Un recensamant irelevant (Opinii)

de Ioana Ene Dogioiu, Senior editor
Vineri, 05 Iulie 2013, ora 07:30

   

Un recensamant irelevant (Opinii)
Greu de imaginat o mostra mai elocventa de amatorism decat recensamantul din 2011, ale carui rezultate sunt lovite de un asemenea grad de incertitudine incat devin irelevante. Irelevante, dar cu efecte juridice majore.

Dupa aproape doi ani de la marea numarare, conducerea INS ne pune pe masa niste cifre despre care recunoaste ca sunt mai degraba orientative, ca un fel de sondaj.

2,8% dintre locuinte nu au fost recenzate, asta inseamna ca aproximativ 1 milion de persoane, poate chiar mai multe, nu au fost luate in calcul. Jumatate de milion dintre CNP-uri sunt incorecte sau duble. Deci ne ducem intr-o marja de eroare de vreo 5 procente.

Eu imi amintesc ca la vremea respectiva o multime de persoane publice, in frunte cu Cristian Tudor Popescu, au anuntat ca nu au fost recenzate. Cine stie cati alti oameni au fost sariti la numarare.

Imi mai amintesc ca PSD a sabotat recensamantul pe motiv de CNP. Deci or fi fost si foarte multi romani care au fugit de recenzor din acest motiv. Victor Ponta insusi declara intr-un interviu pe 1 noiembrie 2011 ca nu a fost recenzat.

Victor Ponta spunea atunci, si avea dreptate, ca un recensamant atat de prost organizat nu poate folosi la nimic: "Cred ca a fost o irosire extraordinara de bani, inteleg ca a fost un buget de aproape 50 milioane de euro, iar rezultatele nu ne vor folosi la nimic si nu vom sti mai bine cati suntem cu adevarat, unde suntem si ce probleme are Romania. Denota o incapacitate administrativa care trebuie sanctionata."

Si totusi acum ii gaseste o utilitate, in numele consecventei pe care deja i-o cunoastem. Intr-o mica sceneta de-a razboiul intre palate, ca sa nu ni se aplece de atata coabitare armonioasa, Victor Ponta extrage din rezultatele recensamantului concluzia ca referendumul de vara trecuta a fost valid, iar Traian Basescu, de fapt, demis.

Recensamantul rupe coabitarea? Ponta spune ca presedintele trebuia demis, Basescu ii raspunde ca e iresponsabil

Pai e sau nu relevant recensamatul cu viciile lui imense de organizare? Sau e irelevant numai cand trebuie acuzat Guvernul Boc si perfect relevant cand vrem sa socotim cvorumul? In plus, si sa fie corect recensamantul, el a numarat numai populatia stabila a Romaniei, nu si pe cei plecati la munca, estimati de INS la 700 de mii, iar de Ministerul de Externe in vara anului trecut la vreo 3 milioane.

Recensamantul a incins spiritele degeaba: Cifrele nu reprezinta populatia cu drept de vot!

Dar indiferent care sunt ele, datele recensamantului nu au relevanta in privinta cvorumului. El este calculat de BEC in functie de listele electorale, cele care pornesc de la primarii, ajung la Autoritatea Electorala Permanenta, la Guvern si apoi la BEC. Ca aceste liste nu se potrivesc cu datele recensamantului poate arata ca intr-o parte sau in cealalta sunt mari probleme.

Dar, daca dl. Ponta este convins mai nou de acuratetea datelor recensamantului, atunci cum se face ca a organizat alegerile din iarna pe exact aceleasi liste din vara lui 2012, deci pe un total al electoratului care nu se pupa cu rezultatul recensamantului?

Daca pentru referendum datele recensamantului nu au nicio valoare juridica, ele conteaza foarte mult in alte domenii cat se poate de importante.

