Jihadul barbar si ucigasii lui Dumnezeu (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Luni, 04 Aprilie 2011, ora 17:54
3673 citiri
Jihadul barbar si ucigasii lui Dumnezeu (Opinii)
Foto: mirror.co.uk

In Afganistan, 10 persoane au fost omorate pentru ca furia musulmanilor s-a descarcat intr-un atac sangeros asupra angajatilor Natiunilor Unite. Printre victime, si romanul Motco Filaret.

Tragedia isi are originea intr-un gest nu mai putin tampit al pastorului Tery Jones, liderul unei grupari crestine radicale din SUA, care a incendiat in urma cu cateva zile un volum al Coranului. Protestele violente s-au raspandit in mai multe zone ale orasului Kandahar, unde alte 83 de persoane au fost ranite.

O mostra mai buna pentru primitivismul in care inca se afla omul dupa mii de ani de asa-zisa civilizatie este greu de gasit. Reducand evenimentul am putea spune ca un nebun a scapat de sub control in Statele Unite si a incendiat o carte - pastorul decratand, de altfel, ca "Islamul este al Diavolului" -, iar pe partea cealalta a Pamantului un grup si mai mare de ticniti fanatici nu au gasit un raspuns mai bun decat sa omoare toti crestinii care le-au iesit in cale.

Sa nu ne iluzionam. La fel se petreceau lucrurile si in timpul Inchizitiei, si in Evul Mediu si in Antichitate. Erau alte nume pentru care oamenii se omorau, diferea poate si cantitatea crestinilor sau a barbarilor trecuti prin sabie, insa motivele si "ratiunea" pentru care acesti primitivi isi curmau viata erau aceleasi. Credinta ca lupta in numele lui Dumnezeu, oricum s-ar fi chemat El de-a lungul timpului. Iar atunci cand nu porneau la atac de capul lor, Biserica avea grija sa le toarne in ureche un milion de "motive" pentru care ar fi mai bine daca ar omori cat mai multi oameni.

Cruciadele medievale, pe langa ratiunile economice si sociale pe care le-au avut la baza, au fost declansate in numele aceluiasi Dumnezeu. Odata cu nasterea religiilor monoteiste, omenirea si-a fabricat cel mai pervers pretext de a porni la razboi. De cele mai multe ori au fost invocate ratiuni ce depasesc puterea de intelegere a maselor. Un "clarvazator" primea mesajul de la Dumnezeu si il transmitea multimii cu instincte barbare si primitive.

Ea se umplea de sfintenia vorbelor de duh in numele carora apoi pleca sa ucida cat mai multi dusmani. Inainte de aparitia religiilor monoteiste - iudaismul, crestinismul si islamismul - religii politeiste nu aveau un zeu dedicat Raului in sine, care sa simbolizeze Raul, asa cum fiecare dintre cele trei religii il au reprezentat.

Cu sau fara legatura cu aceste caracteristici, religia musulmana a dat nastere in ultimii zeci de ani, prin cateva pervertiri ale sensului termenului "Jihad", unor violente fara precedent in lumea moderna, toate purtate in numele dreptatii divine si a lui Allah. La peste 150 de ani de la publicarea lucrarii "Originea speciilor" de catre Charles Darwin, care practic a consemnat in mod oficial si stiintific moartea lui Dumnezeu, avem astazi marturii ale naturii barbare a omului si a descatusarii celor mai animalice instincte.

O defulare impopotonata in vesminte religioase, purtata in numele a tot ceea ce avem mai sfant deasupra noastra si mai murdar in noi, argumentata cu cele mai false "ratiuni", aceste crime impotriva semenilor nostri ne tradeaza irationalul caruia ne abandonam cu cea mai mare placere. Ca vedem un crestin care declara ca "islamul e Diavolul" sau un musulman care taie capetele tuturor crestinilor care-i ies in cale, intre aceste tipare de comportament nu exista nicio diferenta.

Ei sunt ultimii ucigasi ai lui Dumnezeu, falsi credinciosi care in realitate nu au nicio credinta, ci sunt pierduti unei lumi barbare, irationale si chiar fara niciun Dumnezeu. Din cauza unor astfel de specimene, chiar daca ar fi existat vreun Dumnezeu, imi imaginez ca El ar fi fugit si s-ar fi ascuns de rusine la capatul Universului.

Avand acest tablou in fata, ar mai face vreun sens sa ne amintim de cazul "Versetelor satanice" ale lui Salman Rushdie si de condamnarea la moarte pe care a primit-o din partea ayatollahului Ruhollah Khomeini, liderul spiritual al Iranului? Sau de celebrele de acum caricaturi ale profetului Mohamed publicate intr-o revista daneza si de furia pe care au starnit-o in lumea musulmana? Exemplele pot merge si mai departe, principiul ramane acelasi. O gluma din lumea crestina la adresa islamului va dobori zece capete de europeni sau americani. Mai devreme sau mai tarziu.

Distanta dintre Dumnezeul ascuns si cei care isi iau viata in numele divinitatii este probabil la fel de mare ca si cea dintre iluzia pe care ne-am facut-o in legatura cu natura noastra civilizata si realitatea cruda a irationalului si barbariei care ne conduc viata dintotdeauna.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#pastorul american Terry Jones, #ardere carte sfanta Coran, #conflictele religioase internationale, #caricaturi Mahomed presa daneza, #Salman Rushdie versete satanice , #religie