Papa Francisc i-a primit pe episcopii din Romania si R. Moldova in audienta comuna: Vizita Sfantului Parinte in tara noastra, o certitudine

Sambata, 10 Noiembrie 2018, ora 22:56
3519 citiri
Papa Francisc i-a primit pe episcopii din Romania si R. Moldova in audienta comuna: Vizita Sfantului Parinte in tara noastra, o certitudine
Foto: Twitter / Vatican News

Papa Francisc i-a primit, in premiera, in audienta comuna pe episcopii romano catolici si greco-catolici din Romania si Republica Moldova, prilej cu care a ramas stabilit ca vizita acestuia in tara noastra este o certitudine, urmand sa fie fixate data exacta si traseul.

Audienta a avut loc in cadrul vizitelor periodice la mormintele Apostolilor, la Roma, se precizeaza intr-un comunicat remis Ziare.com de catre Episcopia de Cluj-Gherla.

PS Florentin Crihalmeanu, Episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla, a subliniat ca "intalnirea cu Sfantul Parinte a fost un prilej de mare bucurie".

" (...) I-am aratat Sfantului Parinte imaginea cu Episcopii Martiri si pe cea cu Cardinalul Iuliu Hossu - (cei 7 Episcopi greco-catolici morti in faima de martiri sub regimul comunist, a caror Cauza de Beatificare este in curs, n.red.), la vederea carora, Sfantul Parinte a spus: 'da, imi aduc aminte, stiu bine despre ce este vorba' si a spus chiar mai mult: 'am discutat cu Prefectul Congregatiei pentru Cauzele Sfintilor si Cauza merge inainte'.

Aceasta veste m-a bucurat foarte mult. A mai spus ca vor avea loc, pe anumite etape concrete, citirea si judecarea dosarelor Episcopilor nostri Martiri. Dupa acest moment, i-am oferit Sfantului Parinte o icoana a Maicii Domnului despre care a spus ca este foarte frumoasa, apoi i-am aratat cateva file din dosarul cu imagini care reflecta diferite aspecte ale vietii Eparhiei noastre de Cluj-Gherla", se mai arata in comunicatul citat.

Ierarhul clujean a mai mentionat ca "s-au abordat aspectele legate de vizita Sfantului Parinte in Romania".

"Ne-am bucurat, pentru ca vizita nu mai este o probabilitate, este o certitudine si ramane doar de stabilit perioada exacta cand va avea loc si traseul pe care il va face Sfantul Parinte cu aceasta ocazie. Ne-am bucurat pentru aceasta veste buna, asa cum ne-am bucurat si pentru vestea buna despre stadiul avansat al Procesului de Beatificare a Episcopilor nostri, cu speranta de a putea pune impreuna aceste doua mari evenimente ale Bisericii noastre Catolice din Romania".

Conform comunicatului citat, "ultima vizita ad limina apostolorum a Episcopilor la Sfantul Scaun inainte de regimul comunist a fost in 1937".

"Vizitele s-au reluat dupa caderea regimului comunist, episcopii romano catolici si greco-catolici romani au fost la Sfantul Papa Ioan Paul al II-lea in 18-22 martie 1991, 2-8 decembrie 1996 si 24 februarie-1 martie 2003, apoi, intre 8-13 februarie 2010 au fost la Papa Benedict al XVI-lea si in acest an, zilele din perioada 5-10 nov. 2018, raman in istoria Bisericii ca zilele primei vizite ad limina la Sfantul Parinte Francisc", mai precizeaza sursa citata.

C.B.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Papa Francisc episcopi Romania Moldova, #Papa Francisc vizita Romania , #religie