Scandalul moscheii continua: Protest extrem la inaltime

Miercuri, 26 August 2015, ora 17:51
3807 citiri
Scandalul moscheii continua: Protest extrem la inaltime
Foto: captura YouTube / Kanal D

Barbatul care a ingropat doua carcase de porci si a lasat sa pasca purcei vopsiti in culorile tricolorului pe terenul din Capitala destinat construirii unei megamoschei spune ca "va merge pana in panzele albe" pentru ca acest proiect sa nu poata fi pus in aplicare.

Reactia bucuresteanului Catalin Berenghi (foto) vine la scurt timp dupa ce muftiul Murat Iusuf s-a declarat "profund intristat si jignit" de gestul facut de el, dar a precizat ca "din punct de vedere ritualic, gestul respectiv este egal cu zero, nu poate fi apreciat drept pangarire", terenul urmand sa fie "salubrizat" si sfintit.

Reactia muftiulului Muurat Iusuf, dupa protestul cu porci pe terenul viitoarei moschei (Video)

"Voi continua acest demers, o voi tine langa pana voi avea o reactie de la cei implicati si vor spune 'gata, ne predam, nu mai facem moschee in Romania'. Zilele urmatoare voi face un gratar la fata locului, pentru ca am auzit ca vin deja utilajele pe teren. Voi face un gratar cu prietenii si vom manca niste fripturi de porc acolo, pentru ca deocamdata nu este imprejmuit, nu e nici un semn care sa interzica un gratar. (...) Daca vor fi jandarmi si sistemul de represiune va functiona in continuare, voi inchiria un elicopter si le voi arunca din elicopter. Daca vor continua, voi pune organe de porc in betonul care se va turna acolo. Toate le voi face publice, sa fie cunoscute de Guvern si de primul-ministru al Turciei si politicienii care ne conduc.

Daca vor continua, inseamna ca nu mai respecta cutumele religioase si se doreste sa se faca altceva: spionaj, contraspionaj, droguri, terorism", s-a justificat Berenghi pentru puterea.ro, informeaza paginadepolitica.ro.

Un inalt prelat din BOR nu vrea moschee si il inteapa pe Ponta: Pe unii ii lasa genunchii, sa nu ne lase mintea

Conform sursei citate, Berenghi este un fost luptator in Legiunea Franceza. In varsta de 34 de ani, el spune ca nu are nimic cu musulmanii, dar nu intelege de ce moscheea nu este ridicata intr-o tara islamica.

"Voi trimite scrisori catre Vatican, catre conducatorii lumii islamice, merg pana in panzele albe. Daca toti lasa capul jos, eu nu vreau. Daca de-a lungul sutelor de ani acest pamant a fost numit 'scutul crestinatatii impotriva islamului', daca Stefan cel Mare a fost numit de Vatican 'atletul crestinatatii', altii s-au jertfit pentru tara, noi in 2015 ne batem joc? Nu", a mai spus barbatul.

Erdogan, acuzat ca spala milioane de euro pe constructia de moschei in Kosovo

Guvernul condus de Victor Ponta a adoptat la finalul lunii mai, fara dezbatere publica, o Hotarare de Guvern prin care Muftiatul Cultului Musulman din Romania a primit gratuit in folosinta pentru cateva decenii un teren in suprafata de 11.295 mp, situat in Bucuresti, Bd. Expozitiei (zona Romexpo) pentru construirea unei moschei cu o capacitate de 1.000 de persoane.

Aberatia zilei: Victor Ponta a comis-o singur?

In scurt timp, la finalul lunii iulie, si in ciuda reactiilor negative aparute in mass-media a fost semnat si protocolul pentru ridicarea moscheei.

Moscheea din Bucuresti, tot mai aproape de realitate: S-a semnat protocolul de predare-preluare a terenului (Video)

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
#porci teren moschee, #protest elicopter porci moschee Ponta , #religie