UPDATE VIDEO O noua zi de proteste in Bucuresti. Mii de persoane s-au adunat in fata Palatului Cotroceni

Marti, 30 Martie 2021, ora 23:06
5728 citiri
UPDATE VIDEO O noua zi de proteste in Bucuresti. Mii de persoane s-au adunat in fata Palatului Cotroceni
A treia zi de proteste in Bucuresti FOTO Hepta.ro

Aproximativ 150 de oameni protesteaza marti seara in Bucuresti. Protestatarii s-au adunat din nou in Piata Universitatii din Bucuresti, de unde au pornit in mars spre sediul Ministerului Afacerilor Interne. Acestia isi exprima in continuare nemultumirea cu privire la noile masuri restrictive adoptate de Guvern.

UPDATE 22:57

Protestatarii au ajuns in fata Palatului Cotroceni, unde au fost opriti de jandarmi. Numarul oamenilor adunati este tot mai mare. Dupa aproximativ 15 minute de scandari, s-au incolonat si s-au indreptat spre drumul pe care au venit.

UPDATE 22:32

Un protestatar a fost ridicat de jandarmi. Coloana isi continua drumul spre Palatul Cotroceni.

UPDATE 22:10

Cele cateva mii de manifestanti au blocat complet bulevardul Elisabeta.

UPDATE 21:40

Protestatarii au plecat in mars spre Palatul Cotroceni.

UPDATE 21:05

Circa 700 de persoane s-au strans in Piata Victoriei, unde protesteaza fata de noile masuri introduse. Nu sunt agresivi si nu au existat acte de violenta pana acum. Inainte de a ajunge in Piata Victoriei, au protestat si in fata Ministerului Sanatatii si Ministerului Afacerilor Interne.

Protestatarii sufla in vuvuzele si scandeaza "Demisia", "Fara restrictii", "Libertate, te iubim/ Ori invingem, ori murim", "Jos dictatura", "Jos cu starea de alerta", "Iesiti din casa, daca va pasa". Cei mai multi nu poarta masca.

Stirea initiala

Sunt cateva zeci de persoane, mult mai putine decat luni, 29 martie. Cu toate acestea, pe retelele de socializare au anuntat foarte multi oameni ca o sa participe la manifestatii.

Protestele continua si in alte judete, cum ar fi Constanta, Braila, Brasov, Vaslui sau Botosani.

Peste 200 de persoane au fost amendate in urma protestelor de ieri, din Capitala, iar 12 jandarmi au fost raniti. Politia Capitalei face cercetari pentru ultraj, distrugeri (vitrine, tonomate de alimente, mobilier stradal, statii de autobuz si geamuri ale mijloacelor de transport).

Cu toate acestea, prefectul Bucurestiului a declarat ca nu va renunta la masurile impuse.

Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, a declarat ca este consternat si furios in legatura cu protestele care au avut loc aseara.

"In calitate de ministru al sanatatii sunt consternat si oarecum furios. Nu din cauza protestelor in sine, pentru ca acestea pot avea justificari, dar cred ca s-a ajuns cam departe, in special cu violenta si agresivitatea la adresa medicilor", a spus Voiculescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nou centru respiro pentru copiii cu dizabilităţi deschis în Capitală. Serviciile medicale pe care le oferă
Nou centru respiro pentru copiii cu dizabilităţi deschis în Capitală. Serviciile medicale pe care le oferă
Un nou centru respiro pentru copiii cu dizabilităţi din Capitală şi familiile lor a fost inaugurat, joi, 18 aprilie, pe Calea Şerban Vodă, de către Direcţia Generală de Asistenţă...
Trasee modificate pe 10 linii de troleibuz și autobuz în weekend, în București. Ce eveniment este anunțat
Trasee modificate pe 10 linii de troleibuz și autobuz în weekend, în București. Ce eveniment este anunțat
Societatea de Transport Bucureşti (STB) a anunțat joi, 18 aprilie, că mai multe troleibuze și autobuze vor circula pe trasee modificate în weekend. Este vorba despre troleibuzele liniei 97...
#proteste, #Bucuresti, #masuri, #Covid 19 , #proteste pandemie