Stephen Hawking: Nu exista Dumnezeu, crearea Universului nu a avut nevoie de El (Video)

Sambata, 27 Septembrie 2014, ora 14:23
10923 citiri
Stephen Hawking: Nu exista Dumnezeu, crearea Universului nu a avut nevoie de El (Video)

Faimosul om de stiinta Stephen Hawking a declarat in ziarul spaniol El Mundo ca stiinta ofera o "explicatie mai convingatoare" asupra originilor Universului si ca Dumnezeu nu exista.

Fizicianul a confirmat faptul ca este ateu, aratand ca minunile religioase "nu sunt compatibile" cu adevarul stiintiific.

"Inainte de a intelege stiinta, era firesc sa credem ca Dumnezeu a creat Universul, dar acum stiinta ofera o explicatie mult mai concludenta", potrivit Huffington Post.

"Ceea ce am vrut sa spun prin 'noi am vrea sa cunoastem gandirea lui Dumnezeu' este ca am vrea sa aflam tot ceea ce Dumnezeu ar sti, dar el nu exista. Sunt un ateu", a declarat Hawking.

Remarcile lui Hawking au venit ca raspuns la o intrebare a unui jurnalist de la El Mundo despre credinta sa religioasa, in cadrul Festivalului Starmus din Insulele Canare.

Referirea la "gandirea lui Dumnezeu" a fost incercarea lui Hawking de a clarifica un pasaj din cartea sa din anul 1988 intitulata "A Brief History of Time", in care a scris ca oamenii de stiinta ar putea "cunoaste gandirea lui Dumnezeu" daca ar unifica setul de principii stiintifice cunoscute drept teoria tuturor lucrurilor ce au fost descoperite.

NBC News a relatat ca nu este prima data cand Hawking a vorbit despre convigerile sale religoase.

In anul 2011, fizicianul a declarat pentru The Guardian ca el nu crede in rai sau in viata de dupa moarte, numind-o "un basm pentru oamenii carora le este frica de intuneric".

Hawking a marsat in jurul acestui subiect mai multi ani de zile, facand doar niste referiri critice, spunand ca el nu este religios "in sensul normal" si ca nu a fost nevoie de Dumnezeu pentru crearea Universului, conform Viral Global News.

Hawking a spus in termeni foarte clari ca Dumnezeu nu exista si ca stiinta ofera tot ceea ce au nevoie oamenii pentru a explica originile Universului.

Citeste si:
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
Senatorul american Robert Portman, care efectuează sâmbătă, 28 mai, o vizită în România, a declarat că nu există pentru Statele Unite prieten mai puternic decât ţara noastră....
Prima demisie din echipa PLUS din USR. Ciprian Teleman anunță că pleacă din partid
Prima demisie din echipa PLUS din USR. Ciprian Teleman anunță că pleacă din partid
Fostul ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, în Guvernul Cîţu, Ciprian Teleman a anunţat sâmbătă, 28 mai, că demisionează din USR. Fost președinte al PLUS Ilfov, acesta a...