Recensamantul bate la usa - Ce nelamuriri aveti?

Duminica, 09 Octombrie 2011, ora 08:28
11775 citiri
Recensamantul bate la usa - Ce nelamuriri aveti?

Recensamantul populatiei si locuintelor din Romania se va desfasura in perioada 20-31 octombrie, sub directa coordonare a Institutului National de Statistica. Toti cetatenii sunt obligati sa furnizeze informatiile solicitate, in caz contrar amenzile ridicandu-se pana la 5.000 de lei.

Metoda de culegere a datelor va fi cea traditionala, prin intervievarea directa a populatiei de catre recenzori, la domiciliul cetatenilor, raspunsurile fiind inscrise in chestionarele de recensamant.

Chestionarele care vor trebui completate contin informatii importante despre fiecare persoana in parte, despre locul ei de munca, veniturile obtinute sau proprietatile sale.

Cele 8 chestionare au fost publicate pe Internet la adresa recensamantromania.ro si se refera la: G - Gospodarie; LC - Locuinta, Cladire; M - Persoane plecate in strainatate; P - Persoane; PPI - Persoane plecate pentru o perioada indelungata; PR - Personalul de recensamant; SC - Spatiul colectiv de locuit si TP - Persoane temporar prezente.

Cele opt chestionare pot fi descarcate si in limba maghiara.

Informatii suplimentare

Presedintele Institutului National de Statistica, Vergil Voineagu, a declarat ca acest recensamant se va axa pe inregistrarea cetatenilor romani cu domiciliul in tara indiferent daca se afla in tara sau sunt plecati in strainatate.

De asemenea, vor fi inregistrati cetatenii straini sau fara cetatenie care au domiciliul sau resedinta in Romania, cetatenii straini aflati pe teritoriul tarii indiferent de cat timp sau din ce motive au venit (refugiati, solicitanti de azil, de cetatenie romana, straini sositi pentru afaceri sau in interes personal).

Acesta a mai anuntat ca recensamantul va inregistra si date despre toate cladirile de locuit, despre cladirile cu alta destinatie in care se afla locuinte, precum si despre unitatile de locuit in comun.

In plus, el va cuprinde caracteristici demografice pentru a studia fenomenul imbatranirii populatiei, caracteristici geografice, de migratie interna si internationala, caracteristici educationale, etnoculturale si economice ale persoanelor, ale gospodariilor.

Volumul de inregistrare al recensamantului este apreciat la 21,5 milioane de persoane, cinci milioane de cladiri in care se afla locuinte, 8,2 milioane de locuinte si 7,5 milioane de gospodarii ale populatiei.

Presedintele INS a afirmat ca informatiile rezultate in urma recensamantului vor fi utilizate in directii precum situatia demografica, forta de munca disponibila la nivel national, somajul, informatii privind conditiile de locuit, nivelul de dezvoltare locala si regionala, migratia.

Daca ai nelamuriri sau intrebari in legatura cu ce trebuie sa faci ca sa nu iei amenda, posteaza-le pana luni ca si comentarii la finalul acestui articol si Ziare.com va incerca sa obtina pentru tine toate raspunsurile din partea INS.

Citeste si:
Ciprian Ciucu, revoltat de greva de la STB. „Este ilegală, imorală şi penală. Cer PSD să se delimiteze de liderul sindical Petrariu, să îl excludă din partid”
Ciprian Ciucu, revoltat de greva de la STB. „Este ilegală, imorală şi penală. Cer PSD să se delimiteze de liderul sindical Petrariu, să îl excludă din partid”
Preşedintele PNL Bucureşti, primarul Sectorului 6 Ciprian Ciucu, a spun sâmbătă, 22 ianuarie,despre greva de la STB că este „ilegală, imorală şi penală”. Esilul susține că acest...
Caznele meritocrației! Noul secretar de stat din Ministerul Digitalizării e specialist în cazane de abur
Caznele meritocrației! Noul secretar de stat din Ministerul Digitalizării e specialist în cazane de abur
Tudor Prisecaru a fost numit vineri în funcția de secretar de stat în ministerul Cercetării și Digitalizării, printr-o decizie a premierului Nicolae Ciucă. Potrivit CV-ului, Prisecaru este...