In ce conditii ar accepta Biserica legiferarea prostitutiei?

Autor: Dragos Dragoteanu - antreprenor
Luni, 30 Iunie 2014, ora 18:56
2877 citiri
In ce conditii ar accepta Biserica legiferarea prostitutiei?

Criza financiara loveste si in Biserica Ortodoxa Romana, institutie care a muls multi bani de la bugetul de stat, in ultimii 24 de ani.

BOR a dovedit ca se poate adapta rapid economiei de piata, dar, daca n-o sa-i ajunga banii pentru finalizarea Catedralei Mantuirii Neamului, cred ca poate face si un mic compromis. Si cei mai mari antreprenori au probleme financiare.

Preotii sunt, de departe, cei mai eficienti antreprenori dovediti din Romania. Totusi, le-au scazut veniturile oficiale cu aproape un sfert, de la 87 milioane de lei in 2011, la 65 milioane lei, in 2013. Vorbim de venituri declarate. Cele nedeclarate sa fie primite, ca e loc suficient in gradina Domnului.

Problema e insa mult mai grava decat pare la prima vedere, dar intotdeauna, ca orice intreprinzatori de succes, preotii pot apela si la planul B.

Ca sa finalizeze constructia Catedralei Mantuirii Neamului, Patriarhia ar putea deveni foarte interesata sa-si schimbe atitudinea fata de legiferarea prostitutiei.

Astfel, preotii ar putea deveni mai umani, mai apropiati de problemele poporului, mai smeriti fata de propriile interese si ar putea face si un pustiu de bine bugetului de stat.

Cum? E foarte simplu! Cand n-o sa mai aiba finantare pentru cea mai mare cladire construita dupa Revolutie in Romania, preotii ar putea da unda verde prostitutiei.

Alte tari membre UE se bucura de acest privilegiu de multi ani si noi, rupti in fund la buget, ne dam fete mari, nevoie mare. Din fericire, romancele noastre practicante s-au descurcat pe alte meleaguri, dar, ca si alti romani pribegiti prin toata Europa, la un moment dat vor dori sa revina acasa.

Astfel, Biserica Ortodoxa ar putea deveni un model de succes si in acest caz, dand o mana de ajutor pentru repatrierea tinerelor fete ratacite prin bordelurile straine. Un plus de incredere ar primi si alte categorii sociale, mai putin "privilegiate".

O afacere prospera, din care castiga toti

Dand unda verde legalizarii prostitutiei, Biserica poate reusi sa-si atinga rapid obiectivul imobiliar si religios. Spre finalul ctitoriei, pot lasa mult timp nefinisata catedrala, ca sa doneze poporul pentru ultimile "detalii". Poate nu o s-o tina chiar.... 300 de ani, ca pe Sagrada Familia - din Barcelona, dar macar secolul asta ar putea-o prinde intr-o continua finalizare. Pana una alta, trebuie sa traga tare la structura si costa al naibii de mult - cateva sute de milioane de euro.

Ce legatura are prostitutia cu Biserica, in acest caz? Doua mari si late: una prin care Biserica si-ar da "spasita" acordul legiferarii celei mai vechi meserii din lume si a doua, care este strans legata de prima, ar fi ca acest acord sa fie conditionat: o parte din taxele si impozitele colectate din tot acest fenomen ar putea fi redirectionate catre BOR. Doamne ajuta!

Industria pe orizontala ar prospera. Domeniul HORECA (hoteluri, restaurante, cazare), publicitatea, comertul cu produsele dedicate ar trece la un alt nivel. Turismul ar putea da o noua lovitura financiara cunoscand o noua perspectiva.

De exemplu, politicienii romani nu stiu ca una din "materiile prime" care se exporta masiv in Europa este reprezentata de prostituatele romance.

Numai in Germania exista peste 400.000 de prestatoare inregistrate oficial, din care campioane sunt romancele, singurele care au o reprezentare procentuala cu doua cifre, respectiv 12%. Rusoaicele, bulgaroaicele si alte natii sunt minoritare.

Practic, Germania e datoare vanduta Romaniei la acest capitol. Inchipuiti-va cum ar arata Arena Nationala din Bucuresti plina cu aceste "exemplare".

Statul roman, aflat permanent in criza de lichiditati, si-ar reajusta bugetul pe noi coordonate, cu ajutorul Bisericii. Anual, s-ar rula in plus in Romania cel putin 1,8 miliarde de euro, venituri din care se pot colecta taxe si impozite.

De unde reiese aceasta cifra? Din statisticile oficiale facute de autoritatile fiscului german, care incaseaza anual 15 milarde de euro din aceasta industrie. Atentie, fiscul din Germania nu are nicio tangenta cu ANAF din Romania. Nemtii colecteaza tot, inclusiv de pe urma prostitutiei, fac statistici si ofera date concrete, in cunostinta de cauza.

Piata muncii ar cunoaste un reviriment. Industria serioasa a prostitutiei implica desigur contracte de munca oficiale, asigurari de sanatate, pensii declarate, conditii de sanatate verificate. Asta s-ar putea traduce in ochii guvernantilor ca un model de succes in oficializarea pietei muncii, pentru orice alt domeniu economic.

Ce poate fi mai elegant decat sa fi concurent in propria tara, cu propria "marfa" si sa indulcesti bugetul tarii cu bani albi? Cand ma gandesc cat se caciulesc guvernantii la FMI pentru o transa de cateva miliarde, cu dobanzi enorme, ma bufneste rasul. Asta nu inseamna tot prostitutie?

Bat clopotele si pentru BOR, nu numai pentru popor

De cand bugetul tarii a saracit si guvernantii au devenit mai putin darnici, Patriarhia a mai primit o grea lovitura din partea... DNA. Din ce in ce mai multi sponsori si ctitori de biserici au ajuns la puscarie. Ce sa-i faci, cand furi esti mai generos, cand muncesti din greu, nu prea ai timp sa treci pe la biserica si sa negociezi iertarea pacatului prin "grija" preotilor.

Cum poporul a saracit si el sau macar s-a mai luminat o idee la cap, donatiile s-au imputinat. Enoriasii au ajuns sa fie invidiosi pe traiul preotilor.

Desigur, prostitutia este cea mai veche meserie din lume. Atata timp cat economia Germaniei si a altor cateva tari europene serioase prospera inclusiv din darile obtinute din aceasta activitate, nu cred ca doamna Merkel se rusineaza cu veniturile suplimentare consistente incasate legal, in acest mod.

Pana acum guvernul Romaniei n-a avut decat planul A: deficit bugetar = imprumuturi interne si externe. BOR a incercat toate variantele si acum se pare ca valul crizei a ajuns cu intarziere si in ograda Patriarhiei.

Cand nu vor mai avea bani sa continue catedrala, conducerea BOR ar putea sa ierte un pacat mic, mult mai mic decat furturile de milioane de euro dovedite.

Prostitutia din politica romaneasca este incomparabila cu cea propriu zisa. Preotii au fraternizat cu politicieni si s-au umplut de bani. La nevoie, vor inchide ochii si pentru prostitutia originala.

NB: Autorul nu este implicat politic, nu are nicio functie publica si nu s-a dus la vot.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#legalizare prostitutie Biserica , #prostitutie