Igas da vina pe Guvernul Tariceanu pentru problemele de la recensamant

Vineri, 04 Noiembrie 2011, ora 18:13
2676 citiri
Igas da vina pe Guvernul Tariceanu pentru problemele de la recensamant
Foto: Arhiva

Ministrul de Interne, Traian Igas, cel care a coordonat recensamantul din acest an, sustine ca de vina pentru problemele aparute este seful INS, numit pe vremea Guvernului Tariceanu. In plus, el precizeaza ca CNP-ul trebuia dat in baza unei ordonante de guvern emisa tot pe vremea lui Tariceanu.

Traian Igas a afirmat, intr-o conferinta de presa la Oradea, ca seful Institutului National de Statistica a fost numit in functie in anul 2005 de fostul premier Calin Popescu Tariceanu. Igas a adaugat ca PDL a gresit atunci cand, pentru a asigura o continuitate la conducerea INS, nu l-a schimbat din functie pe directorul acestei institutii, informeaza Mediafax.

"Consider ca un partid politic trebuie sa-si promoveze oamenii lui, oameni care sa vrea sa faca politica acestui partid, iar atunci sigur ca si institutiile vor functiona mai bine", a mai afirmat ministrul.

In acelasi timp, Traian Igas l-a acuzat pe presedintele PSD, Victor Ponta, ca a mintit atunci cand a declarat ca PDL a decis ca la recensamant sa se ceara CNP-ul.

"Vedem oameni care se vor a fi conducatori de tara, se vor a fi prim-ministri, dar indeamna populatia la nesupunere. Vreau sa ma refer la declaratiile lui Victor Ponta despre recensamant si veti putea constatata inca o data ca a mintit public, si anume cum ca acea Ordonanta de Guvern prin care CNP-ul trebuia declarat a fost publicata in 2011. Gresit.

Este o ordonanta publicata in 2008, de Tariceanu ca prim-ministru, de Cristian David ca ministru de Interne si de toti ceilalti ministri. Am acea ordonanta la mine si va pot arata cum pot ei sa minta. Astia sunt oamenii care vor sa conduca maine Romania", a spus Igas.

In acest context, ministrul s-a aratat surprins de faptul ca PSD si PNL au de gand sa depuna o motiune simpla pe tema recensamantului.

"Inteleg ca vor sa depuna o motiune simpla saptamana viitoare la adresa Ministerului in legatura cu ce s-a intamplat la recensamant, dar eu abia astept sa am o tribuna de la care sa vorbesc, sa arat de ce unele institutii ale statului nu functioneaza asa cum trebuie si sa atrag atentia celor din USL ca acest domn Voineag, care astazi este presedintele INS, este un om numit politic de ei in 2005, un om pe care noi, ca partid aflat la guvernare, nu l-am schimbat, considerand ca aceasta institutie ar fi mai bine sa aiba continuitate", a spus Igas.

De altfel, premierul Emil Boc a declarat tot vineri ca problemele aparute in derularea recensamantului vor fi analizate in sedinta de guvern, dupa ce toate datele relevante vor fi disponibile.

Intrebat daca a fost recenzat, Emil Boc a raspuns afirmativ, dar a evitat sa indice ce a raspuns la intrebarea legata de cine este "capul familiei", aratand ca in acest caz este vorba de un "secret al vietii de familie".

Presedintele PSD Victor Ponta a declarat saptamana trecuta ca din punctul lui de vedere este ilegal sa fie cerut romanilor Codul Numeric Personal la recensamant, sustinand totodata ca recensamantul a fost o irosire extraordinara de bani, iar rezultatele nu ne vor folosi la nimic.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Preşedintele PMP, Eugen Tomac, consideră că decizia coaliţiei PSD-PNL de a avea candidaţi separaţi la Primăria Capitalei reprezintă începutul „marii prăbuşiri a partidului unic”,...
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban, preşedintele Forţa Dreptei, afirmă, după decizia coaliţiei de a-l retrage pe medicul Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei, că se vede totuşi şi o veste...
#recensamant 2011, #Igas recensamant , #recensamant 2011