Zapada-n tren si ger in apartamente - CFR si RADET au fost amendate

Vineri, 08 Ianuarie 2016, ora 22:44
5237 citiri
Zapada-n tren si ger in apartamente - CFR si RADET au fost amendate
Foto: Facebook/Claudiu Radu

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) a amendat cu 50.000 de lei companiile CFR Calatori si CFR Infrastructura pentru conditii improprii de calatorie, in timp ce Regia Autonoma de Distributie a Energiei Termice (RADET) a fost sanctionata cu 20.000 de lei pentru lipsa furnizarii caldurii sau furnizarea acesteia la parametri necorespunzatori, a anuntat, vineri, institutia.

"Comisari ANPC au desfasurat un control la data de 5 ianuarie in urma sesizarilor primite de la consumatori. Acestia reclamau faptul ca furnizarea agentului termic a fost oprita, fie s-a furnizat sub parametri stabiliti, precum si a faptului ca apa calda a fost furnizata la temperaturi scazute. In timpul controlului, reclamatiile s-au confirmat, situatie recunoscuta si de RADET. ANPC a aplicat o amenda contraventionala de 20.000 lei si a dispus remedierea situatiei", precizeaza comunicatul ANPC.

Firmele care trebuiau sa deszapezeasca Capitala, amendate pentru a doua zi consecutiv

De asemenea, comisari ANPC din cadrul Comisariatului pentru Protectia Consumatorilor al Municipiului Bucuresti au sanctionat CFR Calatori si CFR Infrastructura cu suma de 50.000 de lei pentru conditii improprii de calatorie.

Controlul s-a desfasurat in Gara de Nord in data de 5 ianuarie si a vizat CFR Infrastructura si CFR Calatori, dupa ce consumatorii au reclamat serviciile de transport pe calea ferata.

Aberatia zilei: Iarna pe sine: A-nceput de ieri sa ninga...in tren

Potrivit sursei citate, principalele nereguli constatate in Gara de Nord au vizat vagoanele in circulatie cu zapada la capetele frontale, vagoane de dormit in care apa s-a scurs din plafon, imediat dupa plecarea trenului, instalatii nefunctionale la toalete, dar si intarzieri de pana la 90 minute, neinformarea consumatorilor cu privire la aceste intarzieri si lipsa explicatiilor in legatura cu aceste intarzieri.

"Din documentele puse la dispozitie au fost inregistrate 359 trenuri, care au avut intarzieri de 2.677 minute. 70% din intarzierile inregistrate au fost cauzate de infrastructura feroviara, iar restul de 30% de problemele tehnice aparute la materialul rulant", se arata in comunicat.

ANPC a dispus remedierea urgenta a deficientelor constatate.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#amenda RADET caldura, #zapada tren amenda CFR , #radet