Sustinatorii orei de religie vor modificarea Constitutiei

Sambata, 28 Martie 2015, ora 19:22
4073 citiri
Sustinatorii orei de religie vor modificarea Constitutiei
Foto: TVR

Asociatia parintilor pentru ora de religie solicita modificarea Constitutiei in asa fel incat aceasta sa garanteze studierea acestei materii, iar cei care nu doresc sa o faca sa depuna cerere.

"Daca un om a fost in stare sa provoace o anumita interpretare a Constitutiei, atunci un numar foarte mare de oameni, prin referendum, prin modificarea Constitutiei, pot modifica insasi Constitutia", a declarat Ionut Corduneanu, preot vicar-administrativ patriarhal, pentru TVR.

De asemenea, realizatoarea Liana Stanciu spune ca membrii asociatiei s-au pus pe treaba.

"Chiar s-a facut un grup de lucru pe probleme juridice si advocacy si s-a pus problema daca nu ar trebui, este doar o chestiune in dezbatere pentru moment, daca nu ar trebui sa declansam o procedura pentru a initia o schimbare la nivel constitutional in sensul de introducere explicita a garantarii orei de religie", a explicat ea.

Membrii asociatiei de parinti mai sunt nemultumiti si de manualele de religie Doresc inclusiv modificarea programei scolare pentru aceasta materie.

Manuale de religie cu povesti socante: Daca muncesti de sarbatori vei fi calcat de masina

Pe de alta parte, acestia sustin ca in Constitutie trebuie definita familia ca fiind casatoria intre un barbat si o femeie, nu intre soti.

Conform statisticilor anuntate de Ministerul Educatiei, 9 din 10 elevi s-au inscris sa continue sa studieze religia in acest an scolar.

E oficial: Peste 90 la suta dintre elevi s-au inscris la ora de religie

Elevii au trebuit sa opteze dupa ce Curtea Constitutionala a decis ca trebuie sa depuna o cerere la scoala parintii celor care vor sa invete religie la scoala, nu ai celor care nu vor, asa cum se facea pana acum.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#sustinatori religie modificare Constitutie, #Liana Stanciu religie scoli , #religie