Revista presei: CNP se razbuna

Joi, 27 Octombrie 2011, ora 08:20
4817 citiri
Revista presei: CNP se razbuna

CNP se razbuna pe cel care l-a retrogradat, scrie pesa centrala de joi, iar social-democratii isi freaca mainile multumiti ca au reusit sa creeze harababura, ajutati de declaratiile contradictorii ale oficialilor INS debusolati.

Reprezentantii Institutului National de Statistica (INS) au declarat ca cei care refuza sa-si declare CNP-ul vor fi amendati, chiar daca initial sustineau ca nu este obligatoriu, arata "Adevarul".

Dupa ce Opozitia s-a inflamat, sustinand ca recensamantul ar fi un tertip al PDL pentru a frauda alegerile sau ca incalca dreptul cetatenilor la viata privata, oficialii INS s-au balbait cand a venit vorba de explicatii.

Purtatorul de cuvant al INS si director adjunct, Vladimir Alexandrescu, a fost demis dupa ce a spus ca nimeni nu va fi amendat daca nu declara CNP-ul, arata "Romania Libera".

Autoritatile au stabilit sa ceara CNP-ul pentru a aduce la zi registrele oficiale ale administratiilor locale si pentru a nu se inregistra dubluri in sistem, scrie "Evenimentul Zilei".

"Jurnalul National" scrie ca mentiunea privind declararea codului numeric personal este facuta, in lege, in acelasi articol si alineat care se refera la alte informatii care nu sunt obligatorii.

Adevarul: CNP se razbuna pe cel care l-a retrogradat

Persoanele care nu-si declara CNP-ul vor fi amendate, inclusiv cei care au fost deja recenzati, a anuntat Vergil Voineagu, seful INS.

Persoanele pe la care au trecut deja recenzorii, dar nu au oferit CNP-ul, vor fi sunate de operatori si vizitate pentru completarea acestei rubrici din formularul de recensamant.

Daca nu vor mai fi gasiti, vor fi amendati cu sume cuprinse intre 1.500 si 4.500 de lei, conform legii, relateaza Adevarul.

Romania Libera: S-a gasit tapul ispasitor in scandalul CNP-urilor

Prima victima a balbaielii recensamantului este purtatorul de cuvant Vladimir Alexandrescu. Acesta a fost dat afara dupa ce a spus ca romanii nu sunt obligati sa declare CNP-ul.

Virgil Voineagu a declarat ca recensamantul este in intregime aliniat la regulamentele internationale. In acest sens s-a gandit si metodologia recensamantului si continuitatea fata de recensamintele anterioare.

Pana in prezent au fost recenzate 56,73% din numarul total de locuinte care ar urma sa fie recenzate. De asemena, 11.881.331 de oameni au raspuns la intrebarile recenzorilor, scrie Romania Libera.

Evenimentul Zilei: Harababura la recensamant - "uite CNP-ul, nu e CNP-ul"

Recensamantul din 2011 este organizat dupa metodologie europeana, iar autoritatile cer CNP-ul pentru a aduce la zi registrele oficiale ale administratiilor locale. Este nevoie de aceasta informatie pentru a nu se inregistra dubluri in sistemul de recenzare.

Cele mai multe probleme la Recensamant sunt in Bucuresti, unde e nevoie de translatori pentru dialogul cu asiaticii, de interventia politiei in anumite zone si de imblanzirea cainilor comunitari in altele, scrie Evenimentul Zilei.

Jurnalul National: Demitere la INS pe motiv de CNP

"Baza legala" invocata de directorul INS pentru declararea CNP-ului ridica semne de intrebare.

Mentiunea privind declararea codului numeric personal este facuta in acelasi articol si acelasi alineat care se refera la alte informatii care nu sunt obligatorii: raspunsurile privind etnia, limba materna si religia, scrie Jurnalul National. (L.S.)

Citeste si:
Pod inaugurat la ambele capete de PSD şi PNL pentru a nu se amesteca delegațiile. Slujba religioasă de la jumătatea podului le-a unit în final
Pod inaugurat la ambele capete de PSD şi PNL pentru a nu se amesteca delegațiile. Slujba religioasă de la jumătatea podului le-a unit în final
Un pod a fost inaugurat cu mare fast, la ambele capete, în județul Buzău. Este vorba despre podul care leagă municipiul Buzău de localitatea Vadu Pașii, iar la un capăt, panglica a fost...
Se conturează programul de guvernare al executivului Nicolae Ciucă. UDMR vrea încurajarea natalității
Se conturează programul de guvernare al executivului Nicolae Ciucă. UDMR vrea încurajarea natalității
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat sâmbătă, 23 octombrie, după discuţiile de la Palatul Victoria, că politica formaţiunii s-a axat, în ultimele trei decenii, pe reprezentarea...
Sursa: Ziare.com