Sfanta Maria: Pelerinaje, slujbe si hramuri, in intreaga tara

Miercuri, 15 August 2012, ora 11:27
5469 citiri
Sfanta Maria: Pelerinaje, slujbe si hramuri, in intreaga tara
Foto: Realitatea TV

In toata tara au loc, miercuri, pelerinaje si slujbe religioase legate de sarbatoarea Santamariei Mari, una dintre cele mai mari ale bisericii crestine.

Praznuita in 15 august, Adormirea Maicii Domnului marcheaza trecerea de la vara la toamna si totodata Ziua Marinei, Maica Domnului fiind ocrotitoarea marinarilor.

A devenit o traditie ca, in fiecare an, in seara de dinaintea praznicului Adormirea Maicii Domnului, manastirea Hodos-Bodrog din judetul Arad, veche de aproape un mileniu, sa fie luata cu asalt de pelerinii din judetele Arad, Timis, Bihor, Hunedoara si Caras-Severin, dar si de romani ortodocsi stabiliti in Ungaria sau de romanii care muncesc in strainatate, iar in aceasta perioada au revenit in tara pentru a-si petrece concediile.

Mii de credinciosi din vestul tarii, dar si din strainatate au refacut, marti seara, la manastirea Hodos-Bodrog, Drumul Crucii, dupa modelul Patriarhiei Ortodoxe de la Ierusalim, cu ocazia sarbatorii Adormirea Maicii Domnului.

Sfanta Maria: peste 2 milioane de romani isi serbeaza ziua

La Cluj, mii de credinciosi au participat, tot marti, la pelerinajul spre Manastirea Nicula, condus de mitropolitul Clujului, Maramuresului si Salajului, Andrei Andreicut, arhiepiscop al Vadului, Feleacului si Clujului.

Credinciosii insotiti de inaltul ierarh au plecat de la Biserica Sfantul Nicolae din orasul Gherla si au strabatut pe jos drumul pana la lacasul de cult de la Nicula, ce adaposteste celebra Icoana a Maicii Domnului.

Icoana Facatoare de Minuni a Maicii Domnului, pictata in anul 1681 de mesterul Luca din Iclod si care a lacrimat in anul 1694, a fost scoasa din biserica manastirii, in procesiune, la ora 21.30.

Miercuri, 15 august, Sfanta Liturghie va fi oficiata de mitropolitul Andrei Andreicut, inconjurat de un sobor de arhierei, preoti si diaconi.

In fiecare an, de ziua Adormirii Maicii Domnului, Manastirea Curtea de Arges, lacas rectitorit la inceputul secolului al XVI-lea de catre Neagoe Basarab, isi asteapta credinciosii, care vin sa se inchine Maicii Domnului si Sfintei Filofteia.

Si manastirile Bistrita, Frasinei, Govora si Saracinesti din Arhiepiscopia Ramnicului, manastirile Brancoveni si Streharet din Episcopia Slatinei si Romanatilor, precum si Manastirea Celic Dere din Episcopia Tulcii isi praznuiesc hramul de Adormirea Maicii Domnului. In sarbatoare se afla si Catedrala episcopala din Giurgiu, care isi sarbatoreste primul hram.

M.M.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Sfanta Maria pelerinaj, #Sfanta Maria slujbe, #hramuri biserici Sfanta Maria , #religie
Comentarii
V
valencia
rank 1
Poza silvia_h
silvia_h
rank 5
Pacat ca pomanagiii, renumitii pomanagii, nu pot fi in acelasi timp