De exemplu, in functie de aceasta numaratoare dupa ureche, despre care habar nu avem ce eroare contine, este stabilit numarul de locuri pe care le va avea Romania in PE. Tot in functie de aceste cifre, alt exemplu, se stabilesc sumele pe care le primeste fiecare judet de la bugetul central.

Este inadmisibil ca un proces atat de important, cu consecinte juridice majore, sa fie tratat cu atat de multa superficialitate si sa fie minat de atat de multa suspiciune. Suntem in stare oare sa facem ceva cum trebuie?
Sursa: Ziare.com

Articol citit de4826 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
george 2
rank 5
Unica solutie
Va fi extrem de dificil de explicat acum milioanelor de romani simpli de ce Basescu mai ocupa jiltul de la Cotroceni si de ce nu este dat afara de acolo . Toate explicatiile politicienilor indiferent de nuante nu vor reusi sa-i lamureasca pe romani ce valoare mai are semnatura lui Basescu pe actele oficiale . Daca totul va ramane ca inainte , Basescu va pierde categoric si bruma de autoritate pe care slujbasii sai incearca cu disperare sa i-a mentina . Basescu are o unica solutie : DEMISIA de ONOARE !
nusual
rank 5
Parodia goala a contestatarilor antenisti
Protezele lui felix turnatoru clantane ca o mitraliera dupa recesamantul irelevant.Nu asta este problema ci incapacitatea institutiilor romanesti de a se reforma ,de a fi in pas cu Europa.Neprofisionalismul acesta arata de ce este rea politizarea institutiilor.
maxi
rank 5
Recensamantul e foarte clar!
Referendumul de DEMITERE, al lui Basescu, a fost Valid!
DOmnul B.T. ocupa ilegal functia de presedinte al ROmaniei!
Uzurpare de functii publice, de la 6 la 20 de ani!
copilul
rank 1
Invalid este modul de punctare,ca eu iti dau nota maxima dar
punctajul iti scade !!!! Poporul a decis, Basescu E Demis !
rank 5
Precis.
Am spus-o de un an de zile că Makcu a fost și este DEMIS,e IMPOSTOR și UZURPATOR de calități oficiale. Senatorul Ghișe incă se luptă ca legea să triumfe...

Gogoșeria portocalie condusă de madam "e" a cam dat faliment...Madam "e" s-a sculat cu noaptea-n cap să clocească ceva cum că Makcu e i/legitim...nu i-a reușit...cică recensemănantul este "irelevant" adică neimportant și madam "e" vrea să minimizeze referendumul care arată că referendumul a fost VALID și Makcu a fost DEMIS de acum un de zile...=IMPOSTOR & UZURPATOR...

Viva Fenechiu cu tranformatorul lui minunat și stroboscopic care s-a lansat in 3D 4G! Ole!
Comentariu inadecvat
valencia
rank 1
adica dna ioana,nu e bine !
cum era bine,daca eram 29 de milioane la numaratoare ?! eu pun pariu ca nu 20,ci doar 15 milioane de romani mai egzista in romanika ! oricum curtea a hotarat,degeaba vin astia cu rezultate !
Tragicomedian
rank 2
maxi: ce legatura are recensamnatul cu referendumul?
Daca reusesti sa raspunzi corect, poate incerci sa lamuresti si alti uslamagii.

P.S. 1 - infomatie ajutatoare: referendumul are la baza liste electorale stabilite de BEP.
P.S. 2 - mura-n gura sprijinitoare: pentru INS si statisticieni, numarul alegatorilor este o informatie absolut lipsita de relevanta.
Apollo13
rank 3
S-a demonstarat ca sintem mai putini decit au....
...luat in consideratie la recensamint. Una din intrebari era si daca ai copii/parinti plecati la munca....daca aveai trebuia sa-i declari! Asa ca Basescu este ilegitim si trebuie sa plece imediat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
rank 5
Mackcu e DEMIS de un an de zile. S-a confirmat.
Declarația Makcului despre Ponta este incă un motiv de suspendare. Dar nu poți să suspenzi un DEMIS.

Makcu bantuie...a bantuit urgent la postul măcăcesc portocaliu-mongoloid Digi tv...a vrut să facă ceva din bici. Ca de obicei nu i-a reușit...Cad de disperat era...fațada lui tătărească era pămantie...

Viva Fenechiu!...cu tot cu transformator...
silvia_h
rank 5
Eu cred ca multi dintre cei care l-au votat pe
... Ponta, lasandu-se amagiti de Antene, Realitati si promisiuni desarte, isi imagineaza ca "plagiator" ar fi un titlu nobiliar.
un oarecare
rank 5
Orice....
....e in defavoarea lui Basescu, nu e relevant!Ciraci il apara cu dintii pe acest impostor! Asa a fost si cu Ion Antonescu, Gheorgiu Dej, Ceausescu...etc. Nu inteleg de ce la noi e un sport national sa aperi un dictator, un neica nimeni, ajuns in varf! Vedem ca in tarile arabe, pe care noi le privim cu ironie, ca sunt nemoderni, lumea se leapada de acesti impostori, doar noi tinem ca prostul de bata! Uitam ca bata are 2 capete.....
un cetatean european
rank 5
Degeaba incearca Ioana Ene sa-si apere turma
...portocalie, caci nu merge. Pai de unde a scos-o madam ca vreun milion de oameni n-au fost luati in calcul? Doar asa pe presupuneri? Caci nu prea merge cu logica cum ca 2,8% din locuynte nu au fost recenzate, deci nu s-au luat in calcul oamenii de acolo. Ca doar nu era sa-l gaseasca pe macac in toate cele sapte case cite are. Dar basistii nu vor sa accepte confirmarea ca seful lor a fost demis, iar acum incearca orice forma de manipulare asa cum ne-au obisnuit de cind au aparut. Iar INS-ul nu o putea spune in fata ca Basescu este demispentru numai simplul motiv ca a doua zi s-ar fi trezit cu procurorii trimisi de Kodruta pe la usa lor cu Biblia in mina.
Ioan Ernst Feher
rank 1
Nu prea inteleg de ce nu se explica obiectiv:
UE a obligat toate statele membre sa faca un recesamant in 2011. Ideea era sa existe date despre populatie, locuinte, samd, pentru a putea proiecta mai concret programele/proiectele UE.
Ca ponta, uslasii au boicotat atunci aceasta directiva europeana ma mira, astia nu mai respecta nici o lege?
Recesamantul nu are de a face cu listele oficiale electoare, degeaba tot incurcati mere si pere, mai bine va informati.
Val
rank 5
asa este, prietene Feher !
In plus, cred ca doamna Ene se cam grabeste cu judecati de genul recensamantul ="o mostra mai elocventa de amatorism". A studiat domnia sa modul in care s-a facut acest referendum ? si aici ma refer la metodologia strangerii si analizarii datelor respective. A comparat domnia sa aceasta metodologie cu cea aplicata in cazul altor tari si s-a aplecat pe literatura de specialitate ca sa ajunga astfel la ideea de "amatorism" ? In plus, conditiile in care acest referendum s-a desfasurat cu boicotul propagat de politicieni si "strigat" in mod insistent in presa scrisa si la tv justifica acel milion de nerecenzati din care tovarasul prim' este si cel dintai.
alphpha
rank 5
Pentru
un om politic cum este Ponta, a refuza sa te lasi recenzat, pe motiv ca a fost prost organizat, este o tampenie si denota o lipsa de maturitate. Normal ca, dat fiind boicotul usl, in final datele recensamantului nu sunt concludente. Dar cum ai putea sanctiona pe cei care au organizat recensamantul, cand tu personal ai refuzat recenzorii ? Chiar daca ai vrea sa sanctionezi cheltuiala banilor. In plus, banii cheltuiti pe referendumul de demitere a presedintelui si lovitura de stat de asta vara cine o plateste ? Pacala si Tandala ?
Ioan Ernst Feher
rank 5
Continuare la recensamantul din statele UE in anul 2011:
Vad ca se consuma "cerneala" degeaba pe forum la un subiect foarte clar, dar postacii posteaza in acord pe langa subiect.
In toate statele UE a avut loc recensamat (Zensus in germana) in 2011, rezultatele s-au publicat recent, si in D la sfarsitul lui mai 2013.
Metoda de ridicare a dateloe a fost probabil identica. In D au fost doar 10% direct interviati, restul datelor s-au ridicat de la primarii, cadastru, etc. Nu-i vorba de populatia cu drept de vot, ci de cati, unde locuiesc, unde muncesc, ce locuinte au.
Este important, la nemti de ex. pentru sistemul de interfinantare a landurilor.
Landul meu (de ex) are dupa aces Zensus mai putini locuitori, trebuie sa plateasca mai mult in oala comuna de bani a landurilor, asa ca precaut a contestat cifrele si a dat rezultatul in judecata. Scapa, nu scapa, vom vedea.
Hera
rank 5
in boicotul lor, uslasii
nu s-au gandit la consecxintele iresponsabilitatii lor. Sau ... nu le pasa !
Pe vremea aceea, a guvernului Boc, ei spuneau NIET la tot ce se intampla in tara. Un numar de naivi i-au urmat si si-au furat nu numai propria caciula, ci pe a tuturor romanilor.
PSD Erie
rank 5
Traiasca guvernu Dr. Victor Ponta ! Uraaaaaaaaa !
Traiasca INS frate cu USL !

