Ziare.com

Departamentul de Stat al SUA: Romania continua sa numeasca strazi, scoli, biblioteci dupa persoane condamnate pentru crime de razboi naziste sau crime impotriva umanitatii

Marti, 29 Mai 2018, ora 20:40

   

Departamentul de Stat al SUA: Romania continua sa numeasca strazi, scoli, biblioteci dupa persoane condamnate pentru crime de razboi naziste sau crime impotriva umanitatii
Raportul anual al Departamentului de Stat al SUA privind libertatea religioasa in lume pe anul 2017 face referire, in sectiunea privitoare la Romania, la ritmul lent al restituirii proprietatilor religioase confiscate, la necesitatea recunoasterii depline a Holocaustului si extinderea predarii acestuia, precum si, printre altele, la plangeri de discriminare a unor grupuri religioase minoritare in raport cu Biserica Ortodoxa Romana.

In raportul despre Romania, care acopera intervalul 1 ianuarie-31 decembrie 2017, se arata ca executivul roman a aprobat recunoasterea catorva grupuri religioase ca asociatii religioase, dar a respins cererile altora. Grupuri religioase minoritare, in special, au continuat sa obiecteze fata de sistemul de incadrare juridica a organizatiilor religioase.

Conform documentului, au continuat sa existe raportari despre ritmul lent al restituirii proprietatilor confiscate, in special din partea Bisericii Greco-Catolice si a comunitatii evreiesti, iar numarul deciziilor unor agentii si instante privind restituirea de proprietati a ramas scazut.

Grupuri religioase minoritare au continuat sa afirme ca guvernul si administratiile locale acorda preferinta Bisericii Ortodoxe Romane (BOR), sa raporteze incidente de discriminare impotriva lor si sa conteste aplicarea de catre guvern a legilor privind educatia religioasa in scoli.

Denumirea unor strazi, organizatii, scoli si biblioteci dupa persoane condamnate pentru crime de razboi naziste sau crime impotriva umanitatii a continuat, se mai spune in raportul Departamentului de Stat.

Totodata, afirma documentul, inculparile pentru discurs antisemit si negare a Holocaustului raman rare, in timp ce predarea Holocaustului s-a mentinut optionala in scoli. Totusi, lideri guvernamentali au continuat sa se pronunte impotriva antisemitismului, iar guvernul a transferat o proprietate catre Institutul Elie Wiesel pentru infiintarea unui muzeu al istoriei evreilor din Romania.

In ce priveste politica guvernului american, raportul mentioneaza ca ambasada SUA la Bucuresti i-a transmis secretarului general al guvernului roman preocuparile sale continue fata de ritmul lent al restituirii proprietatilor. De asemenea, ambasada a continuat sa faciliteze intalniri intre WRJO (World Jewish Restitution Organisation, Organizatia Mondiala Evreiasca pentru Restituirea Bunurilor) si guvernul roman pentru a ajuta la accelerarea procesului de restituire a proprietatilor si de acordare de pensii pentru supravietuitorii Holocaustului.

Oficiali ai ambasadei si reprezentanti ai Muzeului Memorial al Holocaustului din SUA (USHMM) au continuat discutiile cu ministri ai guvernului roman, cu oficiali din Ministerul Educatiei si cu lideri ai principalelor partide, subliniind importanta recunoasterii oficiale depline a Holocaustului in Romania, necesitatea extinderii predarii Holocaustului atat catre elevi, cat si catre functionari, precum si necesitatea implementarii depline a recomandarilor Comisiei Wiesel.

Mai sunt mentionate in raport asistenta acordata de ambasada SUA eforturilor USHMM de a avea acces la arhivele nationale din Romania, sprijinul oferit de ambasada Institutului Elie Wiesel pentru infiintarea unui muzeu al istoriei evreilor din Romania, intalniri ale unor diplomati ai misiunii cu un lider regional al Bisericii Greco-Catolice la Bucuresti pentru discutii despre relatiile cu BOR, incidente de discriminare din partea autoritatilor locale si relatiile cu guvernul.

Departamentul de Stat supune Congresului SUA raportul anual privind libertatea religioasa in lume. Ambasadele americane pregatesc versiunile initiale ale capitolelor pe tari pe baza informatiilor de la oficiali guvernamentali, grupuri religioase, organizatii neguvernamentale, jurnalisti, asociatii de monitorizare a drepturilor omului, persoane din mediul academic si altii.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Citeste mai multe despre Departament stat SUA religie Romania
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 10132 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
18 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Romanii ca romaniii

Da' la unguri v-ati uitat?Hai sa vedem...!

 

Horthy.

Horthy este erou national.

 

Tocmai Washington-ul declara asta? Ha, ha, ha...

Hai ca-i tare! Pai ei au toti criminalii de razboi listati peste tot: portavioane, sosele, aeropoarte...:)))))

astia au jefuit romania gen swarzemberg, care n-au reusit sa fuga

cu banii si i-a prins au cerut retrocedari
elli wisel cel mai mare nenorocit

 
 

 

bravo america!

ei, copii incepetzi sa simtzitzi parteneriatul strategic.
vetzi da inapoi si ce mai avetzi prin buzunare, sclavilor.
sa va ierte pacatele recunoastetzi holocaustul din romania si luatzi un imprumut de la FMI sa platitzi despagubiri. cat priveste biserica catolica asta-i usor. luatzi de la BOR si datzi catolicilor. sau si mai bine sa traca BOR cu toata turma la catolicism.
atzi festelito! nu mai avetzi scapare.

 

hc-ct, mai ramane si a treia varianta: luam de la Itzic

si ii dam lui Strul :)))
Asa este in kibboutzul romanesc :)))
Mazeltoff...

Adevarul

Atat timp cat am omorat evrei a fost holocaust , ce e atat de greu de inteles ? Si noi romanii am omorat si deportat evrei .auzi tineti biserica pentru tine, eu nu mai cred in ea, daca exista dumnezeu nu e in biserica romaneasca sigur

Las' c-a venit Ana Pauker, Chisinevski, Luca,...

... si inca vreo 10.000 de evrei comunisti dupa razboi care au incalecat Romania cateva decenii in numele lui Stalin si au razbunat cu varf si indesat pe eventualele victime ale holocaustului ala!
Cat despre Elie Wiesel, un escroc care n-a calcat nici odata intr-un lagar de concentrare nazist si a fost demascat de ADEVARATI! DETINUTI!
Vad ca americanii astia uita ca Antonescu a fost aliatul Germaniei care s-a opus exterminarii evreilor si a salvat destui din Ardealul de Nord ocupat de unguri!
Un link interesant: https://romaniabreakingnews.ro/lista-evreilor-comunisti-care-au-condus-romania-in-anii-celei-mai-crunte-dictaturi-si-represiuni/

