Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Sute de credinciosi trec si luni pe la racla cu moastele Sfantului Nicolae

Luni, 06 Decembrie 2010, ora 10:22
2104 citiri
Sute de credinciosi trec si luni pe la racla cu moastele Sfantului Nicolae

Sute de persoane au venit in pelerinaj, luni, la Biserica Sfantul Gheorghe Nou din Capitala, unde se afla moastele Sfantului Nicolae.

Credinciosii au stat ore intregi la coada pentru a atinge racla cu moastele Sfantului Nicolae, in speranta ca astfel le vor fi alinate suferintele, iar Sfantul Nicolae va aduce sanatate copiilor si familiei. Ramasitele sfinte vor sta in curtea Bisericii Sfantul Gheorghe din Capitala pana marti, cand vor fi duse inapoi, in lacasul de cult.

Inca de duminica, mai multe sute de credinciosi din intreaga tara s-au inchinat la mana dreapta a Sfantului Nicolae de la Biserica Sf. Gheorghe Nou. Pelerinajul a inceput anul acesta mai devreme, sfintele moaste fiind asezate inca de vineri spre inchinare intr-o racla noua, in pridvorul bisericii.

De 400 de ani, Biserica voievodala Sf. Gheorghe Nou din Bucuresti ocroteste mana dreapta a Sf. Nicolae.

Sfintele moaste, care reprezinta un dar de suflet al voievodului intregitor de neam Mihai Viteazul si al sotiei sale, Doamna Stanca, sunt asezate intr-o racla noua din argint aurit, care o inglobeaza pe cea veche, intr-un baldachin sculptat in lemn de stejar, spre vesnica inchinare.

Credinciosi din toata tara vin sa se inchine cu evlavie la moastele facatoare de minuni ale Sf. Nicolae al Mirelor Lichiei, considerat ocrotitorul familiei si al copiilor, al tuturor celor necajiti si al celor aflati in felurite suferinte.

Sfantul Nicolae s-a nascut in Orientul Mijlociu in secolul al III-lea, in vremea imparatilor Diocletian si Maximilian. A fost cardinal de Mira, oras aflat pe teritoriul Turciei, si a fost recunoscut ca sfant incepand cu secolul al VI-lea. El provenea dintr-o familie instarita, iar la moartea parintilor a mostenit intreaga avere, pe care a folosit-o pentru a-i ajuta pe oamenii nevoiasi.

Scripturile il descriu ca pe un copil ales. Se spune ca, imediat "dupa nasterea sa, fiind in baie, a stat trei ceasuri pe picioarele sale, sigur de sine, nesprijinit de nimeni, dand prin aceasta stare cinste Sfintei Treimi"; se hranea numai de la sanul drept al mamei, iar miercurea si vinerea, in zilele de post, refuza laptele pana la apusul soarelui.

Pelerinaj la moastele Sf. Nicolae din Bucuresti

A trecut la cele vesnice in anul 340, iar din anul 1087 moastele sale se pastreaza la Bari, in sudul Italiei, fiind luate de cruciati din Mira.

El este patronul spiritual al Rusiei, Olandei, Greciei, al regiunilor Apulia, Sicilia (Italia), Lorena (Franta) si al multor orase din Germania, Austria, Elvetia, Italia si Belgia.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#moaste sfantul nicolae, #moaste nicolae Bucuresti , #religie
Comentarii