Traiasca copiatu frate cu plagiatu !

Uraaaaaaaaaa !

Dupa aproape doi ani de la marea numarare, conducerea INS ne pune pe masa niste cifre despre care recunoaste ca sunt mai degraba orientative, ca un fel de sondaj.

2,8% dintre locuinte nu au fost recenzate, asta inseamna ca aproximativ 1 milion de persoane, poate chiar mai multe, nu au fost luate in calcul. Jumatate de milion dintre CNP-uri sunt incorecte sau duble. Deci ne ducem intr-o marja de eroare de vreo 5 procente.

Eu imi amintesc ca la vremea respectiva o multime de persoane publice, in frunte cu Cristian Tudor Popescu, au anuntat ca nu au fost recenzate. Cine stie cati alti oameni au fost sariti la numarare.

Imi mai amintesc ca PSD a sabotat recensamantul pe motiv de CNP. Deci or fi fost si foarte multi romani care au fugit de recenzor din acest motiv. Victor Ponta insusi declara intr-un interviu pe 1 noiembrie 2011 ca nu a fost recenzat.
Hera
rank 5
Lichelism !
atitudine de golanas de cartierul Garii de Nord
Ioan Ernst Feher
rank 5
Hera, nu stiam ca si ponta a boicotat, chiar ca e
IRESPONSABIL, ca toata famiglia uslasa. De rezultatele acestui recensamant depinde multe chestii legate de UE, poate ca prin boicot RO are acum doar dezavantaje.
Ghilotina
rank 5
Buna dimineata ! cam devreme , bre , cam devreme ... !
Un recensamant facut ca sa se mai afle cate ceva , insa irelevant .
Nu prea stim scopul pt care astia de la USL l-au boicotat ,vedem ca acum se agata de el .
Inutil .
Ponta iar dovedeste ca habar nu are de legislatie si ca habar nu are sa interpreteze o lege ....
Mai mult , atitudina sa din postura de premier este extrem de periculoasa .

Ponta se cere acasa , nu poate face fata functiei !
anty virus
rank 5
Nu doar Ponta, ci tot guvernul sunt incompetenti si nu fac fatza...
...la guvernare ! La BRUTARIE cu totzi HOTZII si mascaricii din acest guvern !
rank 5
Incompetent e Makcu DEMIS,IMPOSTOR și UZURpator.
Madam "e",vătaful gogoșeriei portocalii, se agață ca pisica de cearșaf să demonstreze că Makcu e "legitim"! N-a reușit deloc,ba din contră : s-a umplut de ridicol...

Despre gerontofilie și ramolisment.

silvia a ajuns la stanga lui Radu Vasile,că n-o mai vedem...
next777
rank 1
La brutarie???
Trimitei la prasit nu la brutarie,ce vrei sa mananci paine cu cocolosi???astia in afara de mintit nu stiu nimic sa faca.
bengosul2007
rank 5
?
Așa o fi domnule locotenet-colonel, dar dumneavoastră cand ii dați banii inapoi lui JIJI?
Comentariu inadecvat
Tragicomedian
rank 2
Daca-i recensamantul e tot mai relevant pentru tine...
... poate o stii pe aia cu ardeleanul molcom care nu-si schimba parerea nici cand realitatea il contrazice.
nelum
rank 4
Mai baiete,
Tu erai treaz cand CC a constatat ca acel referendum nu e valid? Intelegi ceva din asta? Tu esti dispus sa respecti deciziile CC sau nu? In ce tara vrei tu sa traiesti, intr-una in care nu se respecta legea, nu conteaza nimic, decat vointa unor nesatui de putere, de moment.
Pai tu crezi ca, in tara asta, unde fiecare vrea sa fure tot, daca nu ar fi fost respectat statul de drept, am mai fi fost noi cetateni europeni, asa cum si tu vrei sa fii considerat?
Pai chiar Basescu ar fi luat toata puterea de partea lui (asa cum orice politruc si-ar dori). Dar nu a putut. L-a franat existenta statului de drept, apartenenta Romaniei la UE.
Constat insa, ca astia de acum nu sunt dispusi sa respecte nimic. Nici decizii ale CC, nici decizii ale instantelor, nici directivele UE... Ei ce vor? Ce logica au ei? Stii tu cumva? Spune-mi si mie, te rog.
Val
rank 5
Daca ne amintim bine
CCR a cerut Guvernului (si asteptat mai bine de o luna) numarul de electori. Guvernul a dat cifra pe care azi, seful pontos al aceluias guvern o contesta.
Amalgamul intre recensamant si listele electorale este o abureala de semidocti, de diletanti, in care se lasa prinsi doar pe cei care nu stiu despre ce este vorba.

Cu fiecare zi ce trece, plagiatorul (adica hotul intelectual !) se compromite mai mult.
Interesanta interpelarea copylotrului de catre un senator PSDist :

http://www.exclusivnews.ro/politica/valer-marian-i-a-trimis-o-scrisoare-lui-ponta-in-care-il-acuza-ca-a-dat-tara-pe-mana-unor-neprofesionisti.html

Ca sa nu mai vorbim despre acuzele publice la care acesta-i cere sa raspunda :

http://ohanesian.wordpress.com/2013/07/02/adevarul-despre-premierul-victor-ponta-care-ne-zbarleste-parul/

Marita citit !
DemonBanal
rank 5
ma uslinosi zglobii
trebuia sa faceti referendumul de demitere DUPA ce erau publicate rezultatele recensamintului. la alegerile din decembrie 2012 ati cistigat exact cu aceleasi liste cu care ati pierdut la referendum,dasteptilor :)
pentru ca nu v-a dat mina sa incalcati brutal legea chiar daca i-ati injurat copios pe slugile voastre,psdistul ioan rus si liberalul victor paul dobre.

nu va pricepeti la nimic ba,sinteti pur si simplu inutili,nici pentru voi insiva nu puteti face ceva cit de cit coerent,rusii v-au invatat teoria la "vocea moscovei" dar practica v-a doborit :)))
Tragicomedian
rank 2
Uslamagii cred ca se voteaza pe listele de la INS
Pai, atunci sa voteze ei pe listele de la recensamant, la rubrica: "animale din gospodarie".
Apollo13
rank 3
Securista de serviciu a Cotrocenilor...
....s-a asculat de dimineata sa mai scrie niste aberatii basiste!
Val
rank 5
Cum demonstrati dumneavoastra
- ca doamna Ene e securista ?
- ca cele scrise in articol sunt aberatii ?
- si ca aceste "aberatii" sunt basiste ?

Hai, scrieti ceva inteligent, cu probe si argumentare logica ! Nu ramneti la invective de stilul anilor '50 ! Puteti ?
Comentariu inadecvat
bengosul2007
rank 5
ce mobilizare!
Tovarășa Ioana, dacă recensămantul este irelevant, de ce a fost ativată miliția online portocalie? Toți băsiștii au ocupat televiziunile aseară, să ne explice că marinarul este alesul poporului (aiurea!). Nu am mai văzut de mult o asemenea mobilizare. Oare de ce ii este frică lui băselu?!? Toți știm că pontosu nu-l iartă pentru e i-a făcut lui Năstase!
Val
rank 5
si totusi ...
actualul presedintele al Romaniei a fost ales cu un numar mai mare de voturi decat actualul legislativ (din care 30 % nici nu sunt uslamisti). Verificati si va minunati ! Deci "gargara" puterii cu reprezentativitatea alesilor din Parlament nu prea se tine. Or fi ei reprezentativi, dar mai reprezentativ este Presedintele.
janvaljean
rank 5
Prin acest articol deyinformator IED incearca sa ne induca ideea ca.
Un milion de romani adica cca. 5% nu au fost recenzati dar nu afirma nimic despre falsurile cu CNP-uri false sau dublate,toate aceste mizerii nefacand decat sa confirme faptul ca masaverde a fost demis legal si ca el a dat o lovitura de stat cu ajutorul CCR,SRI,SIE,DNA,Kovesi si ajutoarele straine din SUA si Germania ceea ce-l face un impostor si un tradator al Romaniei si a poporului roman.Se observa totusi ca toti cei care-l sustin intr-un fel sau altul pe uzurpator au intrat intr-un soi de sevraj provocat de rezultatele recensamantului din 2011.
Comentariu inadecvat
Nonpolitikon
rank 5
"Până nu avem Justiţia, nu avem puterea." Aşa este! Comunismul
in Romania nu l-au adus nici tancurile sovietice, nici alegerile din 6 martie 1945, ci preluarea Ministerului Justitiei de către comunisti.
Nonpolitikon
rank 5
Hotărârile CCR sunt susceptibile de revizuire? Cine are dreptul sau
obligatia să o formuleze?
ioanr
rank 5
Cine-mi poate explica
Listele electorale se actualizeaza de primarii care au in subordine serviciul de evidenta a populatiei.Primariile erau peste 80% USL-iste la referendumul de demitere a presedintelui.
Recensamantul este prelucrat de INS, deci STATISTICA. Problema este ca s-au cheltuit enorm de multi bani pentru recensamant si nu se stie mai nimic. Cine raspunde de asta ?
Pe alta parte, avand aceste date, de ce le este frica USL-istilor de referendumul pentru modificarea Constitutiei ?
Hai sa nu inghitim asa, pe nemestecate "galustile" servite de cei de la putere, deci de politic. Marele pericol se afla in spatele "zvonacilor si raspandacilor". Nu uitati, dupa fiecare zvonistica, s-au mai facut niste disponibilizari masive, s-a mai facut ceva inpotriva poporului.
Mai bine sa fim vigilenti la miscarile politicului, indiferent de culoare si mai putina cearta pe a fost demis, ba nu a fost demis !
next777
rank 1
Corect
Poi nu raspunde nimeni,dar de platit ,plateste prostimea.
Ar trebui condamnati nespalatii dar cum poporul este vai de capul lui cine sa le ceara socoteala????
nicolae
rank 5
Coda vacii....
Ce treaba are recensamantul cu listele de alegatori? Poate o lamentare a PSD-ului... poate o incercare de a abate atentia omului de la situatia grava cand un ministru in functie asteapta o sentinta penala... Apropoo... de ce nu spune Ponta de ce listele electorale au fost actualizate prosteste de proprii primari.... O sleahta de smecherasi incompetenti.
Litza Chitzalau
rank 2
Evidenta populatiei a scapat de sub control datorita haosului
administrativ si lipsei de raspundere

