Credinta la romani: Cu covorul si portofelul la moaste

Miercuri, 26 Octombrie 2011, ora 19:45
3406 citiri
Credinta la romani: Cu covorul si portofelul la moaste
Foto: Antena3

Praznicul Sfantului Mare Mucenic Dimitrie, Izvoratorul de Mir, sarbatorit miercuri, a fost un bun prilej pentru ca speculanti sa castige un ban usor de pe urma pelerinilor veniti in Bucuresti, la moaste, si pentru ca unii asa zisi credinciosi sa-si manifeste "adoratia" bizara in vazul tuturor.

Evenimentul de miercuri s-a remarcat printr-o "inflatie" brusca la preturile produselor destinate credinciosilor: daca o punga de seminte de floare soarelui, care in magazin costa 1,5 lei, la Mitropolie a ajuns la 2 lei, punga de covrigi s-a scumpit de la 3 lei la 5 lei, informeaza ProTv.

Micii comercianti de ocazie care au incercat sa profite de credinciosii care stateau la coada sa vada moastele Sfantului Dimitrie au fost verificati de politisti. Desi cei fara acte in regula si-au strans marfa si-au plecat, in urma raziei, s-au intors la scurt timp dupa plecarea politistilor, continuand sa faca "afaceri" pe seama sarbatorii.

La tarabe nu s-au gasit insa numai alimente: credinciosii au putut cumpara bratari si iconite de tot felul, pe care le-au atins de racla cu sfintele moaste. Altii si-au frecat portofelele sau baticurile de racla din motive numai de ei stiute si intelese.

Un infocat credincios nu s-a multumit sa treaca pe sub racla un obiect de mici dimensiuni, ci si-a adus cu el un covor, si doar interventia rapida a unui preot vigilent l-a impiedicat sa il poarte cu el pe la sfintele moaste.

Evident ca in aglomeratia "smerita" s-au gasit si cativa care sa lesine si au necesitat ingrijiri de la Crucea Rosie, dar ce nu face romanul pentru Dumnezeu, nu?

Imbulzeala credinciosilor, micul comert ambulant al speculantilor si ciudateniile religioase vor continua pana vineri, cand se incheie pelerinajul la moastele sfintilor Constantin si Elena, Andrei si Dimitrie.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#moastele Sfantului Dimitrie, #pelerinaj moaste, #pelerinaj moaste Mitropolie , #religie