Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Vergil Voineagu: Iau in calcul demisia de la INS

Vineri, 28 Octombrie 2011, ora 20:02
4120 citiri
Vergil Voineagu: Iau in calcul demisia de la INS

Seful Institutului National de Statistica, Vergil Voineagu, a marturisit, vineri seara, ca se gandeste sa demisioneze din functia detinuta, in urma "harababurii" de la recensamantul populatiei.

"Iau in calcul demisia de la INS", a spus Voineagu, in direct la B1 Tv.

Voineagu a mai spus ca a intampinat probleme in a promova referendumul la televiziunile particulare, care i-au cerut 900 de milioane de lei vechi pentru acest lucru. Voineagu a mai spus ca CNA a facut o recomandare de promovare gratuita a referendumului, dar televiziunile, cu exceptia TVR, ar refuzat, cerand bani.

In ceea ce priveste recensamantul, presedintele INS a spus ca noua procedura virtuala nu il transforma intr-unul semi-online si ca termenul prevazut pentru recensamant va fi respectat.

"Nu este semi-online, este o procedura similara cu cea care se practica pentru persoanele aflate in strainatate. Dupa datele pe care le avem in aceasta seara, categoric nu se depaseste termenul de inregistrare, ne incadram in termenul prevazut", a explicat acesta.

Voineagu a mai precizat ca declararea CNP-ului este obligatorie dar ca nicio persoana dintre cele care nu au facut acest lucru nu a fost sanctionata cu amenda, aceasta chestiune fiind subiect de scandal in urma cu doua zile.

Premierul Emil Boc l-a avertizat, miercuri, in sedinta de guvern, pe Vergil Voineagu, ca il va schimba din functie daca nu remediaza problemele provocate de comunicarea defectuoasa referitoare la obligativitatea persoanelor de a-si preciza codul numeric personal la recensamantul national, au declarat surse guvernamentale.

Anterior, purtatorul de cuvant al Institutului, Vladimir Alexandrescu, a fost demis din functia pe care o detinea in urma declaratiilor conform carora cei care nu isi declara CNP-ul nu primesc amenda.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Vergil Voineagu, #recensamant populatie 2011, #Vergil Voineagu demisie ins, #voineagu recensamant , #recensamant 2011