - prognoza meteo pe doua saptamani
Temperaturile vor oscila in perioada urmatoare si vremea se va schimba rapid, in perioada 1-14 octombrie, conform prognozei Administratiei Nationale de Meteorologie.

Banat

In prima saptamana, temperaturile vor varia de la o zi la alta (18 si 22 de grade) . Pe 8 octombrie, se racoreste (16...17 grade), iar apoi se incalzeste astfel incat, intre 11 si 14 octombrie, vor fi maxime de 21 de grade.

Probabilitatea de ploaie va fi in general redusa, iar cel mai probabil ploi pe arii restranse si in general slabe cantitativ se vor semnala in jurul datei de 7 octombrie.

Crisana

In primele zile, vremea va fi normala din punct de vedere termic cu maxime de 20...21 de grade. Apoi, se racoreste, astfel incat pe 4 octombrie vor fi maxim 16 grade. Intre 4 si 6 octombrie va avea loc o incalzire, spre 22 de grade, iar apoi o noua racire va determina, pe 8 octombrie, o medie a temperaturilor maxime de aproximativ 15 grade.

Va urma un nou proces de incalzire treptata, iar intre 11 si 14 octombrie se vor inregistra maxime de 20...21 de grade.

Vor fi ploi la nivel local, posibil moderate cantitativ, pe 6 si 7 octombrie, iar in celelalte zile ale intervalului de prognoza probabilitatea de ploaie va fi redusa.

Transilvania

Primele zile vor fi caracterizate de o vreme apropiata de normal din punct de vedere termic, cu valori maxime de 19...21 de grade si minime nocturne in crestere, de la 4 la 8 grade. Apoi, intre 4 si 10 octombrie, vor urma perioade cu alternante termice, iar temperaturile diurne se vor situa intre 15 si 19 grade si cele nocturne vor fi cuprinse, in general, intre 2 si 5 grade.

Incepand cu 11 octombrie regimul temperaturii aerului va fi constant si se va concretiza prin medii diurne de 17...19 grade si nocturne 3...4 grade, apropiate de normele perioadei.

Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicata in jurul datei de 7 octombrie, iar in rest se va mentine redusa.

Maramures

In primele zile, temperaturile vor fi in limitele normale ale perioadei, cu o medie regionala in jurul a 19 grade. Pe 4 octombrie vremea se va raci (15 grade), apoi se va incalzi din nou si se vor atinge 21 de grade pe 6 octombrie. Temperaturile vor scadea ulterior spre 15 grade, pe 8 octombrie, dupa care vor creste iar, astfel incat in intervalul 11 - 14 octombrie vor fi maxime de 19...20 de grade, apropiate de normele perioadei.

Probabilitatea de ploaie va fi in general redusa in cea mai mare parte a intervalului, dar va ploua la nivel local in jurul datei de 7 octombrie si izolat pot fi ploi si pe 1, 2, 6 si 8 octombrie.

Moldova

La inceputul intervalului de prognoza, vremea va fi inca racoroasa (18 grade ziua si 4 grade noaptea), apoi se va incalzi, iar pe 3 octombrie se vor inregistra maxime de 23 de grade si minime de 9...10 grade.

Racirea care va urma va determina, in urmatoarele doua zile, medii termice de 16 grade la valorile maxime si 5 grade la valorile minime.

Vor urma alte doua zile cu temperaturi ceva mai ridicate, 19 grade si, respectiv 7 grade, iar in cea de a doua saptamana regimul termic nu va mai avea variatii semnificative si se va concretiza prin maxime de 16...18 grade si minime de 5...6 grade, in medie.

Probabilitatea pentru ploi izolate si slabe cantitativ va fi mai ridicata in zilele de 1, 7 si 8 octombrie, iar in celelalte zile ale intervalului de prognoza va fi extrem de redusa.

Dobrogea

In primele zile vremea se va incalzi usor si treptat, astfel incat temperaturile maxime vor creste de la 19 la 23 de grade. Racirea ulterioara va determina un regim termic mai apropiat de cel normal la aceasta data, ce se va mentine pe tot parcursul intervalului 5 - 14 octombrie si care va fi caracterizat de valori diurne de 16...18 grade si nocturne de aproximativ 9 grade.

Probabilitatea de ploaie va fi in general redusa si doar pe 1 octombrie se pot semnala averse moderate cantitativ, iar ploi izolate si slabe mai pot fi si in jurul datelor de 2, 7 si 8 octombrie.

Muntenia

Temperaturile maxime vor fi in crestere, de la 18 grade in prima zi, pana in jurul valorii de 25 de grade, pe 3 octombrie. Apoi, se racoreste pana la 19 grade, pana la finalul celei de a doua saptamani de prognoza.

Valorile termice nocturne vor marca usoare variatii pana in pe 4 octombrie, cand se vor situa, in general, intre 8 si 11 grade, dar se vor mentine relativ constante in cea de a doua saptamana, cand se vor situa intre 7 si 9 grade.

In prima zi de prognoza vor fi ploi pe arii relativ extinse, apoi probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicata doar in intervalul 7-9 octombrie.

Oltenia

Se incalzeste pana la 24 de grade de la 16 grade in prima zi de prognoza. Ulterior, se racoreste, iar in intervalul 4 - 14 octombrie nu vor mai fi variatii termice importante, iar valorile diurne vor fi de aproximativ 18...20 de grade.

Ploi slabe, trecatoare se vor semnala cu o probabilitate mai ridicata in prima zi de prognoza si in intervalul 7-9 octombrie, iar in restul timpului conditiile de aparitie a ploilor vor fi reduse.

La munte

In intervalul 1 - 7 octombrie temperaturile vor oscila. Astfel, temperaturile maxime vor fi cuprinse, in medie, intre 7 si 13 grade, iar cele minime se vor situa intre -1 si 4 grade.

Dupa 8 octombrie, valorile termice se vor mentine relativ constante, in jurul unor medii de 10 grade ziua si 1...2 grade noaptea, caracterizand o vreme apropiata de normal pentru aceasta perioada.

Ploi slabe, locale se vor semnala pe 7 - 8 octombrie, iar in rest probabilitatea pentru precipitatii se va mentine scazuta si doar pe 1 octombrie vor fi posibile ploi izolate.

A.G.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 6759 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor