Unde se afla Raiul? Adam si Eva au venit de pe Marte?

Marti, 15 Februarie 2011, ora 13:59
9342 citiri
Unde se afla Raiul? Adam si Eva au venit de pe Marte?
Foto: damaideparte.ro

Una dintre cele mai mari taine ale crestinatatii este locatia Gradinii Raiului. Prima sursa este cartea Genezei, din Biblie. Nu sunt, insa, oferite informatii care sa ne permita o localizare exacta a acesteia.

Avem la dispozitie doar cateva indicii oferite de Biblie. Multi o situeaza in Orientul Mijlociu, dar exista mai alte teorii, informatiile fiind oferite de Top Tenz.

In functie de confesiunea religioasa, oamenii au plasat Gradina Raiului in diferite locuri de pe planeta. Unii sustin ca ea s-a aflat in Missouri, in tinutul Jackson. Fondatorul Bisericii Mormonilor, Joseph Smith, spunea ca a gasit o piatra facuta de Adam pentru a-i servi ca altar, chiar inainte de a fi dat afara din Rai.

Brinsley LePoer Trench sustine in lucrarea sa, "The Sky People" ("Oamenii din cer") ca descrierea biblica a raului care trecea prin Gradina Raiului nu este a unuia de pe Pamant. Locul pe care el il indica este planeta Marte. Astfel, primii oameni ar fi fost creati de extraterestri. Conform acestei teorii, Adam si Eva, Noe si primii oameni ar fi fost fortati sa vina de acolo pe Pamant.

Alte posibile locatii: Africa, Iranul sau Turcia

Altii au situat Gradina Raiului in Africa, mai exact in nord-estul acestui continent. Dovezi in acest sens ar fi cele mai vechi ramasite umane descoperite acolo. Raul Gijon din Biblie ar fi, de fapt, fluviul Nil.

Multi cred ca Edenul a fost in Israel, iar Iordanul era raul care trecea pe acolo. Chiar la profetul Ezekiel ar exista dovezi in acest sens (28:13-14). De asemenea, in Isaia 2:2-2:3. O alta posibilitate este ca Gradina sa fi fost situata in nordul Iranului.

Ea a fost propusa de arheologul David Rohl, pe baza unor dovezi descoperite acolo, mai exact langa muntele Sahand, langa Tabriz. Chiar texte antice sumeriene ar face referire la acest loc.

Merita mentionate drept posibilitati estul Turcei, mai exact Anatolia. Partea de est a Anatoliei era cunoscuta drept Eden. Nu in ultimul rand, sudul Irakului a mai fost indicat drept locatia posibila a Raiului, mai exact in Sumer, acolo unde se unesc raurile Tigru si Eufrat.

Citește și:
De când se vor putea vaccina antigripal românii în farmacii. Anunțul ministrului Sănătății
De când se vor putea vaccina antigripal românii în farmacii. Anunțul ministrului Sănătății
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat luni, 3 octombrie, că românii s-ar putea vaccina antigripal în farmacii din acest an. Ministrul a precizat că autoritățile...
Mesajul lui Klaus Iohannis după ce a ”uns-o” pe Ligia Deca la conducerea Ministerului Educației VIDEO
Mesajul lui Klaus Iohannis după ce a ”uns-o” pe Ligia Deca la conducerea Ministerului Educației VIDEO
Fostul consilier prezidenţial Ligia Deca a depus luni, 3 octombrie, jurământul de învestitură în funcţia de ministru al Educaţiei, la Palatul Cotroceni. În cadrul ceremoniei,...