ELCEN da in judecata Primaria Capitalei. Nu mai vrea sa fuzioneze cu RADET

Luni, 21 Decembrie 2015, ora 17:48
1863 citiri
ELCEN da in judecata Primaria Capitalei. Nu mai vrea sa fuzioneze cu RADET
Foto: Arhiva Ziare.com

Producatorul de energie termica Electrocentrale Bucuresti (ELCEN) vrea sa achizitioneze servicii juridice privind actionarea Primaria Bucuresti in instanta, pentru neachitarea subventiei pe gigacalorie pentru populatie, si cauta alternative la fuziunea cu RADET.

ELCEN este producatorul si furnizorul de agent termic pentru RADET, companie responsabila de distributie la nivelul Capitalei. ELCEN are de recuperat de la RADET aproape un miliard de euro, din care 650 milioane euro reprezinta debitul principal (pentru marfa livrata), iar restul sunt penalitati.

Convocatorul unei adunari a actionarilor ELCEN, programata la 25 ianuarie, arata ca pe ordinea de zi se va afla si "aprobarea achizitiei serviciilor juridice de asistenta si reprezentare pentru formulare actiuni in instanta de judecata de catre Societatea Electrocentrale Bucuresti SA impotriva Municipiului Bucuresti, precum si sustinerea in toate fazele procesuale, avand ca obiect solutionarea diferendului dintre parti rezultat din neexecutarea de catre Municipiul Bucuresti a obligatiei legale de a asigura din bugetul local, respectiv de a vira in contul escrow, in conformitate cu prevederile OUG 115/2001 si OG 36/2006, sumele necesare acoperirii diferentei dintre pretul de producere, transport, distributie si furnizare a energiei termice livrate populatiei si pretul local al energiei termice facturate populatiei".

De asemenea, alt subiect aflat pe ordinea de zi se refera la aprobarea achizitiei serviciilor juridice de consultanta in vederea "identificarii unor solutii legale, viabile, care sa asigure continuitatea in conditii optime a serviciului public de alimentare cu energie termica in Municipiul Bucuresti, alternative la Memorandumul cu tema Realizarea serviciilor publice de alimentare cu energie termica prin sistem de alimentare centralizata cu energie termica integrat (SACET) in municipiul Bucuresti municipiul Constanta, aprobat in sedinta Guvernului Romaniei din data de 27.03.2013, precum si solutii legale de eliminare/reducere a blocajului financiar inregistrat de Societatea Electrocentrale SA in relatia cu regia Autonoma de Distributie a Energiei Termice - RADET Bucuresti".

Solutia propusa de memorandumul din 2013 era fuziunea RADET cu ELCEN.

Contractul dintre Romgaz si Electrocentrale Bucuresti, pentru furnizarea gazelor naturale, a fost prelungit pana la data de 31 decembrie 2015, in aceleasi conditii contractuale, a anuntat saptamana trecuta Romgaz. Insa contractul de anul viitor este conditionat de incheierea Conventiei de esalonare, aspecte care urmeaza sa fie renegociate.

Electrocentrale Bucuresti SA inregistreaza o datorie restanta de peste 300 milioane de lei catre Romgaz.

Eveniment Quarterly Report

PNL a aderat la Uniunea Democrată Internațională. ”Trebuie să fim unite în apărarea liberalismului şi valorilor democratice”
PNL a aderat la Uniunea Democrată Internațională. ”Trebuie să fim unite în apărarea liberalismului şi valorilor democratice”
Partidul Naţional Liberal a aderat la Uniunea Democrată Internaţională, decizia fiind luată, în unanimitate, la Reuniunea executivă a organizaţiei care a avut loc la Washington, a anunţat,...
Anunț important de la Bruxelles: România a aplicat pentru un pod rutier peste Dunăre, cu o componentă feroviară
Anunț important de la Bruxelles: România a aplicat pentru un pod rutier peste Dunăre, cu o componentă feroviară
Adina Vălean, comisarul european pentru transporturi a anunțat, joi, 7 decembrie, că România a depus un proiect în cadrul apelului de proiecte pe mobilitate militară pentru realizarea podului...
#ELCEN judecata primarie Bucuresti, #ELCEN fuziune RADET , #radet