Scandalul continua: Dupa porci, pe terenul viitoarei moschei a aparut o cruce de o tona

Marti, 01 Septembrie 2015, ora 22:11
11477 citiri
Scandalul continua: Dupa porci, pe terenul viitoarei moschei a aparut o cruce de o tona
Foto: Facebook/Catalin Berenghi

Dupa ce, recent, cativa porci ingropati de un protestatar pe terenul moscheii au pangarit locul, un nou incident are loc pe acelasi teren. Luni noapte, pe teren a aparut o cruce de piatra de peste doi metri, grea de peste o tona.

Aceasta, cu o vechime de peste 100 de ani, a fost adusa de bucuresteanul Catalin Berenghi, acelasi care a ingropat si porcii congelati, informeaza TVR.

Crucea ingropata de aceasta data i-a fost donata de o familie din Moldova, special in acest scop. Pe aceasta se afla inscriptii in chirilica.

Reactia muftiulului Muurat Iusuf, dupa protestul cu porci pe terenul viitoarei moschei (Video)

Pe Facebook, Catalin Berenghi a postat mai multe fotografii din timpul protestului, scriind: "Locul unde nu va mai fi mega moscheea. Astazi, eu, Catalin Berenghi, impreuna cu Catalin Ioan, am ridicat o Sfanta Cruce pe locul unde 'Ingenunchiatul Ponta Turcitul' a 'daruit' ca din mosia ma-sii un teren pentru o Mega Moschee. Doamne ajuta si apara tara asta!!!".

In urma cu cateva ore, barbatul a promis, pe aceeasi retea sociala, ca seria protestelor va continua, acesta scriind simplu: "Va urma".

Berenghi nu este la primul gest de acest fel. In urma cu o saptamana, a recurs la un gest cu totul iesit din comun: a cumparat mai multi purcei vii si doi congelati.

Protest cu porci pe terenul viitoarei moschei: Cum reactioneaza Patriarhia Romana

Purceii vii, vopsiti in rosu, galben si albastru au fost lasati sa pasca liber pe terenul din Bulevardul Expozitiei nr. 22-30, iar carcasele congelate au fost ingropate tot aici, cu scopul declarat de a determina autoritatile religioase musulmane sa renunte la acest loc. Patriarhia Romana a anuntat ca se delimiteaza de actiunile de protest ale bucuresteanului, transmitand ca "denota lipsa de respect si toleranta fata de credinta si traditia unei comunitati religioase".

Erdogan, acuzat ca spala milioane de euro pe constructia de moschei in Kosovo

Guvernul condus de Victor Ponta a adoptat la finalul lunii mai, fara dezbatere publica, o Hotarare de Guvern prin care Muftiatul Cultului Musulman din Romania a primit gratuit in folosinta pentru cateva decenii un teren in suprafata de 11.295 mp, situat in Bucuresti, Bd. Expozitiei (zona Romexpo) pentru construirea unei moschei cu o capacitate de 1.000 de persoane.

Aberatia zilei: Victor Ponta a comis-o singur?

In scurt timp, la finalul lunii iulie, si in ciuda reactiilor negative aparute in mass-media a fost semnat si protocolul pentru ridicarea moscheii.

Moscheea din Bucuresti, tot mai aproape de realitate: S-a semnat protocolul de predare-preluare a terenului (Video)

Citește și:
Deputatul PSD surprins în imagini intime cu un tânăr susține că nu el apare în poze și că nu-și dă demisia din Parlament: „Ăsta e punctul meu de vedere”
Deputatul PSD surprins în imagini intime cu un tânăr susține că nu el apare în poze și că nu-și dă demisia din Parlament: „Ăsta e punctul meu de vedere”
Deputatul Aurel Bălăşoiu a declarat duminică, 2 octombrie, la Antena 3, despre imaginile compromiţătoare care au fost difuzate în presă şi care au dus la excluderea lui din PSD, că nu...
George Simion își caută manifestanții la mitingul organizat în Piața Universității. Acuzațiile aduse de liderul AUR VIDEO
George Simion își caută manifestanții la mitingul organizat în Piața Universității. Acuzațiile aduse de liderul AUR VIDEO
Manifestanţii au început să se adune duminică, 2 octombrie, în Piaţa Universităţii, la mitingul de protest organizat de AUR. George Simion a anunţat că nu va rosti niciun discurs și...