Biserici cum n-ai mai vazut (Galerie foto)

Sambata, 06 Iulie 2013, ora 23:17
5811 citiri
Biserici cum n-ai mai vazut (Galerie foto)

De regula, lacasele de cult, cel putin arhitectural, se incadreaza in anumite tipare specifice, chiar rigide am spune, destul de bine conservate si promovate prin secole.

Rareori se intampla ca o biserica, sa zicem ortodoxa, sa nu arate in linii mari cam la fel, indiferent pe ce meridian se afla amplasata si cine o frecventeaza.

Si totusi, exceptii de la regula exista, nu multe, dar acolo unde sunt, mai ca-ti vine sa faci cruce...de mirare. Pentru ca, nonconformismul constructiv depaseste imaginatia, socheaza chiar, ajungandu-se pana acolo incat sa nu mai deosebesti din exterior o catedrala de sediul unei banci...de exemplu.

Cum e cand treci pe langa o cladire tip building, din otel si sticla, si afli, cu vadita stupoare, ca acolo nu se afla birourile vreunei firme multinationale, ci altare si sali de rugaciuni?

Ei bine, asemenea altfel de lacase religioase au devenit, inevitabil, si atractii turistice tot mai cautate de curiosi, dar cum la unele se poate ajunge foarte greu, ori niciodata pentru majoritatea dintre noi, sa ne multumim deocamdata cu o galerie de imagini foto selectate din list 25.

Catedrala romano-catolica din Brazilia

Proiectata de celebrul arhitect Oscar Niemeyer, serveste in prezent ca sediu pentru Arhidieceza Braziliei. Cele 16 coloane de beton care o incadreaza au o greutate de 90 tone fiecare.

US Air Force Academy Cadet Chapel - Colorado (SUA)

Lacas de cult destinat militarilor americani, care atrage prin designul nonconformist, unul insa foarte controversat in comunitatea credinciosilor clasici.

Sanctuarul Madonna delle Lacrime Siracuza (Sicilia - Italia)

Acoperisul conic inalt de 74 de metri incearca sa reproduca forma unei lacrimi (se presupune ca o statuie ar fi plans aici timp de cinci zile in 1950).

Biserica Stykkisholmur Snaefellsnes (Islanda)

Arhitectura ciudata pentru un loc de rugaciune. Inainte de a deveni biserica a functionat si ca scoala, iar acum gazduieste si concerte muzicale.

Biserica Catolica Ucraineana din Chicago (SUA)

Constructie nonconformista, cu 13 cupole aurite simbolizand pe Iisus Hristos si cei 12 Apostoli ai Sai.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#biserici ciudate mapamond, #turism religios, #culte religioase, #arhitectura religioasa, #turism ecumenic destinatii , #religie