Ziare.com

Prostitutia ar trebui legalizata - sondaj

de Irina Olteanu
Miercuri, 23 Februarie 2011, ora 17:00

   

Prostitutia ar trebui legalizata - sondaj
Prostitutia ar trebui legalizata, considera majoritatea cititorilor Ziare.com care au luat parte la un sondaj pe aceasta tema.

66,74% dintre participantii la sondaj au raspuns afirmativ la intrebarea "Sunteti de acord cu legalizarea prostitutiei?", 15,44% au spus "Nu", 14,48% au spus ca sunt de acord, insa "Numai in conditii stricte", iar 3,34 au spus ca nu ii intereseaza acest subiect.

Sondajul, la care au participat 4.438 de persoane, a fost realizat in perioada 15 februarie - 22 februarie.

Sunteti de acord cu legalizarea prostitutiei? - Sondaj Ziare.com

Dintre cititorii Ziare.com care au participat la sondaj 2.965 au raspuns "Da", 684 au spus "Nu", 641 au precizat ca "Numai in conditii stricte", iar 148 au spus "Nu ma intereseaza".

Momentan, insa, cea mai veche meserie din lume nu va putea fi legala. Asta pentru ca proiectul de lege privind legalizarea prostitutiei, promovat Silviu Prigoana, a fost respins marti cu unanimitate de voturi de Comisia juridica a Senatului.

Sebastian Lazaroiu: 2019 vine cu un Valentine's Day de groaza

Prigoana a incercat in zadar sa-i sensibilizeze pe senatori, sustinand ca beneficiarul cel mai important al aplicarii unei astfel de legi nu ar fi bugetul de stat, care ar castiga prin impozitarea activitatii de prostitutie, ci persoanele care o practica, pentru ca ar beneficia de protectie sociala, asigurari de sanatate, indemnizatii de somaj si chiar pensie.

Subiectul legalizarii prostitutiei a fost adus in discutie si saptamana trecuta de consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu, care a adus argumente sociologice in sprijinul legalizarii celei mai vechi meserii din lume.

Senatorii vor sa afle cati bani ar aduce la buget legalizarea prostitutiei

El a prezentat un argument-premiera in favoarea legalizarii prostitutiei: pericolul cresterii agresivitatii barbatilor.

"In conditiile in care numarul de prostituate este mic, iar fenomenul este clandestin vor creste agresivitatea si violenta sexuala", spune consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu, in articolul "Demografia iubirii: revolutie sau razboi", publicat de Ziua Indragostitilor in revista Q Magazine.

El a pornit de la decalajul demografic existent: "In anul 2019, in Romania vor fi mai multi barbati la varsta casatoriei decat partenere disponibile. Un milion de tineri isi vor cauta perechea, iar aproximativ 160.000 de barbati vor ramane necasatoriti".

Patriarhia: Legalizarea prostitutiei reprezinta o forma de sclavie moderna

Lazaroiu a dat ca exemplu revolutia romana din 1989 si a spus ca, spre sfarsitul anilor '80, era un raport de doua partenere la un partener, din cauza decalajelor create de decretul anti-avorturi din 1967.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3081 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
6 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

In primul rand PROSTITUTIA POLITICA trebuie legalizata...

Cel mai mare venit va avea STATUL ROMAN daca PROSTITUTIA POLITICA va fi legalizata...
Aici se vehiculeaza sume adevarate...cu 10 -50 de lei la coltul strazi se arunca cu praf in ochii...
Atunci sa vedem ce mai fac PIPITELE POLITICE - EBA,UDREA,ANASTASE,GEORGIANA STEFAN, MIHAIELA STOICA, ANASTASE, RIDZI etc...

 

Prostitutia politica...

...se practica intr-o veselie de 20 de ani incoace. Dumneata nu vezi cati "traseisti" sunt in parlament? Daca ar fi dupa mine, am mai spus-o, cel care iese de sub culorile partidului care l-a adus in parlament, ar trebui sa-si piarda scaunul de parlamentar, nu sa devina "independent" sau sa se transfere la alt partid.
Cat despre cea mai veche meserie din lume, nu am participat la sondaj, dar oricum parerile sunt impartite.

doar de 20 de ani?

prostitutia politica e de cand lumea si pamantul.

 

BRAVOS, VAZ CA POTZI FI SI CU_MINTE, CAND VREI ...

Legalizarea prostitutziei este Primul PAS spre Re-Introducerea Sclaviei ...

NU Legalizarea, ci, REPRIMAREA, in SPECIAL a Proxenetilor SI Clientilor ...

ANUMITE SUBIECTE NU TREBUIE LASATE PE SEAMA PROSTIMII ...

De Fapt, NICI UN Subiect Important NU trebuie ...

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor