Marturiile unei prostituate romance din Cartierul Rosu: Guvernul este pestele nostru cel mai mare

Joi, 04 Septembrie 2014, ora 13:39
52624 citiri
Marturiile unei prostituate romance din Cartierul Rosu: Guvernul este pestele nostru cel mai mare
Foto: Behind The Redlight District

Felicia Anna, o prostituata romanca din Amsterdam, a discutat deschis despre meseria pe care o practica, traficul de persoane si conditiile de munca ale lucratoarelor sexuale din Amsterdam.

Jurnalistul Jesse Nickles a descoperit blogul romancei si a discutat cu Felicia Anna despre dedesubturile vietii din Cartierul Rosu.

Felicia Anna a marturisit, in interviul publicat de The Amsterdam Diaries, ca s-a nascut in Romania, insa a practicat pentru prima oara prostitutia in Olanda.

Viata prostituatelor romance din Germania, la 12 ani de la legalizarea celei mai vechi meserii din lume

"Nu m-a obligat nimeni sa ma prostituez. Prietenii si familia mea nici nu stiu ca eu fac asta, lucru de altfel valabil pentru majoritatea prostituatelor de aici, unde sub 8% dintre femei sunt fortate sa presteze aceasta munca, in ciuda a ce sustin unii. Cei care sustin ca fetele sunt obligate sa se prostitueze nu sunt interesati sa le salveze pe aceste femei, ci mai degraba sa puna prostitutia intr-o lumina proasta", este de parere romanca.

Statul german, "un proxenet modern"? 65% din prostituate sunt din Romania si Bulgaria (Video)

Motivul pentru care femei din Europa de Est practica prostitutia in alte tari, crede Felicia Anna, este diferenta "uriasa" de bani. "E adevarat, tari precum Romania sunt foarte sarace, insa noi nu practicam prostitutia pentru ca am fi sarace. Multe din fetele de aici au avut sansa sa duca o viata normala in tarile lor, asa cum e si cazul meu. Insa aceasta meserie este prea bine platita pentru a-i spune 'nu', atat timp cat esti ok cu partea sexuala", a continuat romanca, marturisind ca in Cartierul Rosu castiga cel putin de 30 de ori mai mult decat ar fi castigat la un job normal in Romania.

Ea sustine ca prostitutia ii ofera "libertate" si nu este vorba de nicio "constrangere", asa cum s-ar putea crede: "Noi, fetele de aici, suntem propriii nostri sefi. Noi hotaram cat muncim, cand muncim si cand plecam in vacanta. Eu sunt seful meu si eu detin controlul, nimeni altcineva".

Romanca povesteste ca face sex cu mai putin de jumatate din clientii sai. Potrivit ei, 90% vin sa faca sex, 10% sunt curiosi si vor doar sa stea de vorba. Din cei 90%, multi se fastacesc, fumeaza prea multa iarba sau se imbata, astfel ca nu mai sunt in stare sa faca sex.

Guvernul, cel mai mare peste

Felicia Anna a marturisit ca o prostituata castiga intre 5.000 si 35.000 de euro pe luna, in perioada de criza, tariful minim fiind de 50 de euro pentru 15 minute. Totusi, a marturisit ea, avand in vedere ca prostitutia este legala in Olanda si este, de fapt, o afacere, trebuie sa plateasca si taxe, care reprezinta 21% din venit.

"Multe fete spun ca guvernul este pestele nostru cel mai mare, din moment ce el scoate profitul pe carca noastra".

Scriitor italian: Romania e cea mai mare exportatoare de prostituate

Romanca subliniaza ca nu si-ar schimba jobul decat daca ar castiga la loto si marturiseste ca ii place meseria ei, pentru ca are toata "libertatea". Multe fete, spune ea, au familii si copii, deci au viata sociala activa si in afara Districtului.

Prostituata, care vorbeste romana, maghiara, engleza, putina italiana si putina olandeza, are un sfat pentru fetele care vor sa devina lucratoare sexuale.

"Le-as transmite sa se gandeasca cu mare atentie. Nu e deloc usor, esti supus la multe hartuieli si nedreptati, fie din partea clientilor, fie din partea guvernelor sau a politiei, in functie de locul in care lucrezi. Trebuie sa fii puternica daca vrei sa ai acest job. Un alt sfat este sa nu aiba incredere in nimeni, vor fi multi care vor vrea sa profite de pe urma voastra. Asta e prima regula a prostitutiei: nu aveti incredere decat in voi insiva", conchide Felicia Anna.

#prostituata romanca Olanda marturii, #Felicia Anna prostituata Amsterdam, #prostituate romance Cartierul Rosu , #prostitutie