Bucurestenii ar putea ramane fara apa calda? RADET are in continuare conturile blocate

Vineri, 15 Aprilie 2016, ora 20:44
1662 citiri
Bucurestenii ar putea ramane fara apa calda? RADET are in continuare conturile blocate
Foto: Arhiva Ziare.com

Consiliul de admnisitratie al companiei Elcen, controlata de catre Ministerul Energiei, a decis sa respinga solicitarea RADET, regie detinuta de consiliul general al Capitalei, de a ridica poprirea de 100% pe conturile sale bancare.

Decizia a fost luata in conditiile in care Elcen cere in instanta plata a 500 de milioane de lei, iar RADET nu poate plati din datorii pentru ca autoritatile locale din Bucuresti nu au platit subventia, potrivit News.ro.

"Decizia de mentinere a gradului de poprire la nivelul de 100% a fost determinata de faptul ca furnizorii de gaze naturale si servicii auxiliare de transport si distributie au actionat ELCEN in instanta pentru recuperarea sumei de aproximativ 500 de milioane de lei", se precizeaza in comunicatul Elcen.

Taxa pentru cei care au centrale termice in apartamente? RADET considera ca introducerea ei e iminenta

In prezent, RADET este obligata sa plateasca Elcen 259 de milioane de lei, reprezentand datorii restante conform unui protocolul incheiat intre Primaria Bucuresti, RADET si Elcen in 2008, in urma unei decizii a Tribunalul Bucuresti din mai 2015.

In plus, Elcen detine impotriva RADET un alt titlu executoriu in valoare de 1,5 miliarde de lei. In total, RADET are datorii de peste 3 miliarde de lei catre Elcen.

"Acest deficit a fost cauzat si de neonorarea de catre Primaria Municipiului Bucuresti a platii subventiei aferente trimestrului I al anului 2016, potrivit deconturilor depuse de RADET pentru energia termica livrata populatiei. Mai mult, Primaria Municipiului Bucuresti nu a dispus masurile necesare pentru utilizarea totala a creditului de 248 de milioane de lei contractat de la Trezoreria Statului, neutilizand ultima transa de 32 de milioane de lei", mai arata Elcen.

Elcen furnizeaza agentul termic pentru RADET, de care depinde furnizarea apei calde si a caldurii pentru bucurestenii care au ramas in sistemul centralizat de termoficare.

RADET asigura 72% din necesarul de energie termica al Capitalei, iar 95% dintre consumatori sunt casnici. Regia furnizeaza caldura si apa calda pentru circa 570.000 apartamente, in care locuiesc 1,22 milioane de bucuresteni, potrivit ultimelor date disponibile.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#RADET conturi blocate, #RADET conturi proprire, #RADET cladura , #radet