Ziare.com

Mistere ale Bibliei care nu vor fi descifrate niciodata? (Video)

de George Titus Albulescu
Sambata, 08 Martie 2014, ora 10:20

   

Mistere ale Bibliei care nu vor fi descifrate niciodata? (Video)
Pentru un text despre care se spune ca ar contine toate raspunsurile, Biblia ridica o multime de intrebari. Dintre acestea, mentionam enigma numelui lui Dumnezeu sau anii "pierduti" ai lui Iisus Hristos.

Unele dintre misterele care apar in scrierile Bibliei au ramas nedescifrate pana astazi, arata Listverse.

Numele lui Dumnezeu

Conform traditiei evreiesti, exista mai multe moduri in care se face referire la Dumnezeu, dar cel corect este Tetragrammaton, un cuvant cu patru litere. El a fost scris "YHVH", aceasta combinatie de litere este menita sa fie numele adevarat al lui Dumnezeu si nimeni nu stie cum se pronunta.

Pronuntia corecta a disparut in istorie si tot ceea ce avem astazi sunt doar presupuneri. Variante de pronuntie si transcriere pot fi Iahwe, Iahve sau Iehova.

Behemoth

In Biblie, in cartea lui Iov, se vorbeste despre o creatura numita Behemoth, una gigantica si foarte puternica. Din descrierea ei, stim ca Behemoth este un animal terestru foarte mare. Astazi, nimeni nu are idee despre ce poate fi vorba.

Unii invatati au sugerat ca acest animal ar putea fi un hipopotam, altii au spus ca este un elefant sau chiar un dinozaur, care a supravietuit in timpurile biblice. Totul este un mister total.

Anul de nastere al lui Iisus

Cele mai multe evenimente care sunt descrise in Evanghelii nu sunt legate de o data exacta, iar nasterea lui Iisus nu face exceptie. In Evanghelia dupa Luca se spune ca Iisus s-a nascut in timpul domniei lui Irod, cand a avut loc primul recensamant. Ceea ce este imposibil.

Desi Quirinius a efectuat un recensamant in jurul anilor 6-7 d.Hr., acesta nu se suprapune cu domnia lui Irod. La momentul recensamantului, Irod murise de aproape un deceniu. Ceea ce inseamna ca cele doua indicii despre nasterea lui Iisus se contrazic reciproc.

Locul unde se afla Arca lui Noe

Multi considera ca locul in care s-ar afla Arca lui Noe ar fi muntele Ararat din Turcia. Dar nu exista niciun motiv pentru care ar trebui sa credem acest lucru. Desi Biblia mentioneaza ca Arca ar fi ajuns la Urartu, un vechi imperiu din estul Turciei, nu exista nicio dovada care sa indice existenta unui potop urias care sa fi afectat vreodata aceasta zona.

Cartile lipsa din Biblie

Biblia este una dintre cartile care contin cele mai multe cuvinte scrise vreodata. Dar ea a fost mult mai cuprinzatoare. Cel putin 17 carti lipsesc din versiunea moderna a Bibliei si nu se stie nimic despre ce s-a intamplat cu acestea.

In alte capitole din Biblie se fac referiri la scrierile care lipsesc. Spre exemplu, in Cronici 29, se vorbeste de "scrierile despre profetul Nathan si Gad" si detalii despre domnia regelui David. Dar incercand sa cautam aceste scrieri in Biblie nu vom gasi nimic.

La fel si cu Cartea Razboaielor Domnului, care ar contine un ciclu epic de poeme. Nimeni nu stie ce s-a intamplat cu aceste scrieri. La un moment dat in istorie, ele au fost pierdute sau cineva a decis sa le scoata din Biblie.

Anii pierduti ai lui Iisus

Nimeni nu a avut analizata viata, asa cum a fost cea a lui Iisus. Aproape fiecare moment al existentei lui Hristos a fost interpretat de catre oamenii de stiinta. Cu toate acestea, raman goluri uriase in cunostiintele noastre despre ce a facut Iisus de la varsta de 12 pana la 30 de ani.

Nu avem nicio idee despre ce a facut Iisus in timpul adolescentei si primilor ani din tinerete. Lipsa de informatii despre aceasta perioada din viata lui Iisus a facut sa apara sute de carti pe aceasta tema, toate avansand diverse teorii.

Locul crucificarii lui Iisus

Noul Testament marcheaza Crucificarea lui Iisus drept evenimentul cel mai important din istoria omenirii. Dar unde a avut loc acest eveniment de asa o importanta? Nu se stie exact acest lucru.

Biblia spune ca Rastignirea a avut loc pe Golgota, unul dintre dealurile din afara Ierusalimului. Este unul dintre foarte putinele detalii din cele patru Evanghelii care coincid. Invatatii contemporani considera ca Golgota ar putea fi zona denumita astazi "Gordon's Calvary", in apropiere de Ierusalim, descoperita de britanicul Charles Gordon la sfarsitul secolului al XIX-lea.Sursa: Ziare.com

Articol citit de 16051 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
12 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Numele lui Dumnezeu...

