De teama frigului anuntat, RADET reia incalzirea in Bucuresti

Marti, 18 Aprilie 2017, ora 17:34
7846 citiri
De teama frigului anuntat, RADET reia incalzirea in Bucuresti

RADET a solicitat ELCEN repornirea sistemului de alimentare cu agent termic pentru incalzire catre bucuresteni, incepand de marti, ora 22:00.

"Masura a fost dispusa pentru a asigura confortul cetatenilor si conditiile optime de temperatura in locuinte, in urmatoarea perioada, in care se anunta scaderea temperaturilor pana la 0 grade Celsius", arata RADET intr-un comunicat remis Ziare.com.

Solicitarea a avut in vedere prognoza meteo pe urmatoarele 3 zile, care indica temperaturi medii sub 10 grade, in intervalul orar prevazut de legislatia in vigoare, precum si numeroasele cereri venite de la cetateni, mentioneaza reprezentantii RADET.

Noaptea trecuta, temperatura medie a fost de 6 grade.

Citeste si Vine un ciclon peste Romania cu coduri galbene si portocalii de frig si ninsoare pana vineri (Vezi hartile)

Potrivit regulamentului pentru furnizarea si utilizarea energiei termice, "inceperea perioadei de incalzire pentru consumatorii de tip urban va avea loc dupa inregistrarea, timp de 3 zile consecutiv, intre orele 18:00 - 6:00, a unor valori medii zilnice ale temperaturii aerului exterior de +10 grade C sau mai mici".

RADET, prin Primaria Municipiului Bucuresti, va solicita Ministerului Dezvoltarii modificarea legislatiei privitoare la furnizarea si oprirea energiei termice, astfel incat confortul locuitorilor Capitalei sa fie asigurat in mod continuu pe intreaga perioada a anului, se mai arata in documentul citat.

In acest sens, este necesara adaptarea legislatiei actuale la noile conditii meteo din ultimii ani, cu variatii mari de temperatura intre zi si noapte, sau schimbari bruste de temperatura de la o zi la alta, in perioadele de pornire si oprire a sistemului.

In ceea ce priveste lipsa incalzirii la unele blocuri sau scari, dupa repornirea sistemului de incalzire, RADET precizeaza ca aceasta poate fi cauzata de faptul ca sunt asociatii de proprietari care nu doresc deschiderea vanelor aflate in subsolul imobilelor.

Reprezentantii legali ai acestor asociatii trebuie sa anunte in scris acest lucru, urmand ca, pe site-ul regiei, sa fie afisata si actualizata lista tuturor asociatiilor care raman inchise.

Reamintim ca, pe 4 aprilie, au fost initiate procedurile de oprire a furnizarii energiei termice pentru incalzire catre consumatorii racordati la sistemul centralizat din Bucuresti, pentru ca afara se incalzise simtitor.

B.B.

Citeste si:
Cum a confundat-o Ciucă pe Alina Gorghiu cu Roberta Anastase: ”Nu închei înainte de a le mulțumi celor patru președinți PNL” VIDEO
Cum a confundat-o Ciucă pe Alina Gorghiu cu Roberta Anastase: ”Nu închei înainte de a le mulțumi celor patru președinți PNL” VIDEO
Premieriul Nicolae Ciucă a comis o gafă la un eveniment festiv organizat de PNL cu ocazia împlinirii a 147 de ani de la înființarea partidului. Mai exact, a confundat-o pe Alina Gorghiu cu...
USR îl cheamă pe ministrul Finanțelor în parlament: ”Ne împrumutăm cu 1.000 de euro pe secundă. Cum opriţi dezastrul fiscal?”
USR îl cheamă pe ministrul Finanțelor în parlament: ”Ne împrumutăm cu 1.000 de euro pe secundă. Cum opriţi dezastrul fiscal?”
USR a depus miercuri, 25 mai, o solicitare oficială la Camera Deputaţilor pentru chemarea ministrului Finanţelor Adrian Câciu la Ora Guvernului, în data de 30 mai. Solicitarea USR se...