Reactia muftiulului Muurat Iusuf, dupa protestul cu porci pe terenul viitoarei moschei (Video)

Marti, 25 August 2015, ora 19:11
15237 citiri
Reactia muftiulului Muurat Iusuf, dupa protestul cu porci pe terenul viitoarei moschei (Video)
Foto: Facebook/Catalin Berenghi

Muftiul Muurat Iusuf, Seful Cultului Musulman din Romania, se declara profund intristat si jignit de modalitatea aleasa de un bucurestean pentru a impiedica construirea viitoarei Moschei Centrale din Romania, pe un teren pus la dispozitie de Guvern.

Aflat la o reuniune islamica in strainatate, Imamul Iusuf a declarat ca a aflat din presa relatarile despre intentia manifesta a unui cetatean de a protesta fata de proiectul construirii moscheii centrale din capitala, printr-o asa-zisa actiune de pangarire a terenului de fundare al viitorului lacas de cult.

"Fata de cele petrecute luni 24 august, ca unul care prin vocatie si practica religioasa zilnica sunt in permanenta alaturi de cei care au nevoie de ajutor, ma declar dezolat, caci persoana in cauza a risipit in van carcasele a doi purcelusi pe care i-a ingropat simbolic pe terenul apartinand moscheii noastre, carne ce ar fi fost cu siguranta binevenita pentru cantina unui camin pentru batrani sau de copii.

Din punct de vedere ritualic, gestul respectiv este egal cu zero, nu poate fi apreciat drept pangarire. Terenul va fi salubrizat, iar cand se va pune temelia constructiei vom face o slujba de sfintire, asa cum se procedeaza in toate religiile monoteiste, fundamentale.

Muftiul Iusuf Murat: Moscheea din Bucuresti nu va fi cea mai mare din Europa

In rest, ca cetatean roman sunt intristat si jignit sa vad in fotografii cum culorile drapelului national au fost pangarite dupa ce o turma de porci a fost pictata cu simbolul tricolor, doar pentru a fi pusa sa pasca pe terenul din Bucuresti aflat in proprietatea Comunitatii Musulmane din Romania. Este mare pacat, si noi suntem romani chiar daca am fost crescuti in alta confesiune religioasa!", a declarat Muftiul Muurat Iusuf.

Reactia muftiului survine fata de faptul ca o serie de publicatii centrale au informat ca bucuresteanul Catalin Berenghi, revoltat de gestul autoritatilor de stat care sprijina construirea celei mai mari moschei din Romania pe un teren din nordul Bucurestiului, a recurs la un gest cu totul iesit din comun: a cumparat mai multi purcei vii si doi congelati.

Purceii vii, vopsiti in rosu, galben si albastru au fost lasati sa pasca liber pe terenul din Bulevardul Expozitiei nr. 22-30, iar carcasele congelate au fost ingropate tot aici, cu scopul declarat de a determina autoritatile religioase musulmane sa renunte la acest loc.

Porcii Gheaurii au ales sa traiasca in pamant strabun. Bulevardul Expozitiei nr 22-30.

Posted by Catalin Berenghi on 24 August 2015

Video: Facebook/Catalin Berenghi

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#protest porci teren moschee, #porci ingropati teren moschee, #porci teren moschee , #religie