Populatia de musulmani se va dubla pana in 2030

Joi, 27 Ianuarie 2011, ora 13:39
3145 citiri
Populatia de musulmani se va dubla pana in 2030
Foto: QuranReading

Numarul de musulmani se va dubla in urmatorii 20 de ani, de la 1,6 miliarde de peroane pana la 2,2 miliarde in 2030, arata o estimare realizata de centrul de cercetare Pew.

Estimarile arata ca populatia de musulmani creste de doua ori mai rapid decat restul populatiei de alte religii, o crestere de 1,5% pe an spre deosebire de 0,7% pentru populatia de alta religie, informeaza Centrul de cercetare Pew.

Daca tendinta actuala se va mentine, pana in 2030 26,4% din populatia lumii va fi musulmana, fara de 23,4% cat reprezenta in 2010.

Desi cresterea populatiei musumane va fi mai mare decat cea a populatiei de alte religii, se estimeaza ca va fi mai mica in urmatorii 20 de ani decat in ultimele doua decenii. Din 1990 in 2010, populatia musulmana a crescut anual cu 2,2%.

Astfel, 79 de tari vor avea un milion sau chiar mai multi cetateni musulmani pana in 2030. Majoritatea musulmanilor (60%) vor locui in regiunea Asia-Pacific, iar 20% in Orientul Mijlociu si Africa de Nord.

Pakistanul ar urma sa depaseasca Indonezia, tara cu cea mai mare populatie de musumani, iar numarul de musulmani care vor locui in Africa sub-sahariana va creste, urmand ca in Nigeria sa fie mai multi musulmani decat in Egipt.

In Europa si Statele Unite musulmanii vor ramane in minoritate, insa populatia va creste si in aceste regiuni.

In Statele Unite, numarul de musulmani se va dubla, ajungand de la 2,6 milioane la 6,2 milioane in 2030, din pricina migratiei si a unei rate mari de natalitate in randul musulmanilor. Astfel, in 2030 in Statele Unite musulmanii vor reprezenta 1,7% din populatie, fiind la fel de numerosi ca evreii.

In Europa, numarul de musulmani va creste cu aproape o treime pana in 2030, ajungan de la 6% din populatie pana la 8% (aproximativ 58 de milioane de persoane).

Citește și:
Vasile Dîncu, întrevedere cu premierul Republicii Moldova Natalia Gavriliță: ”NATO nu caută o confruntare cu Federaţia Rusă”
Vasile Dîncu, întrevedere cu premierul Republicii Moldova Natalia Gavriliță: ”NATO nu caută o confruntare cu Federaţia Rusă”
Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a avut sâmbătă, 1 octombrie, o serie de întrevederi cu premierul Natalia Gavriliţa, cu preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor...
Cine e deputatul PSD surprins în ipostaze intime cu un tânăr: Absolvent de Teologie și fost primar
Cine e deputatul PSD surprins în ipostaze intime cu un tânăr: Absolvent de Teologie și fost primar
Deputatul Aurel Bălășoiu a fost surprins sâmbătă, 1 octombrie, în mai multe ipostaze intime alături de un băiat, motiv pentru care conducerea partidului a decis să-l excludă. Bălășoiu...