Pas important pentru legalizarea prostitutiei la nivel mondial - Toata industria sexului va avea de castigat

Miercuri, 12 August 2015, ora 08:45
5220 citiri
Pas important pentru legalizarea prostitutiei la nivel mondial - Toata industria sexului va avea de castigat
Foto: captura YouTube/Amnesty International

Amnesty International a adoptat o controversata politica vizand dezincriminarea penala a industriei sexului, respingand critici ale unor organizatii de aparare a drepturilor femeilor care denunta politica drept o legalizare a proxenetismului si bordelurilor.

Organizatia a aprobat marti, la Dublin, o rezolutie care recomanda "dezincriminarea (penala) totala a tuturor aspectelor ce tin de activitatea consimtita a lucratorilor sexuali", relateaza AP in pagina electronica.

Amnesty International argumenteaza ca cercetari pe care le-a afectuat sugereaza ca dezincriminarea este cea mai buna modalitate de aparare a drepturilor lucratorilor sexuali.

"Recunoastem ca aceasta problema critica in domeniul drepturilor omului este extrem de complexa si, de aceea, am abordat-o din perspectiva standardelor internationale in domeniul drepturilor omului", a declarat Salil Shetty, secretarul general al Amnesty International (AI).

"De asemenea, ne-am consultat cu miscarea noastra la nivel global pentru a prelua opinii din toata lumea", a adaugat el.

Decizia luata de organizatie este importanta, deoarece va fi folosita in actiuni de lobby pe langa guverne din intreaga lume pentru a le determina sa accepte acest punct de vedere.

Politica Amnesty a provocat opozitia unor organizatii pentru apararea drepturilor femeilor, care au argumentat ca AI a comis o grava eroare.

Aceste organizatii, intre care si Coalitia impotriva traficului de femei, cu sediul in Statele Unite, subliniaza ca sunt de acord cu AI ca prostituatele sa nu fie acuzate de infractiuni penale, dar ca scoaterea de sub incidenta penala a intregii industrii a sexului va transforma proxenetii in "oameni de afaceri" care pot vinde prostituate vulnerabile in deplina impunitate.

"Este o palma peste fata pentru supravietuitori si pentru organizatiile care apara drepturile femeilor din intreaga lume", a declarat Taina Bien-Aime, directoarea executiva a Coalitiei americane, care si-a exprimat dezamagirea fata de aceasta decizie a Amnesty.

Cristian Vasilcoiu, înlocuit de la Ministerul Muncii: ”Ca să nu aflaţi din Monitorul Oficial”
Cristian Vasilcoiu, înlocuit de la Ministerul Muncii: ”Ca să nu aflaţi din Monitorul Oficial”
Cristian Vasilcoiu a anunţat că a fost informat vineri, 21 iunie, că reprezentanţii organizaţiei PSD Dolj i-au retras sprijinul politic şi urmează să fie înlocuit din funcţia de secretar...
AEP anunță organizarea unui nou tur de alegeri în două comune aflate în balotaj. Când va avea loc scrutinul
AEP anunță organizarea unui nou tur de alegeri în două comune aflate în balotaj. Când va avea loc scrutinul
AEP anunţă organizarea, duminică, 23 iunie, a unui nou tur de scrutin pentru funcţia de primar pentru candidaţii aflaţi în balotaj din comunele Cheţani, judeţul Mureş, şi Poşaga,...
#Amnesty International legalizarea prostitutiei, #Amnesty International industria sexului , #prostitutie
Comentarii
Poza Salamcusoia
Salamcusoia
rank 5
De mult asteptam legalizarea
  1. Un lider dintr-o țară NATO îl „liniștește” pe Putin. „Istoria milenară“ a Rusiei nu va fi întreruptă, pentru că nu a existat niciodată
  2. Băiatul de 10 ani dispărut în apele Siretului a fost găsit mort. Trupul lui, recuperat de scafandri după 24 de ore de căutări
  3. ”Zi mare pentru Ucraina”. Cu ce se mândrește Kievul, în plin război
  4. Trump încearcă să-i fure ideile lui Biden. Migranții nu mai sunt acum "animale" care "otrăvesc sângele" ţării, ci viitori "miliardari" VIDEO
  5. Amenda uriașă primită de o companie aeriană pentru că a refuzat îmbarcarea unei pasagere care era „în costum de baie”
  6. Dronele ucrainene au făcut prăpăd în Rusia și în Crimeea FOTO/VIDEO
  7. Restaurantul legendar care își închide porțile după 91 de ani de activitate. "Am putea continua încă 40 de ani, dar a venit timpul"
  8. Un copil 3 ani a murit după ce a fost prins sub roțile unui vagon de tren. Unde s-a produs tragedia
  9. Canicula oprește furnizarea apei potabile în mai multe localități din România. De când nu va mai curge apă la robinete
  10. Decizie fără precedent a Statelor Unite. Amână cu 16 luni onorarea contractelor de armament, pentru a reface stocurile Ucrainei