Acesta este efectul descentralizarii administrative cu orice pret - De acum inainte nu vom mai fi siguri niciodata de corectitudinea listelor electorale, a cvorumurilor si a rezultatelor electorale stranse

Miile de primarii si AEP care se ocupa acum de evidenta populatiei si de listele electorale, au suplimentat birocratia, genereaza lipsa de raspundere si au adus haosul administrativ - Guvernul nu mai are pe cine trage la raspundere cand evidentele (listele electorale) raman neactualizate si lucrurile o iau razna

Evidenta populatiei era tinuta mai bine de ministerul de interne, o structura bine organizata unde guvernul avea pe cine trage la raspundere in caz de erori
ioana ene
rank 5
Domnule,
Nu e neaparata nevoie ca listele electorale sa coincida cu rezultatele recensamantului. Daca primele includ toti cetatenii cu drept de vot, recensamantul ii numara doar pe cei care sunt pe teritoriul Romaniei si se afla la domiciliu intr-un anumit moment.
anioda
rank 5
Partial corect. Da' doar din nestiinta. Sau nu?...
La referendumuri listele de alegatori NU AU NICI O LEGATURA cu listele de alegatori de la parlamentarele obisnuite! Da' va faceti ca nu stiti ce prevede legea.
Legiuitorul - oriunde in lumea democratioca! - a prevazut ca voteaza la referendumuri NUMAI alegatorii inscrisi pe listele permanente.
Stiti ce-s alea?
Si mai ales de ce se procedeaza astfel?

Nu prea.
S-a vazut si din articolele dvs. ante si post referendum.
Da' de cind mai conteaza in tara asta inteligenta, legea, bunul simt, logica si - Doamne fereste! - Maria Sa Adevarul?!?...
Puteti incerca sa prostiti multi cititori da' nu veti reusi decit sa-i prostiti pe aia care deja sint.
Ai dvs. si mult iubitului dvs. guru de la Cotroceni...

Cita nonsalanta, lejeritate si superficialitate.
Sau nu?...
mister pedros
rank
INS consuma banii contribuabilor de pomana
Institutu National de Statistica, este cea mai parazitara institutie a statului. Marja de roare la toate statisticile culese, este de 30 %. Recensamantul a fost organizt total neprofesionalsi total incompetent. In tmpul recenzarii, activitatea nu a fost urmarita si coordonata in nici-un fel. Este absurd sa afirmi ca recensamantul se face doar partial, adica numai cu cei care ii gasesti la domiciliu, cei plecati ai cui sunt. Normal recensamantul populatiei ( fara WCuri si Hznale), numai al populatiei, trbuia sa fie ghidat dupa tabelele de la evidenta populatiei cu domiciliu si CNP, iar in formulare sa se specifice pe cat posibil daca persoana este in tara sau in strainatate, pe ce perioada etc. Acest recensamaant din 2011, este un fiasco si trebuie regandit, si refacut. Toate datele culese de INS sunt....varza
marincoman
rank
unica solutie
unica solutie este ca toti banditii si asistatii sociali pe care ii sustine usl si care voteaza usl sa se apuce de munca cinstita si sa nu astepte pomeni de la cei care muncesc si isi intretin cu greu zilele din cauza puturosilor.Basescu este cu 2o de clase deasupra plagiatorului atat in gandire cat si in toate domeniile.xp8
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor