Recensamant 2011: Se incheie sau nu pe 31 octombrie?

Sambata, 29 Octombrie 2011, ora 22:05
4455 citiri
Recensamant 2011: Se incheie sau nu pe 31 octombrie?

Recensamantul ar trebui sa se incheie luni, 31 octombrie, dar datele partiale prezentate de Institutul National de Statistica arata ca pana sambata fusesera recenzate doar 81% dintre gospodarii. Ce se intampla in cazul in care nu se ajunge in termenul stabilit la 100%? Inca nu stie nimeni.

Semne ca nu se merge in ritmul dorit de autoritati au aparut de mai multe zile, iar balbaiala legata de dezvaluirea CNP-ului de catre cei recenzati a creat un si mai mare haos.

Demiterea purtatorului de cuvant al INS, Vladimir Alexandrescu, anuntata la jumatatea perioadei de recenzare, nu a rezolvat absolut nimic, dupa cum, o eventuala demisie a presedintelui INS, Vergiliu Voineagu, la finalul recensamantului, nu va rezolva nici pe atat.

Vergil Voineagu: Iau in calcul demisia de la INS

Cel mai nemultumit de situatie s-a declarat inca de miercuri premierul Emil Boc. "Ceea ce s-a intamplat este forma suprema a incompetentei", i-ar fi spus Boc lui Voineagu, intr-o discutie avuta la Guvern, potrivit presei.

Desi presedintele INS ar fi sustinut ca lucrurile sunt sub control si nu exista motive pentru prelungirea perioadei de recensamant, se pare ca Guvernul a luat deja in calcul o eventuala prelungire a acestei perioade, printr-un act normativ elaborat in acest sens. O decizie finala va fi luata insa in momentul expirarii termenului prevazut.

Pana atunci, cei care nu au fost inca recenzati si doresc acest lucru de teama amezilor, trebuie sa fie foarte atenti la anunturile facute de autoritatile locale si de comisiile de recensamant privind prezenta recenzorilor la domiciile lor. Fiind weekend, cel mai probabil acestia se vor bucura de mai mult succes in aceste ultime doua zile decat in timpul saptamanii.

Totodata, multe primarii din intreaga tara au organizat call-center-uri la care cetatenii se pot interesa si pot cere informatii suplimentare cu privire la momentul in care vor fi vizitati de recenzori.

In plus, bucurestenii care au acces la Internet au la dispozitie si varianta autorecenzarii, chiar daca procedura este extrem de complicata, destul de costisitoare si implica numeroase riscuri legate de corectitudinea datelor transmise.

Cum te autorecenzezi - vezi procedura complicata pe nervii bucurestenilor

De cealalta parte, si autoritatile depun toate eforturile ca actiunea sa se incheie la termenul stabilit. De exemplu, in Capitala prefectura a decis sa suplimenteze numarul recenzorilor si a facut, vineri, apel la toti doritorii in acest sens.

In plus, din discutiile cu recenzorii reiese ca o parte dintre cei care si-au incheiat treaba in unele zone ale Capitalei au acceptat sa le preia si sarcinile celor care s-au retras lasand totul balta, exemple in acest sens inregistrandu-se in sectorul 3 al Capitalei.

In sectorul 4, primarul insusi, Cristian Popescu Piedone, a decis sa imbrace haina de recenzor in acest weekend, si, insotit de mai multi colegi din primarie, pe baza de voluntariat, a mers in diverse locuinte din sector pentru a da o mana de ajutor.

Piedone si-a scos subalternii la recensamant

Recensamant 2011: 81% dintre gospodarii au fost recenzate

In aceste conditii, tot ce ne ramane este sa asteptam cu rabdare si bunavointa vizita recenzorilor, sau, daca nu, o prelungire a termenului, caz in care cineva din partea autoritatilor va trebui sa plateasca cu varf si indesat, pentru ca nu este admisibil ca un recensamant care se desfasoara o data la 10 ani si este anuntat de luni de zile sa esueze intr-un mod atat de lamentabil.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
#recensamant 2011, #prelungire recensamant, #autorecensare Bucuresti , #recensamant 2011