Vremea se incalzeste pana de Paste - prognoza meteo pe doua saptamani

Luni, 06 Aprilie 2020, ora 11:25
5682 citiri
Vremea se incalzeste pana de Paste - prognoza meteo pe doua saptamani

Vremea se incalzeste in urmatoarele doua saptamani, potrivit prognozei meteo pentru perioada 6 - 19 aprilie, cand este sarbatorit Pastele ortodox.

Banat

In prima saptamana de prognoza vremea se incalzeste - de la o medie a maximelor de 16 grade se va ajunge la 24 de grade in 11 si 12 aprilie. La fel si pentru valorile minime, care vor ajunge de la 0 grade la 6-7 grade. In a doua saptamana, sunt estimate valori maxime in medie de 16-19 grade si minime de 6-8 grade.

Crisana

Vremea se va incalzi treptat in prima saptamana de prognoza: media valorilor maxime va ajunge la 22-24 de grade. Tendinta va fi asemanatoare si pentru temperaturile minime: de la 0-2 grade se va ajunge la 6-7 grade.

Dupa 13 aprilie, media valorilor maxime va fi de 16-18 grade si de aproximativ 6

grade pentru cele minime.

Transilvania

In primele zile ale intervalului, vremea va fi rece mai ales in timpul noptilor si diminetilor, cu o medie a temperaturilor minime de -5...-2 grade si maxime in crestere usoara spre 15-16 grade.

Ulterior, vremea se va incalzi, iar pana pe 13 aprilie se va inregistra o medie regionala a maximelor de 19-20 de grade si minime pozitive.

Maramures

Vremea va fi rece in primele zile ale intervalului, mai ales in timpul noptilor si diminetilor, cu o medie a temperaturilor minime in jur de -2 grade si maxime in crestere usoara spre 16-17 grade.

Ulterior, vremea va deveni calda pentru aceasta perioada, iar pana in 13 aprilie se vor

inregistra maxime in jur de 20 de grade si minime ce vor ajunge la o medie de 6

grade.

Moldova

In primele 3 zile ale celor doua saptamani, vremea va fi rece in timpul noptilor si

diminetilor, media temperaturilor minime va fi de 0 grade, iar maximele vor ajunge si la 16 grade.

Ulterior, vremea va deveni usor mai calda decat in mod obisnuit pentru aceasta perioada: pe 12 si 13 aprilie, maximele vor fi, in medie, in jurul a 21 de grade si minimele vor ajunge la o medie de 6-7 grade.

Dobrogea

In aceasta regiune se incalzeste treptat pana pe 10 aprilie, cand maximele ajung la 16-17 grade, iar minimele la 7-8 grade. Cu mici variatii de la o zi la alta, acest regim termic se va mentine si in intervalul 11-14 aprilie.

Dupa aceasta data, se estimeaza trecerea spre valori termice usor sub cele normale pentru aceasta regiune, cu o medie a maximelor in jurul a 15 grade si a minimelor de 5-6 grade.

Muntenia

In primele 3 zile ale intervalului, noptile si diminetile vor fi reci cu o medie a temperaturilor minime de 1-2 grade si maxime in crestere usoara spre o medie de 17 grade. Ulterior, pana pe 13 aprilie, vremea va deveni treptat mai calda, iar maximele vor ajunge la 22 de grade, iar minimele la o medie de 7-8 grade.

Dupa aceasta data, media temperaturilor maxime ajunge la 18 grade, iar cea a minimelor la 6-7 grade.

Oltenia

In primele 3 zile ale intervalului vremea va fi rece in timpul noptilor si diminetilor: media temperaturilor minime va fi de 1-2 grade si maxime de 16 grade. Ulterior, pana pe 13 aprilie, vremea va deveni treptat mai calda si se vor inregistra valori termice

maxime in jurul a 21 de grade, iar minimele vor ajunge la o medie de 7-8 grade.

Dupa aceasta data, media temperaturilor maxime revine la normalul perioadei: 17 grade, iar cea a minimelor la 5-6 grade.

La munte

Vremea se va incalzi treptat pana pe 10 aprilie, cand media valorilor maxime va ajunge la 10-11 grade, iar media temperaturilor minime va atinge 1-2 grade.

Cu mici variatii de la o zi la alta, acest regim termic se va mentine si in intervalul 11-13 aprilie.

Dupa aceasta data, se raceste, iar temperaturile maxime ajung la 6 grade, iar cele minime la -1 - 0 grade.

Citeste si:
Premierul Ciucă invitat la inaugurarea gazoductului dintre Grecia și Bulgaria. ”Se discută cu partea americană pentru gaz lichefiat”
Premierul Ciucă invitat la inaugurarea gazoductului dintre Grecia și Bulgaria. ”Se discută cu partea americană pentru gaz lichefiat”
Șeful guvernului de la București se află joi, 7 iulie, în vizită de lucru în Grecia, cu prilejul operaţionalizării interconectorului de gaze Grecia – Bulgaria. Conform programului...
Cum l-a resuscitat PSD pe ministrul-clovn din epoca Dragnea. Petre Daea a fost vajnic membru al PCR timp de două decenii
Cum l-a resuscitat PSD pe ministrul-clovn din epoca Dragnea. Petre Daea a fost vajnic membru al PCR timp de două decenii
Petre Daea a fost votat miercuri, 6 iulie, de către membrii PSD pentru portofoliul de ministru al Agriculturii după ce Adrian Chesnoiu a demisionat din funcție ca urmare a unei anchete DNA. Daea...