RADET va da drumul la caldura mai repede si o va opri mai tarziu. Dar chiar se vor incalzi caloriferele?

Miercuri, 31 Mai 2017, ora 20:24
8276 citiri
RADET va da drumul la caldura mai repede si o va opri mai tarziu. Dar chiar se vor incalzi caloriferele?
Foto: Arhiva Ziare.com

Dupa ce bucurestenii au tremurat serios de frig in case, in a doua jumatate a lunii aprilie, iata ca Guvernul schimba regulile, la cererea Primariei Capitalei. La toamna, caldura va fi pornita mai repede.

Sistemul aplicat in ultimii 23 de ani va fi modificat. Astfel, Primaria Capitalei va putea incepe furnizarea agentului termic dupa ce, doua zile consecutiv, valoarea medie zilnica a temperaturii externe va fi de cel mult 10 grade Celsius, noteaza Profit.ro. Temperatura va fi masurata in intervalul 22:00 - 06:00.

In prezent, se masoara temperatura pentru trei zile consecutiv, iar asta in intervalul 18:00 - 06:00, cand oricum valoarea medie din termometre este mai ridicata decat in intervalul 22:00 - 06:00.

In ce priveste momentul in care caldura va fi oprita, acesta va fi dupa ce trei zile consecutiv valoarea medie zilnica a temperaturii externe va fi de cel putin 10 grade Celsius, in intervalul 22:00 - 06:00.

In prezent, caldura se opreste tot dupa trei zile in care valoarea medie zilnica a temperaturii externe este de cel putin 10 grade Celsius, dar asta in intervalul 18:00 - 06:00, cand de asemenea valoarea medie din termometre este mai ridicata decat in intervalul 22:00 - 06:00.

Regula aplicata in prezent a fost introdusa in anul 1994.

Totusi, amintim ca RADET a explicat, pentru Ziare.com, de ce caloriferele nu au fost calde in aprilie, cand bucurestenii se plangeau de frigul venit brusc in mijloc de primavara.

"Intrucat repornirea intregului sistem de incalzire a debutat in regim de probe si echilibrarea, respectiv functionarea sa la parametri optimi dureaza cateva zile, agentul termic de incalzire a fost livrat la o temperatura de 38 grade C.

Precizam ca repornirea sistemului de incalzire a fost solicitata initial de circa 15% dintre clienti, iar imediat dupa inceperea furnizarii agentului termic pentru incalzire numarul consumatorilor a crescut substantial.

Din temperatura agentului termic primar livrat de termocentrala, in punctul termic se prepara atat apa calda, la o temperatura de 50 - 55 grade C, cat si agent termic pentru incalzire la o temperatura de 38 - 40 grade C.

Temperatura agentului termic primar nu poate fi egala in toate centralele, intrucat acestea livreaza caldura catre un numar diferit de consumatori", se arata in raspunsul RADET, care practic spune ca, chiar daca se schimba factorii care stau la baza deciziei de pornire a caldurii, oricum dureaza cateva zile pana ce aceasta se resimte cu adevarat in caloriferele bucurestenilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Chirica susține că a fost trimis în judecată în momentul depunerii candidaturilor intenționat: ”Mă aştept şi la alte mişcări de acest fel”
Chirica susține că a fost trimis în judecată în momentul depunerii candidaturilor intenționat: ”Mă aştept şi la alte mişcări de acest fel”
Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că trimiterea sa în judecată de către procurorii DIICOT în dosarul "Veranda" nu este "o surpriză foarte mare",...
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
#RADET caldura mai devreme, #caldura mai devreme iarna Bucuresti, #caldura Bucuresti iarna , #radet