Ziare.com

Vremea se strica, dar nu pentru mult timp - prognoza meteo pe doua saptamani

Luni, 01 Aprilie 2019, ora 14:35

   

Vremea se strica, dar nu pentru mult timp - prognoza meteo pe doua saptamani
Caldura din prima zi a saptamanii nu va dura mult, conform prognozei meteorologilor pentru perioada 1-14 aprilie. Insa nici temperaturile mai mici anuntate dupa aceasta zi nu vor persista si vom reveni curand la zile cu mai mult soare.

Banat

Luni va fi mai cald decat in mod normal, dar apoi vremea se va raci, iar intre 2 si 6 aprilie vor fi 16...17 grade. Pe 7 aprilie vor fi 19 grade, iar apoi din nou 16 grade. Pana la finalul intervalului de prognoza, vremea nu va mai avea variatii semnificative.

Noaptea, temperaturile vor fi in crestere, de la 3...4 grade in prima dimineata, pana la 7 grade in diminetile de 8 si 9 aprilie, apoi vor scadea treptat, astfel ca in ultimele doua dimineti se vor apropia de 4 grade.

Vor fi conditii de precipitatii aproape in fiecare zi, dar mai ales intre 5 si 10 aprilie, cand se vor putea semnala pe arii mai extinse.

Crisana

Temperaturile vor fi in scadere de la 21 de grade in prima zi, pana la 16 grade in cea de a doua, apoi pana in 6 aprilie nu vor mai fi variatii importante. In zilele de 7 si 8 aprilie vor fi 18 grade, iar pe 9 aprilie se vor inregistra 16 grade si asa va fi pana la sfarsitul intervalului.

Minima va fi de 4 grade in prima dimineata si va scadea cu 2 grade pana in 3 aprilie, apoi va creste din nou, astfel ca in dimineata zilei de 9 aprilie va atinge 7 grade. Din 10 aprilie minima va scadea din nou, iar in ultimele dimineti se va situa in jurul valorii de 4 grade.

Se anunta averse intre 5 si 9 aprilie si doar izolat in rest.

Transilvania

Temperatura o sa scada de la 19 grade in prima zi de prognoza, la 10 grade in cea de a doua. In intervalul 3 - 8 aprilie se va incalzi treptat, spre maxime de 17 grade, in 9 aprilie se va raci cu aproximativ 3 grade, apoi nu se vor mai inregistra variatii semnificative.

Minima va scadea pana in dimineata zilei de 3 aprilie, cand va fi de cel mult -3 grade. Ulterior va creste, astfel ca in jur de 9 aprilie minima va atinge 9 grade, iar pana la finalul intervalului de prognoza va scadea cu 3...4 grade.

Vor fi averse aproape in fiecare zi, mai frecvente intre 5 si 9 aprilie.

Maramures

Temperatura o sa scada de la 17...18 grade in prima zi, la 11...12 grade in cea de a doua. Intre 3 si 8 aprilie temperatura va creste cu 7...8 grade, iar apoi se va racori, iar valorile vor oscila intre 15 si 17 grade.

Temperatura minima va fi in scadere in primele zile, de la 3 grade pana la -1 grad in dimineata de 3 aprilie. Intre 4 si 9 aprilie minima va creste treptat cu pana la 5...6 grade, apoi va scadea din nou, astfel ca in ultima dimineata va fi de 2 grade.

Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi mai mare intre 5 si 9 aprilie.

Moldova

Procesul de racire a vremii va continua, astfel ca maxima va ajunge la 10 grade pe 2 aprilie. Apoi, pana la inceputul celei de a doua saptamani, se va incalzi cu 6 grade, apoi se va racori usor, iar maxima va fi de 14 grade.

Minima va scadea pana la -2 grade in 3 si 4 aprilie, ulterior va creste spre 9 grade pe 9 aprilie, iar pana la finalul intervalului de prognoza va fi din nou in scadere si va ajunge la 3 grade.

Temporar vor fi precipitatii, cu o probabilitate mai mare dupa data de 5 aprilie.

Dobrogea

Luni, vremea va fi mai calda decat in mod obisnuit la aceasta data (18 grade) . Ulterior se va racori, chiar semnificativ in a doua zi, astfel ca pe 3 aprilie vor fi cel mult 9...10 grade. Va urma o noua incalzire, pana in 7 aprilie, de aproximativ 6 grade, apoi o usoara racorire, astfel ca intre 8 si 14 aprilie vor fi maxime de 12 si 14 grade.

Minimele vor fi ridicate in 1 si 2 aprilie si vor avea o medie de 5...6 grade, insa vor marca o scadere in urmatoarele doua zile, spre 1 grad. Intre 5 si 8 aprilie minima va fi de 7...8 grade, apoi va scadea, astfel ca in ultimele doua nopti se vor inregistra 5 grade.

Temporar, dupa data de 5 aprilie, vor fi posibile precipitatii aproape zilnic.

Muntenia

Marti, vremea se va raci accentuat, de la 21 la 11 grade. Intre 3 si 7 aprilie se va incalzi, dar nu vor fi mai mult de 19 grade. Apoi se va racori din nou, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 15 si 17 grade.

Evolutia temperaturilor minime va fi asemanatoare. Cele mai reci nopti vor fi cele din 3 si 4 aprilie, cand se vor inregistra 0 grade, iar cele mai calde, intre 7 si 10 aprilie, cand vor fi 6...7 grade.

Temporar se vor semnala precipitatii, pe arii extinse, intre 6 si 9 aprilie si izolat in restul intervalului.

Oltenia

Vremea va fi deosebit de calda luni (22 grade), insa maximele vor scadea brusc, spre valori de 12 grade pe 2 aprilie. In intervalul 3-7 aprilie vor creste treptat spre 18 grade, iar ulterior, vor fi in limitele a 15...17 grade.

Minimele vor fi ridicate in primele doua nopti, cu 4...6 grade, apoi vor scadea spre 2 grade in data de 3 aprilie, iar in intervalul 4-8 aprilie vor creste cu pana la 5 grade. In cea mai mare parte a celei de a doua saptamani minimele vor fi in scadere, iar spre finalul intervalului de prognoza se vor inregistra 4 grade.

Temporar vor fi precipitatii, pe suprafete mici, pana in data de 4 aprilie, apoi pe arii relativ extinse.

La munte

Vremea va fi schimbatoare. Media temperaturilor maxime va fi cuprinsa intre 2 si 8 grade, iar a minimelor intre -6 si 1 grad.

Temporar se vor semnala precipitatii, mai frecvente din data de 5 aprilie.

Iata cum va fi vremea in aprilie

A.G.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste mai multe despre prognoza meteo aprilie prognoza meteo
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 20540 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor