Ziare.com

IPS Andrei: Ma doare sufletul cand aud despre atatea divorturi

Joi, 15 August 2013, ora 22:04

   

IPS Andrei: Ma doare sufletul cand aud despre atatea divorturi
Mitropolitul Clujului, IPS Andrei, a vorbit, joi, in predica sustinuta la Manastirea Nicula cu prilejul sarbatorii Adormirea Maicii Domnului, despre familie ca temelie a societatii si le-a cerut tinerilor sa intemeieze familii puternice pentru binele Romaniei.

"Familia este celula de temelie a societatii omenesti si are un rol esential in mersul inainte al acestei societati. Familia traditionala sufera, intra intr-o criza. In ultima vreme, divorturile s-au triplat si ma doare sufletul cand aud despre atatea divorturi. Criza familiei este o criza a societatii contemporane. Observam ce se intampla, se vorbeste tot mai des de uniune consensuala, se fac casatorii de proba, dar un lucru si mai grav este ca se vorbeste de casatorii intre persoane de acelasi sex.

Biserica noastra militeaza pentru stipularea in Constitutie ca familia este formata dintr-un barbat si o femeie si copilasii lor. Nu pedepsim pe nimeni, dar vrem ca normalitatea sa fie subliniata. In fata acestei stari de lucruri, ce face biserica? Biserica vine si afirma ca aceasta institutie fundamentala, familia, reflecta misterul Sfintei Treimi", a spus mitropolitul Clujului in predica tinuta in fata celor aproape 70.000 de pelerini, relateaza Mediafax.

IPS Andrei i-a indemnat pe credinciosii prezenti sa se roage Maicii Domnului sa mijloceasca pentru ca tinerii "sa intemeieze familii puternice, pentru ca Romania sa nu se prabuseasca si sa mearga inainte".

IPS Andrei Andreicut a oficiat, joi, la Manastirea Nicula, slujba de Liturghie, in fruntea unui sobor de preoti din care mai fac parte episcopul Timotei al Spaniei si Portugaliei si Ignatie Muresanul, arhiereu vicar al Episcopiei Spaniei si Portugaliei.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 718 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

TRIST

dar adevarat ,divorturile sunt o problema ,dar si mai mare problema cui trebuie sa ne rugam ,,,,,

IPS Andrei i-a indemnat pe credinciosii prezenti sa se roage Maicii Domnului eu cred ca NU
5 Căci este un singur Dumnezeu si este un singur mijlocitor intre Dumnezeu si oameni: Omul Isus Hristos,
Domnului Isus Hristos trebuie sa ne rugam .

 

"Ma doare sufletul cand aud despre atatea divorturi"

Eu cred ca altu-i motivul pt durerile astea. La botez treci pe la preot... cotizezi. La insuratoare treci pe la preot ... cotizezi. La sfintirea motorului 16 valve treci pe la preot... cotizezi. La deces treci pe la preot ... cotizezi. La divort nu mai treci pe la preot ... zero cotizare.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor