RADET, amendata cu 20.000 de lei pentru zilele fara apa calda

Marti, 14 Octombrie 2014, ora 17:55
2098 citiri
RADET, amendata cu 20.000 de lei pentru zilele fara apa calda
Foto: ANPC

RADET a fost amendata cu 20.000 de lei, de catre Protectia Consumatorilor, dupa ce inspectorii ANPC au constatat ca Regia nu a respectat clauzele contractuale legate de furnizarea apei calde catre bucuresteni.

Anuntul a fost facut marti, de catre reprezentantii ANPC.

"Drepturile consumatorilor trebuie respectate, iar obligatiile asumate prin contracte trebuie indeplinite. Consumatorii nu trebuie sa plateasca apa rece la pret de apa calda", a explicat Marius Alexandru Dunca, presedintele ANPC, intr-un comunicat postat pe site-ul institutiei.

In 9 octombrie, ca urmare a numeroaselor reclamatii primite de la asociatiile de proprietari, ANPC prin Comisariatul pentru Protectia Consumatorilor al Municipiului Bucuresti a demarat un control pentru a verifica daca RADET respecta drepturile consumatorilor in ceea ce priveste furnizarea de apa calda.

E oficial: Facturi mai mici pentru bucurestenii fara apa calda. Ce trebuie sa faca cei afectati

In urma verificarilor, s-a dispus ca RADET sa reduca facturile la apa calda in cazul bucurestenilor care au fost afectati de lipsa apei calde, la inceputul lunii octombrie, informeaza sursa citata.

RADET a anuntat saptamana trecuta ca va acorda diminuari ale facturilor pentru perioada in care apa rece a fost furnizata ca apa calda, in sectoarele 2, 3 si 4. Conditia este ca asociatiile de proprietari sa depuna la Radet solicitari in acest sens.

Bucurestenii din sectoarele 2, 3, 4 si 5 nu au mai avut apa calda din 2 octombrie pana in seara zilei de 5 octombrie. Regia a anuntat pe site, pe 4 octombrie, ca a fost nevoita sa reduca temperatura apei calde, in sectoarele 2, 3, 4 si 5, din cauza reducerii presiunii si cantitatii de gaze livrate de catre ELCEN.

G.F.

#ANPC amenda RADET apa calda, #ANPC sanctiuni apa calda, #RADET amenda , #radet