Singura preocupare a Departamentului de Stat,este cea a pensiilor

pe care ar trebui sa le primeasca evreii care au suferit ca urmare a asa zisului "holocaust"din Romania!
Totul a pronit de la criminalul Iliescu,cel care in Israel,a comparat prigoana evreilor romani cu prigoana comunistilor de catre autoritatile romane interbelice!
Cum in conceptia sionista,singura prigoana admisibila in istorie este cea contra evreilor,acestia au sarit ca arsi ajungandu-se la o comisie care a inventat un holocaust roman,desi insusi marele rabin al evreilor romani din timpul maresalului Antonescu a recunoscut ,intr'un interviu inregistrat ,ca acesta a salvat vietile evreilor romani oprind deportarea lor in lagarele hitleriste,cum au procedat autoritatile maghiare,inclusiv cu evreii din Ardealul de Nord cedat lor prin Diktatul de la Viena!
Cum,oriunde apare problema persecutiilor evreilor,apare problema banilor,evident se cer pensii!
Se ridica intrebarea responsabilitatii evreilor adusi cu tancurile sovietice in Romania care au instaurat cea mai crunta teroare din istoria Romaniei,cea comunista,cu sute de mii de victime!
Cum se quantifica raspunderea evreilor pentru atrocitatile comuniste,statistic demonstrandu-se ca acestea au avut loc atunci cand guvernele comuniste erau compuse in majoritate zdrobitoare din evrei,cozi de topor sovietice?
Cat despre denumirile strazilor cu persoaje vinovate de crime contra umanitatii,nu prea vad care mai sunt,cu mici exceptii de satrapi comunisti ramasi probabil din neatentie administrativa!
Cred ca Departamentul de Stat exagereaza ingerintele in treburile interne romanesti,si ar trebui sa fie satisfacut cu loialitatea de aliat al Romaniei!
Asi dori sa stiu cum a rezolvat problema holocastului ,autoritatile ungare ,stiut fiind ca au fost trimisi in lagarele naziste sute de mii der evrei,deliberat ,de catre guvernele maghiare,ceeace in Romania nu s-a intamplat!Teo

 

Mai Strulovitch, cu toata stima, ...

hy seaktear!
Nu ati furat destul de tot va bateti gura cu restituirea proprietatilor inventate ?
Nu ati furat destul de tot va bateti gura cu inventarea de holocausturi acolo unde nu au avut loc?

 

Milioaele.

Dar milioanele de dolari,lire,franci,din Romania,depozitati in secret,fara a plati taxe,in banci elvetiene?.
Maresalul Ion Antonescu a dat rabinului W.Filderman mii de pasapoarte in alb,pentru ca evrei din Romania sa poata emigra.Sa ajunga in Palestina (Israel nu exista pe atunci).

Și ce ar trebui să facem!?

Să les schimbăm cu numele unor criminali din Vietnam, Libia, Afganistan, Guatemala, Siria, Irak!? Voi cand dați America stăpanilor de drept, triburile native!?

 

1976.Triburile native.

La celebrul Mount Rushmore,sunt sculptati in munte 4 presedinti Americani,asa-zisii "Founding Fathers".
Indienii Americani au pus acolo in parc un tablou mare,cu portertele a 4 lideri indieni."Acestia sunt adevaratii Founding Fathers".
Autoritatile au avut macar bunul simt si nu s-au atins de tablou.
Cat despre restituire?.Tot in "rezervatii" traiesc.

Criminali de razboi.

Doua exemple,care-mi vin in memorie,de criminali de razboi din Nord America,declarati eroi nationali.
Unul Canadian (Englez)Lord Horatio Kitchener,calaul din razboiul burilor din Africa de Sud.Este cel care a infiintat lagarele de concentrare,unde a internat familiile burilor luptatori(femei,copii,bunici).Au pierit de boli si subnutritie zeci de mii.De la "eroul" Kitchener a luat adolf exemplul cu lagarele de concentrare.
Canada il celebreaza pe "erou".Fostul oras Berlin din ontario,a fost (si este) denumit Kitchener.
La vecinii din sud.Eroul generalul Sherman (nu exista oras in State in care un bulevard sau o strada sa nu poarte numele Sherman).Exista si tancul Sherman.
Sherman in razboiul de secesiune a ras si ars orasul Atlanta.N-a ramas piatra peste piatra.Apoi a plecat si din Atlanta pana la Augusta (Georgia) a distrus TOT.Sate orase,ferme...
Asa-s "eroii".

 

Holocaustul comis de Ana Pauker, Roller, ... altii ... ?

Da, il recunoastem. A avut loc in Romania

 

Nu este adevarat...

O strada din Bucuresti poarta numele meu ("full") iar eu sint defensiv la ceea ce spune Departamentul de Stat al SUA.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor