Drama fetelor fortate sa se prostitueze de catre interlopul Boxerul, implicat in luptele de strada din Piata Constitutiei

Joi, 23 Aprilie 2020, ora 09:19
17489 citiri
Drama fetelor fortate sa se prostitueze de catre interlopul Boxerul, implicat in luptele de strada din Piata Constitutiei

7 tinere care au fost fortate sa se prostitueze in Germania de membrii gruparii conduse de Ionut Mirea, zis "Ionut Boxerul", s-au constituit parti civile in procesul interlopilor si cer daune morale totale de aproximativ 310.000 de euro.

Alte doua fete nu au precizat inca un cuantum al daunelor pe care-l solicita, dar vor face acest lucru in timpul procesului.

Saptamana trecuta, 15 membri ai acestei grupari au fost trimisi in judecata de procurorii DIICOT, fiind acuzati de constituire a unui grup infractional organizat, trafic de persoane, trafic de minori si proxenetism.

Este vorba de interlopul implicat in luptele de strada din Piata Constitutiei, in fata Palatului Parlamentului si in apropierea unor institutii de forta: Parchetul General, Ministerul Justitiei, SRI si Politia Locala Bucuresti. Miza razboiului era exploatarea sexuala a unei fete.

Pe 29 septembrie, oamenii condusi de "Ionut Boxerul" au fost depasiti numeric de interlopii condusi de Alex Barbaro, cel care controleaza o zona din cartierul Tei-Doamna Ghica (Sectorul 2), si au fost pusi pe fuga. Unul dintre soldatii clanului Mirea, Ion Ban zis Doctorul, a murit ca urmare a loviturilor primite.

Intreaga poveste a luptelor din fata Palatului Parlamentului- Crima din Piata Constitutiei: Cum au ajuns interlopii sa se macelareasca in fata institutiilor de forta ale Romaniei

Foloseau metoda "loverboy"

E vorba de o retea specializata in trafic de persoane si proxenetism din comuna Clejani (Giurgiu), care-si intinsese tentaculele in Bucuresti si in mai multe judete din Moldova.

Oamenii lui "Ionut Boxerul" s-ar fi specializat in racolarea unor tinere, care proveneau din familii sarace sau care aveau o educatie precara, pe care le transportau in Germania unde le obligau sa se prostitueze.

O parte din tinere erau racolate prin metoda "loverboy", cea in care tanara era amagita de proxenet cu o relatie de lunga durata. Ea accepta sa se prostitueze sub promisiunea ca se vor casatori, iar banii erau necesari pentru a construi un viitor impreuna, pentru a cumpara un apartament si pentru a strange economii cand se vor intoarce in Romania.

"Pentru a le convinge sa practice prostitutia si pentru a deveni asertive, inculpatul Mirea Ionut se folosea si de unii dintre membrii grupului infractional organizat, care trebuiau sa se apropie de tinere si sa le controleze prin dezvoltarea unor relatii sentimentale cu acestea, uneori victimele fiind obligate sa consume substante psihotrope, devenind astfel dependente de grup.

Pentru intimidarea acestora, gruparea infractionala utiliza arme de foc, dar si arme albe, deseori aplicandu-le corectii fizice, atunci cand victimele nu respectau indicatiile primite," acuza DIICOT.

Se informau din presa

Potrivit datelor din rechizitoriul procurorilor DIICOT, membrii gruparii lui "Ionut Boxerul" au avut mai multe discutii despre scandalul din Piata Constitutiei.

Ei erau ingrijorati cu privire la aspectele cunoscute de autoritati si se informau permanent prin intermediul reportajelor prezentate la diferite televiziuni/articole de presa.

Tezaurul de aur de la Clejani

Conform documentului citat, banii obtinuti din desfasurarea activitatilor infractionale erau cheltuiti pe teritoriul Germaniei pentru inchirierea spatiilor unde se practica prostitutia si pentru nevoile curente ale membrilor gruparii infractionale, insa o mare parte dintre acestia au fost transferati in Romania fie direct, la purtator, fie prin intermediul serviciilor bancare de transfer financiar.

"Mirea Ionut obisnuia totodata sa investeasca o parte din bani in achizitionarea de bijuterii din aur cu gramaje consistente si aducerea acestora in tara, pentru ca veniturile ilicite sa fie protejate de eventuale controale ale autoritatilor germane sau romanesti.

Din mijloacele de proba existente, a rezultat faptul ca Mirea Ionut a adus personal in Romania o parte din sumele de bani si bijuteriile din aur, pe care le-a transportat la una dintre locatiile tatalui sau, Mirea Ion, de pe raza comunei Clejani," acuza procurorii.

Pe 15 octombrie, cand DIICOT a facut primele perchezitii in acest caz, la locuinta lui Ion Mirea au fost gasite mai multe bijuterii si suma de 87.470 de lei.

Vila-bordel din Hamburg

Principala afacere a gruparii era proxenetismul. Ionut Mirea ar fi inchiriat o vila cocheta in Hamburg, care avea doua etaje, destinata exclusiv practicarii prostitutiei.

Interlopul ar fi negociat cu proprietarul imobilului sa locuiasca la parter pentru a putea, in caz de urgenta, respectiv de efectuare a unor controale inopinate ale Politiei, sa paraseasca fara a fi depistat casa, prin curtea din spate.

Probabil cel mai socant caz din acest dosar este al unei tinere, gravide in luna a 5-a, pentru care medicii au refuzat sa faca operatia de avort. Potrivit marturiilor, membrii gruparii au decis sa faca o intrerupere de sarcina.

Fata a fost internata la Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti si a beneficiat de servicii medicale cu ajutorul unui angajat al unei firme de paza responsabile de securitatea unitatii medicale.

Intrucat medicii le-au explicat ca sarcina este avansata si nu se mai poate proceda la intreruperea ei, doua dintre membrele gruparii au procurat medicamente pentru producerea unui avort.

Sarcina a fost oprita din evolutie si s-a produs eliminarea fatului. Ulterior, tanara a fost transportata in Germania, unde a continuat sa se prostitueze.

Ziare.com a mai scris despre acest caz, dupa ce interlopul a descoperit o metoda inedita de a face bani: casatorii de convenienta cu cetateni pakistanezi sau indieni- Povestea prostituatelor carora interlopul Boxerul le aranja in Germania casatorii de forma cu indieni si pakistanezi

Citeste si:
Ludovic Orban spune că Florin Cîțu are zilele numărate la șefia PNL. Motivul pentru care Ciucă sau Bode nu îi vor succeda în funcție
Ludovic Orban spune că Florin Cîțu are zilele numărate la șefia PNL. Motivul pentru care Ciucă sau Bode nu îi vor succeda în funcție
Fostul lider al liberalilor, Ludovic Orban, e de părere că actualul șef al PNL, Florin Cîțu, își va pierde funcția „în curând”, însă următorul nume la președinția partidului este...
Ludovic Orban neagă zvonurile că ar fi fost chemat la DNA. Afacerile din pandemie care au stârnit suspiciuni legate de fostul lider PNL
Ludovic Orban neagă zvonurile că ar fi fost chemat la DNA. Afacerile din pandemie care au stârnit suspiciuni legate de fostul lider PNL
Fostul lider PNL, Ludovic Orban, susţine că nu a fost implicat în achiziţiile făcute de compania UNIFARM sau de Oficiul Naţional pentru Achiziţii Centralizate (ONAC) în perioada pandemiei....