Peste 10.000 de persoane, la procesiunea religioasa din Gradina Icoanei

Duminica, 24 Martie 2013, ora 20:47
2599 citiri
Peste 10.000 de persoane, la procesiunea religioasa din Gradina Icoanei

Peste 10.000 de credinciosi, alaturi de aproximativ 100 de preoti, au participat, in prima duminica din Postul Pastelui, la evenimentul religios organizat in Parcul Gradina Icoanei cu ocazia Duminicii Ortodoxiei, au anuntat reperezentantii Primariei Sectorului 2.

Potrivit sursei citate, cea de-a doua zi a "Luminii Ortodoxiei", desfasurata duminica, in parcul Gradina Icoanei, a inceput in cursul diminetii cu sfanta liturghie de la biserica Icoanei, sustinuta de Varsanufie Prahoveanul, episcopul vicar al Arhiepiscopieia Bucurestilor, alaturi de un sobor de preoti.

Credinciosii au venit in numar impresionant pentru a participa deopotriva la slujba religioasa, dar, in acelasi timp, chiar de la primele ore ale diminetii, mii de credinciosi au format cozi impresionante unde asteptau in liniste pentru a se ruga la icoana facatoare de minuni de la manastirea Namaiesti, judetul Arges, adusa special la biserica Icoanei, cu binecuvantarea patriarhului Daniel al Bisericii Ortodoxe Romane, mai spun sursele citate. Credinciosii au ascultat slujba si au putut viziona serviciul religios pe ecranele mari montate in parc si in curtea bisericii.

Dupa incheierea liturghiei, la Gradina Icoanei s-au adunat mii de credinciosi veniti de la peste 40 de lacase de cult din Sectorul 2, precum si de la alte biserici din Capitala, purtand pancarte in maini, pentru a se cunoaste locul de provenienta al fiecarui grup.

In fruntea alaiului religios s-au aflat credinciosi care au purtat pe brate icoane facatoare de minuni de la mai multe biserici, in frunte cu icoana de la manastirea Namaiesti, urmati de un sobor de aproximativ 100 de preoti si aproximativ 10.000 de credinciosi. Cu totii au participat la procesiune cantand cantece religioase, cu icoane in maini, deplasandu-se in jurul parcului Gradina Icoanei.

La finalul procesiunii, pe scena din parcul Gradina Icoanei au incantat credinciosii sunetele cantecelor interpretate de membrii corului "Divina Armonie", dupa care a avut loc festivitatea de sfintire a icoanelor miilor de credinciosi prezenti.

Citeste si:
Ce conduc politicienii care au promovat reducerea prețului la benzină. Mulți dintre ei nu au nici măcar mașină
Ce conduc politicienii care au promovat reducerea prețului la benzină. Mulți dintre ei nu au nici măcar mașină
Prețul carburanților a fost intens dezbătut de coaliția de guvernare, până ce s-a ajuns la soluția compensării cu 50 de bani (inițial fiind vorba de 1 leu). Mulți dintre politicienii care...
Un deputat spune că nu va mai candida la alegerile parlamentare din 2024. ”Pe mine mă încântă perspectiva întoarcerii în privat”
Un deputat spune că nu va mai candida la alegerile parlamentare din 2024. ”Pe mine mă încântă perspectiva întoarcerii în privat”
Un politician român spune că i-au ajuns două mandate de deputat în Parlamentul României și nu mai vrea să candideze pentru această funcție în 2024. Nu se lasă însă de politică....