Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Channel 4 intra in mintea unui proxenet roman: Daca o fata arata bine, e un bancomat

Miercuri, 15 Octombrie 2014, ora 12:28
9610 citiri
Channel 4 intra in mintea unui proxenet roman: Daca o fata arata bine, e un bancomat

Un jurnalist britanic a incercat sa intre in mintea unui proxenet roman, de la care a aflat ca "pestii" privesc fetele care arata bine ca pe niste "bancomate" si ca "visul romanesc" este acela de a avea bani.

Romania este una dintre tarile din care provin persoanele traficate pentru sex in Marea Britanie. Jurnalistul Paraic O'Brien de la Channel 4 a facut o vizita in tara noastra, unde s-a intalnit cu un proxenet, la care se refera ca la un "lover boy".

Cel mai enervant lucru despre intalnirea sa cu un traficant sexual, povesteste jurnalistul britanic, a fost ca, in ciuda faptului ca era un proxenet, parea o persoana calda si ca, initial, l-a placut.

Marturiile unei prostituate romance din Cartierul Rosu: Guvernul este pestele nostru cel mai mare

O'Brien a stabilit sa se intalneasca cu "pestele" langa hotelul la care era cazat, in Iasi, "langa granita cu Republica Moldova", cum spune el. Proxenetul fusese colegul de scoala al unei cunostinte a jurnalistului si a acceptat sa vorbeasca, sub protectia anonimatului.

Asadar, O'Brien a urcat in masina proxenetului si astfel a inceput "turul in mintea unui traficant sexual".

"In timp ce conducea prin oras, mi-a aratat apartamentele folosite si taxiurile pe care le folosea pentru a trimite clientilor femei. Proxenetul are in jur de 20 de ani, este bine imbracat si ingrijit. Mi-a spus ca nu bea si nici nu ia droguri si ca este implicat intr-o relatie serioasa. Omul inspira caldura, te facea sa ai incredere cu usurinta in el. Nu te puteai abtine sa nu-l placi", povesteste reporterul britanic.

O'Brien spune ca proxenetii - "lover boys" - reprezinta axa centrala a "afacerii". Acestia isi construiesc relatii cu tinerele fete, le curteaza.

Visul romanesc

"Daca ea arata bine, atunci ai un bancomat... un bancomat", i-a spus proxenetul. Potrivit acestuia, politia din Romania este destul de vigilenta. Ca urmare, afacerea este impartita in operatiuni mai mici, cu accent pe trimiterea femeilor in alte tari europene.

Prostituata romanca, la Londra: Cand sunt cu un client, ma gandesc doar la copiii mei

"Daca o fata se plange la politie, spui ca ea a fost prietena ta. Daca se plange si a doua, atunci ai dat de necaz", a explicat "pestele".

O'Brien l-a intrebat pe roman cum preintampina astfel de situatii. "Tu-i speli creierul cu vorbe. Doar spune-i unei femei ce poate face cu atatia bani", a relatat pestele, recunoscand ca vinde o iluzie femeilor. "Acesta este visul romanesc, sa ai bani", a apreciat proxenetul.

Fara remuscari

Britanicul povesteste ca interlocutorul sau rade sarcastic atunci cand vorbeste despre victimele sale si nu mai inspira aceeasi incredere. "Nu ma simt vinovat, eu nu fortez pe nimeni. Cand o fata provine dintr-o familie mare, de obicei tatal bea si o bate pe mama. Fetele sunt sarace si vor sa scape de astfel de viata", a mai spus romanul.

"Am petrecut ore intregi in masina lui. Pe masura ce vorbea, era cat se poate de clar ca isi descrie propria viata", incheie reporterul.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Channel4 reportaj proxenet Romania, #prostitutie Romania presa britanica , #prostitutie
Comentarii
Poza albacazapada
albacazapada
rank 5
urata meserie pentru femei frumoase
Poza elem
elem
rank 5
o viziune limitata si lipsita de continut!