RADET a dat caldura in Bucuresti, dar mii de blocuri stau in frig ca sa faca economie

Luni, 10 Octombrie 2016, ora 20:00
7604 citiri
RADET a dat caldura in Bucuresti, dar mii de blocuri stau in frig ca sa faca economie
Foto: Arhiva Ziare.com

RADET anunta ca, luni, la ora 17:00, a inceput furnizarea agentului termic pentru incalzire catre consumatorii urbani din Bucuresti. Totusi, aproximativ 3.000, din totalul celor 10.500 de asociatii de proprietari, au solicitat o amanare.

"Lipsa incalzirii la unele scari de bloc poate fi cauzata de faptul ca sunt asociatii de proprietari care nu si-au deschis vanele de la subsol urmare a solicitarilor venite de la locatari. Pana in data de 10 octombrie, aproximativ 3.000 din totalul celor 10.500 de asociatii de proprietari au solicitat amanarea furnizarii agentului termic pentru incalzire", a informat RADET, prin intermediul unui comunicat.

In cazul lipsei caldurii, cetatenii sunt rugati sa verifice cu prioritate lista cu datele asociatiilor de proprietari si a reprezentantilor legali (presedinte asociatie, administrator) care au solicitat amanarea furnizarii agentului termic, publicata pe site-ul www.radet.ro - sectiunea "Starea sistemului", care va fi actualizata zilnic.

Prin efectuarea probelor la cald, in ultimele zile caldura s-a resimtit in sectoarele 2, 3, 4 si partial in sectoarele 1, 5 si 6. Dupa terminarea probelor, toti consumatorii racordati la sistemul de termoficare vor beneficia de caldura, a mai precizat RADET.

"Din cauza inertiei termice a sistemului de termoficare si a cladirilor, caldura va fi resimtita treptat in apartamente, urmand ca in cursul zilei de 11 octombrie sa fie la parametri normali. Punctual, pot aparea deficiente in furnizarea agentului termic pentru apa calda si caldura, care insa vor fi solutionate cu celeritate", a mentionat sursa citata.

Clientii RADET sunt rugati sa deschida vanele montate pe circuitul de incalzire din subsolul blocurilor, precum si robinetii montati pe calorifere pentru a se realiza o incarcare si o aerisire corecta a instalatiei de incalzire.

Decizia furnizarii agentului termic pentru incalzire a fost luata cu respectarea prevederilor articolului 117 din H.G. 425/1994, potrivit carora: "Inceperea perioadei de incalzire pentru consumatorii de tip urban va avea loc dupa inregistrarea, timp de trei zile consecutiv, intre orele 18:00 - 6:00, a unor valori medii zilnice ale temperaturii aerului exterior de +10 grade C sau mai mici, iar oprirea incalzirii se face dupa trei zile consecutive in care temperatura medie a aerului exterior depaseste +10 grade C, intre orele 18:00-6:00".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Cătălin Cîrstoiu a avut marţi, 23 aprilie, pe rețelele sociale, prima reacţie după ce PSD şi PNL au renunţat la candidatura sa la Primăria Capitalei, precizând că nu a luat decizia de...
#caldura Bucuresti Radet, #caldura calorifere Capitala , #radet