...este YHWH.

Exodul 3
13. Moise a zis lui Dumnezeu: "Iată, cand mă voi duce la copiii lui Israel si le voi spune: "Dumnezeul părintilor vostri m-a trimis la voi"; si mă vor intreba: "Care este Numele Lui?" Ce le voi răspunde?"

14. Elohim a zis lui Moise: "Eu Sunt Cel ce Sunt." Si a adăugat: "Vei răspunde copiilor lui Israel astfel: "Cel ce Se numeste "Eu Sunt", m-a trimis la voi."

15. Dumnezeu a mai zis lui Moise: "Asa să vorbesti copiilor lui Israel: "YHWH Dumnezeul părintilor vostri, Dumnezeul lui Avraam, Dumnezeul lui Isaac si Dumnezeul lui Iacov, m-a trimis la voi. Acesta este Numele Meu pentru vesnicie, acesta este Numele Meu din neam in neam."

הָוהְי
ieue
Yahweh

םי ִהֱא
aleim
Elohim

...si pentru cei nu ce nu stiu ce inseamna YHWH:

Yod Hai Vav Hai

"Priveste mana, Priveste cuiul" ... "Priveste mana strapunsa"

...cine citeste sa inteleaga!

YHWH
http://photouploads.com/images/1eyzuz.jpg

Venirea pe pamant a lui Yahweh ELohim (Romana)
http://photouploads.com/images/3genezsks.jpg

Venirea pe pamant a lui Yahweh ELohim (English)
http://photouploads.com/images/genesitqt.jpg

500 de ani inainte de venirea DOMNULUI DUMNEZEU pe pamant:

Zaharia 12
1. Prorocia, cuvantul Lui YAHWEH pentru Israel. Asa vorbeste YAHWEH care a intins cerurile si a intemeiat pamantul, si a intocmit duhul omului din el:
...
9. In ziua aceea, voi cauta sa nimicesc toate neamurile care vor veni impotriva Ierusalimului.
10. Atunci voi turna peste casa lui David si peste locuitorii Ierusalimului un duh de indurare si de rugaciune, si isi vor intoarce privirile spre Mine, pe care L-au STRAPUNS. Il vor plange cum plange cineva pe singurul lui fiu, si-L vor plange amarnic cum plange cineva pe un intai nascut.

Cine este DOMNUL (in limba ebraica YAHWEH = Domnul Dumnezeu) care a facut cerurile, omul, si care a fost STRAPUNS de locuitorii Ierusalimului?
Domnul Isus Hristos, Domnul Dumnezeu! (Yahweh Elohim)

Zaharia 12
http://www.scripture4all.org/OnlineInterlinear/Hebrew_Index.htm

Cat despre batjocoritori:pocaiti-va...habar nu aveti ce vine peste voi!

2 Petru 3
3. Inainte de toate, sa stiti ca in zilele din urma vor veni BATJOCORITORI plini de BATJOCURI, care vor trai dupa poftele lor
4. si vor zice: "Unde este fagaduinta venirii Lui? Caci, de cand au adormit parintii nostri, toate raman asa cum erau de la inceputul zidirii!"
5. Caci inadins se fac ca nu stiu ca odinioara erau ceruri si un pamant scos prin Cuvantul lui Dumnezeu din apa si cu ajutorul apei
6. si ca lumea de atunci a pierit tot prin ele, inecata de apa.
7. Iar cerurile si pamantul de acum sunt pazite si pastrate, prin acelasi cuvant, pentru focul din ziua de judecata si de pieire a oamenilor nelegiuiti.

7 semne ale revenirii Domnului Isus Hristos
https://sites.google.com/site/sfrvmr/

 

tot ce e scris in biblie

are valoarea urmelor maro de pe hartia igienica folosita
ochiul maro e mai valoros decat ochiul in triunghi
sa crape omu' negru - popa

 

mistere!!!

Si daca s-ar cunoaste toate aceste asa zise mistere am fi mai inteligenti? Un mister este ceva ascuns ascuns care la un moment dat este revelat, descoperit. De ce nu cautati d-voastra domnule autor sa descifrati aceste mistere, care nici nu sunt mistere; de exemplu: spuneti ca Irod murise de un deceniu, dar nu stiti ca i-au succedat la tron Irod ll si Irod lll! Care e misterul? Multa ignoranta.

 

se intraba despre ce animal vorbea Iov

nu vorbea despre elefanti sau ce vedem azi pe pamint,biblia spune ca ave o coada ca un cedru,si putea sa respire foc(nu uitati sint in brazilia gindacei care scuipa foc cind ataca prada,sint doua chimicale care se combina chiar cind le ies din gura ca sa nu explodeze gindaceleul),ati vazut vreodata o coada de elefant sau de hopopotan,nu cred ca seamana cu un cedru,este foarte clar ca vorbeste de un dinozaur care traia in timpul lui Iov,numai ca da este in contrazitie cu ce sint oamenii indoctrinati in scolii ca dinozauri au murit milioane de ai in urma,iar oamneii pleaca de la preconcepti si au rezultate gresite.

Va recomand exceptionalele documentare de la televiziunea History

numite Bible Secrets Revealed, care au 6 episoade. Ele dezvaluie secrete ale Bibliei, cum a fost modificata si interpretata gresit in diversele traduceri ale Bibliei de-a lungul istoriei. Documentarul aduce pareri ale unor mari oameni de stiinta, specializati in studiul Bibliei. Imaginile sunt exceptionale si luate in premiera din multe locuri sfinte din Israel.
Dupa ce vedeti acest documentar va veti schimba parerea despre adevarata Biblie, care a fost si ramane cea in versiunea ebraica.

 

hartie igienica

ebraica

Iarta-i Doamne, ca nu stiu ce fac

sfantulmasonalexandruioancuza...crestine...

CERCETATI !!!!!

Numele lui Dumnezeu s-a gasit pe pietre in desertul libian, pe pergamente la Qumran langa Ierusalim , este scris in biblia veche din 1873 si in cele noi si este
IEHOVA !
In biblia veche din 1873 la Isaia 42:8 este scris :''Iehova este numele meu si cinstea mea nu o voida idolilor...'' Mai mult, acolo numele divin deviat din tetragrama, este scris de aproape 7000 de ori ,6987...!Dumnezeu este un titlu precum si inginer, arhitect... dar Iehova este un nume !
CP:
Numele lui Dumnezeu in Vechiul Testament

Inainte de Moise, Dumnezeu era cunoscut sub diferite nume: Dumnezeul lui Abraham, Dumnezeul lui Isaac si Dumnezeul lui Iacob, Cel Preainalt, Cel Atotputernic, Cel Vesnic.
Vechiul Testament ne spune că numele lui Dumnezeu a fost dezvăluit de insusi Dumnezeu pe muntele Horeb in jurul anului 1200 i.C., in rugul aprins (Ex 3,14): Eu sunt cel ce sunt (Iahve).
Numele Iahve a cunoscut o evolutie complexă in viata religioasă a israelitilor. Din respect fată de numele lui Dumnezeu si pentru ca acest nume să nu fie batjocorit de păgani, evreii nu rosteau numele propriu al lui Iahve, ci Elohim (Dumnezeu) si Adonai (Stăpanul meu).
Deci , Slava cinste si putere sa-i fie aduse Dumnezeului nostru vesnic Iehova!
Slava cinste si putere sa-i fie aduse Fiului Sau Isus Hristos care a murit pentru noi pe lemn!

 
 

Un "mister".

Marea care s-a retras in fatza lui Moise.
Toata lumea in Egipt si in alte partzi stie povestea cu "marea".
Cand Napoleon Bonaparte a trecut din Egipt spre Siria a trecut pe "drumul lui Moise".Marea s-a retras si in fatza lui Napoleon si a armatei lui.
"Marea" aia era in fapt un canal intre Marea Rosie si delta Nilului.La reflux canalul seca si Moise,care traise mult timp prin Sinai,stia asta.Stia si Napoleon de la Egipteni!.

 

se vede ca nu ai citit biblia niciodata

dupa evrei a intrat in mare ia urmat si armata lui faraon,si pe ei iau acoperit apa si au pierit toti,biblia spune foarte clar ca apa statea ridicata ca doi pereti nu cred ca murea faraon cu toata armata lui de un mic canal pe care il desci tu,in primul rind trecere mari a fost intre peninsula sinai si arabia saudita de azi,acolo sint toate dovezile treceri inclusiv cele 12 izvoare de apa care se vad si pe google earth,numele de sinai din egiptul de aizi este nou,in tot timpul si al apostolului pavel sinai era in arabia,citeste mai mult inainte de sa negi biblia.Ce sti tu de exod este de la televozor controlat de ateisti,ce nu vor ei sa sti este ca Dumnezeu are putere sa faca ce vrea cu ce a creat El inclusiv marea ca si potopul,dar daca crezi ca El este creator a tot ce vezi are si dreptul sa faca ce vrea cu oamenii,si ateiistilor le este frica sa admita Divinitatea lui Dumnezeu findca nu suporta regulile Lui,sa nu curvesti sa furi,minti etc.pregatestete sa-L intilnesti ca om iertat nu ca dusman,findca va veni ziua cind orice genunchi se va pleca in fata Lui,si cei vi ca si cei ce au murit,va fi groaznic daca nu esti iertat.

pasco

Legende au fost si vor mai fi.Drumul lui Napoleon este realitate.Chestia cu apa care statea "dreptzi" pe laturi tzine de legenda si de imaginatzie.Minunile trebuie sa fie "minunate".Moise si ai lui au trecut pe acolo.Asa a trecut si Napoleon.Si dupa ce a trecut el si armata a venit fluxul si au fost victime.Se pare ca a fost si un general.
Alta "minune".Cauta pe undeva si citeste ce este aia "mana cereasca".Cu ea se hranesc si acum pastorii din Sinai.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor