Vine iarasi gerul: Bucurestenii vor avea din nou caloriferele reci?

Sambata, 16 Ianuarie 2016, ora 13:54
2040 citiri
Vine iarasi gerul: Bucurestenii vor avea din nou caloriferele reci?
Foto: Arhiva Ziare.com

Electrocentrale Bucuresti (ELCEN) a decis pornirea preventiva a unui bloc termo-energetic la centrala Bucuresti Vest, luand in consideratie prognoza meteo pentru perioada urmatoare si nivelul scazut al temperaturilor.

"Pentru asigurarea deplina a confortului termic al locuitorilor Capitalei, blocul termo-energetic din centrala Bucuresti-Vest a intrat in productie sambata, 16 ianuarie, la ora 3:00 si asigura un surplus de energie termica de 120 - 140 Gcal/h. Pentru perioada imediat urmatoare, pentru care meteorologii au emis o avertizare de tip Cod portocaliu, dar si de fiecare data cand conditiile meteorologice o vor impune, ELCEN impreuna cu RADET vor asigura repartizarea acestei energii suplimentare din zona Bucuresti-Vest", potrivit unui comunicat remis sambata.

RADET lasa din nou fara caldura zeci de blocuri din Bucuresti - Care este zona afectata

Totodata, intr-o informare transmisa anterior, ELCEN preciza ca, pe parcursul zilei de sambata, va furniza agentul termic la parametri optimi comandati de catre RADET.

"In intervalul orar 6:00 - 18:00 de astazi, 16 ianuarie a.c., Electrocentrale Bucuresti (ELCEN) furnizeaza agentul termic in parametrii comandati de RADET Bucuresti.

Astfel, potrivit datelor comunicate de dispeceratul ELCEN in aceasta dimineata, va informam urmatoarele: temperatura solicitata de RADET pentru CTE Grozavesti, respectiv CTE Progresu, este de 91 grade Celsius; temperatura furnizata de ELCEN pentru CTE Grozavesti este de 95 grade Celsius, iar pentru CTE Progresul este de 93 grade Celsius; temperatura solicitata de RADET pentru CTE Bucuresti Sud este de 93 grade Celsius, iar ELCEN furnizeaza 94 grade Celsius.

Pentru CTE Bucuresti Vest, RADET solicita o temperatura de 93 grade Celsius, iar ELCEN furnizeaza 99 grade Celsius", a mentionat sursa citata.

Avaria unui cazan a lasat mii de bucuresteni in frig: Ce decizie a luat ELCEN

Reprezentantii ELCEN au subliniat, totodata, ca au discutii comune zilnice cu RADET in cadrul Comandamentului de iarna, in vederea unei comunicari eficiente in ceea ce priveste asigurarea conditiilor optime pentru buna functionare a sistemului.

Bucurestenii stau in frig, RADET ridica din umeri: Nu avem inca solutii pentru Drumul Taberei

"ELCEN asigura locuitorii Capitalei racordati la sistemul centralizat de incalzire ca, in pofida starii tehnice imbatranite a instalatiilor, va depune toate eforturile necesare de a livra agentul termic catre RADET in conditii optime.

Locuitorii din doua cartiere din Bucuresti ingheata in locuinte de doua zile: Reactia RADET

Pentru o comunicare eficienta si transparenta, dorim sa subliniem ca ELCEN nu are relatii contractuale cu consumatorii casnici, ci cu RADET, in sensul ca ELCEN produce si furnizeaza agentul termic catre RADET, aceasta din urma asigurand distributia agentului termic la nivelul Capitalei", se mai precizeaza in comunicat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#ELCEN RADET furnizare caldura Bucuresti , #radet