Moschee uriasa in Bucuresti, pe un teren oferit gratis de Guvern: Se cere referendum

Luni, 29 Iunie 2015, ora 16:31
11253 citiri
Moschee uriasa in Bucuresti, pe un teren oferit gratis de Guvern: Se cere referendum
Foto: Arhiva Ziare.com

Asociatia Noua Dreapta protesteaza fata de decizia Guvernului de a oferi gratuit comunitatii musulmane un teren de peste 11.000 de metri patrati, in Bucuresti, astfel incat Turcia sa construiasca in acel loc cea mai mare moschee dintr-o capitala europeana.

"Noua Dreapta isi exprima protestul fata de adoptarea Hotararii de Guvern 372/2015 prin care comunitatea musulmana a primit in folosinta gratuita un teren imens, de 11.295 mp, situat in Bucuresti, in vederea edificarii celei mai mari moschei dintr-o capitala europeana", se arata intr-un comunicat al asociatiei remis luni Ziare.com.

Turcia va construi o moschee uriasa intr-o zona centrala din Bucuresti

Mai mult, reprezentantii organizatiei cer Executivului abrogarea hotararii printr-o ordonanta de urgenta, prin care terenul sa revina in proprietatea privata a statului.

In caz contrar, Noua Dreapta solicita Primariei Capitalei sa nu emita autorizatia de construire inainte de organizarea unui referendum local in care locuitorii Bucurestiului sa decida daca doresc sau nu ridicarea moscheii uriase.

"Noua Dreapta atrage atentia asupra faptului ca in Paris traiesc peste 1,7 milioane de musulmani, insa nimeni nu si-a propus acolo ridicarea celei mai mari moschei din Europa.

Nici la Londra unde traiesc aproape un milion de musulmani sau la Amsterdam, Bruxelles, Stockholm, Marsilia si Rotterdam unde populatia islamica a depasit 25%. Mai mult, in niciun mare oras european comunitatea musulmana nu a primit terenuri gratuite de la guvernele nationale!", au atras atentia reprezentantii Noii Drepte, care sustin ca un asemenea gest nu are nicio explicatie logica.

Peste 20 de moschei in Bucuresti

"Mai ales in conditiile in care in Bucuresti avem deja, potrivit fostului ambasador turc, peste 20 de moschei care functioneza oficial sau neoficial. (...) Nu credem deci ca Bucurestiul mai are nevoie de inca o moschee, iar premierul Victor Ponta nu a organizat nicio dezbatere publica pe aceasta tema, asa cum ar fi fost firesc, si nici nu a solicitat construirea unei biserici ortodoxe romane la Ankara, in conditii de reciprocitate", a subliniat asociatia.

De fapt, in schimbul terenului oferit in Bucuresti, in baza unui acord semnat cu autoritatile romane, Turcia va aloca un spatiu pentru constructia unei biserici de catre Romania la Istanbul.

Noua Dreapta isi pune intrebarea daca "nu cumva moscheea e pregatita pentru musulmanii care vor fi directionati catre Romania prin cotele impuse de Comisia Europeana?".

"Nu cumva locul celor 5 milioane de romani plecati in Occident va fi luat de milioanele de refugiati din nordul Africii si Orient?", se mai intreaba alarmist organizatia.

"Moscheile vor deveni inevitabil focare de predici islamiste si fundamentaliste, asa cum e cazul peste tot in vestul Europei. Fie ca Muftiul cultului musulman din Romania isi doreste acest lucru sau nu, aceasta mega-moschee va deveni un loc de intalnire atat pentru islamistii moderati, cat si pentru islamistii radicali si va deveni un teren fertil de recrutare pentru acestia din urma. Exemplele statelor occidentale ne demonstreaza acest lucru", a avertizat Noua Dreapta.

Saptamana trecuta, Noua Dreapta a protestat, in fata sediului Comisiei Europene (CE) din Bucuresti, fata de planurile acestei institutii de a rezolva criza imigrantilor ilegali, prin repartizarea acestora pe cote obligatorii intre statele membre ale UE.

Protest la sediul Comisiei Europene din Bucuresti - Ce i se cere lui Iohannis

Imigrantii si comunitatea musulmana nu reprezinta singurele categorii care ii deranjeaza pe membrii Noii Drepte. Acestia ies in strada de fiecare data cand in tara noastra au loc parade gay, protestand fata de homosexuali, intr-un asa-zis "mars pentru normalitate".

D.T.

Citește și:
Averi de primari. Cât au agonisit edilii marilor orașe ale României
Averi de primari. Cât au agonisit edilii marilor orașe ale României
Averile declarate de aleșii în funcții publice au fost întotdeauna subiect de discuție, cu atât mai mult după numeroasele scandaluri și conflicte de interese în care aceștia nu au putut...
Demisie din PNL. Cătălin Boboc a părăsit partidul după ce a fost acuzat că s-a branșat ilegal la curent
Demisie din PNL. Cătălin Boboc a părăsit partidul după ce a fost acuzat că s-a branșat ilegal la curent
Fostul secretar de stat Cătălin Boboc a anunțat marți seară, 4 octombrie, că demisionează din PNL, în urma scandalului privind branşarea ilegală la rețeaua electrică a unui imobil din...