De ce sunt crestinii cel mai persecutat grup religios din lume?

Duminica, 02 Martie 2014, ora 23:34
11518 citiri
De ce sunt crestinii cel mai persecutat grup religios din lume?
Foto: Wikipedia

Un raport recent realizat de catre Centrul de cercetare pentru religie si viata publica Pew Research din Statele Unite a relevat faptul ca grupul religios cel mai persecutat din lume este cel al crestinilor. Iar persecutia cea mai importanta a crestinilor se petrece, in primul rand, in intreaga lume islamica.

La categoria "Tari cu restrictii guvernamentale foarte mari cu privire la religie", raportul Pew arata ca exista 20 din 24 de tari islamice in care crestinii sunt persecutati, potrivit The Christian Post.

Acest fenomen omniprezent de persecutie a crestinilor de catre musulmani se petrece din trei motive.

1. Crestinismul este cea mai mare religie din lume

Practic, exista crestini in lume pe tot globul, incluzand si o mare parte a lumii islamice. Multe regiuni islamice din prezent au fost initial crestine - inclusiv in Orientul Mijlociu si Africa de Nord, zona cunoscuta sub numele de "lumea araba".

In Siria, spre exemplu, exista multe biserici vechi si manastiri, care acum sunt distruse de catre grupuri legate de al-Qaida.

In mod similar, in Egipt, unde Alexandria a fost un centru important al crestinismului, inainte de invaziile islamice din secolul al VII-lea, exista cel putin 10 milioane de crestini copti.

2. Crestinismul este o credinta de prozelitism care incearca sa castige noi adepti

Nicio alta religie majora, incluzand budismul, hinduismul si iudaismul, exceptand islamismul, nu are acest aspect misionar.

Aceasta deoarece crestinismul este singura religie care se confrunta in mod activ cu musulmanii. Elementul de prozelitism se afla in spatele faptului ca marea majoritate a musulmanilor care se convertesc la alte religii aleg crestinismul.

3. Crestinismul este religia chintesenta a martiriului

Inca de la inceputurile sale, din vremea lui Iisus si pana la biserica timpurie, multi crestini au acceptat mai repede martiriul, in loc de renegarea credintei lor, din cele mai vechi timpuri din epoca romana, apoi cea medievala si in era moderna.

Putine alte religii isi incurajeaza adeptii sa aleaga moartea, in locul dezicerii de credinta. In schimb, islamul ii invata pe musulmani sa renunte in mod deschis la credinta lor, nu doar atunci cand vietile lor sunt amenintate, ci chiar ca o stratagema de razboi, atata timp cat raman musulmani in inimile lor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#studiu Pew persecutarea crestinilor, #crestinii cei mai persecutati lume, #persecutia crestinilor lumea islamica, #crestinismul cea mai mare religie , #religie