RADET incepe probele pentru incalzirea locuintelor

Vineri, 12 Octombrie 2012, ora 20:35
2580 citiri
RADET incepe probele pentru incalzirea locuintelor
Foto: Evenimente Banatene

Probele in sistemul centralizat de incalzire din Bucuresti vor incepe din 15 octombrie si vor dura trei zile, anunta RADET.

Decizia a fost luata in baza prognozelor meteorologice, care anunta scaderea accentuata a temperaturilor in urmatoarea perioada, informeaza un comunicat remis Ziare.com.

Probele de functionare la cald a instalatiilor se vor desfasura in toate sectoarele din Capitala, exceptie facand zonele in care acest lucru nu este posibil din motive obiective precum lucrari de modernizare aflate in desfasurare, se mai subliniaza in comunicatul RADET.

Asociatiile de proprietari sunt rugate sa ofere asistenta necesara si sa se asigure ca toate vanele sunt deschise.

Furnizarea de caldura in regim permanent va incepe ulterior, in functie de evolutia temperaturilor. Legea prevede ca perioada de incalzire incepe daca "timp de 3 zile consecutiv, intre orele 18,00-6,00, se inregistreaza valori medii zilnice ale temperaturii aerului exterior de +10 grade C sau mai mici".

Insa, in cazul institutiilor publice cu caracter social (crese, gradinite, spitale) se poate trece la furnizarea de agent termic pentru incalzire in regim permanent cu conditia ca acestea sa solicite in scris acest lucru.

In schimb, asociatiile de proprietari care nu doresc sa beneficieze, in acest moment, de energie termica pentru incalzire, au posibilitatea "sa-si regleze, sa limiteze ori sa refuze acest serviciu inchizand vanele contoarelor aflate in subsolurile tehnice ale imobilelor".

Totodata, RADET reaminteste ca, potrivit legii, debransarea nu se poate efectua in timpul sezonului de incalzire.

C.B.

#probe caldura Radet 2012, #probe incalzire Radet , #radet