Ziare.com

Mii de credinciosi la intronizarea noului Arhiepiscop de Alba Iulia

Duminica, 05 Iunie 2011, ora 14:54

   

Mii de credinciosi la intronizarea noului Arhiepiscop de Alba Iulia
Mii de credinciosi participa, duminica, la intronizarea noului Arhiepiscop de Alba Iulia, Inaltpreasfintitului Parinte Irineu Pop, slujba Sfintei Liturghii si inscaunarea noului arhiepiscop fiind savarsite de un sobor de ierarhi, in frunte Patriarhul Romaniei, Preafericitul Parinte Daniel.

In Catedrala Arhiepiscopala din Alba Iulia au fost prezenti demnitari de stat, reprezentanti ai autoritatilor locale, civile si militare, personalitati din lumea academica si culturala, numerosi preoti, calugari si credinciosi.

Inaltpreasfintitului Parinte Irineu Pop a fost ales Arhiepiscopul Alba Iuliei in sedinta Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane din data de 19 mai 2011, cu 29 de voturi din 42 exprimate. Contracandidatul sau, Preasfintitul Parinte Andrei Fagarasanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, a obtinut 13 voturi.

PS Irineu Bistriteanul ocupa scaunul de arhiereu ramas vacant dupa ce fostul arhiepiscop, IPS Andrei Andreicut, a fost ales mitropolit al Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului, dupa decesul IPS Bartolomeu Anania.

PS Irineu Bistriteanul a fost, din anul 1991, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului si Clujului. El a candidat si la alegerile pentru desemnarea unui nou mitropolit, insa a pierdut in fata IPS Andrei Andreicut.

PS Irineu Bistriteanul are licenta si doctoratul in Teologie ortodoxa. De asemenea, el are studii postuniversitare in etica sociala la Universitatea Stanford din SUA. Inainte de a fi uns episcop, el a fost superiorul asezamintelor ortodoxe romanesti din Ierusalim si Iordan si reprezentantul Patriarhiei Ortodoxe Romane pe langa Patriarhia Ortodoxa a Ierusalimului.
Sursa: rNews

Articol citit de 1569 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Imbracat ca la circ in secolul 21.

In rest, complet neinteresant.

 

De unde pana palariei mele ati mai scos si cuvantul asta?

INTRONIZARE - ?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor