Presa din Israel: Vechile profetii spun ca Mesia ar putea veni in curand

Marti, 22 Noiembrie 2011, ora 21:43
17617 citiri
Presa din Israel: Vechile profetii spun ca Mesia ar putea veni in curand
Foto: Israel Today

Presa israeliana compara scrieri din compilatia cartilor biblice, numita Yalkut Shimoni, cu situatia actuala din Orientul Mijlociu. O profetie face referire la venirea lui Mesia pe Pamant, in perioada cand toate natiunile lumii se vor provoca reciproc. Ziaristii fac analogie cu situatia actuala a Iranului si conflictului sau cu tarile arabe.

O profetie medievala provenita din istoria evreilor, referitoare la venirea lui Mesia, pare sa corespunda cu situatia actuala din Orientul Mijlociu, a scris publicatia Israel National News, citata de Israel Today.

O parte a literaturii rabinice, cunoscuta sub numele de Yalkut Shimoni, prezinta mai multe scenarii viitoare privind Israelul si lumea. In sectiunea cartii biblice a lui Isaia si a profetiilor, pe care le contine, un rabin citeaza din Yalkut Shimoni:

"In anul in care Mesia apare, toate natiunile lumii se vor provoca reciproc. Regele Persiei va provoca un rege arab."

Aceasta descriere este asemanatoare programului nuclear al Iranului si tensiunii create cu statele arabe, in special cu Arabia Saudita. Dar ce se intampla in continuare?

"Regele Persiei se intoarce si distruge intreaga lume. Toate natiunile lumii sunt in panica si in suferinta", potrivit Shimoni Yalkut.

Un raport recent al Agentiei Internationale pentru Energie Atomica (IAEA) a confirmat ca Iranul lucreaza la producerea de arme nucleare si ca ar putea avea astfel de arme, in mai putin de un an.

Asta inseamna ca eforturile diplomatice au esuat. Multe tari occidentale se concentreza in prezent pe minimalizarea pericolului nuclear iranian. Ele sustin ca la fel ca Uniunea Sovietica, care nu a utilizat armele sale nucleare impotriva Occidentului, la fel si Iranul va da dovada de retinere.

Israelul arata deja semne de panica si de ingrijorare. Nu se stie exact cine a realizat Yalkut Shimoni, dar cea mai veche copie a sa dateaza din jurul anului 1310 d.Hr.

#profetii venirea lui Mesia, #profetii mesia yalkut shimoni, #venirea lui Iisus pamant, #profetii Persia Iran , #religie