Ce ni se pregateste la parada militara de 1 decembrie din Bucuresti

Marti, 01 Decembrie 2015, ora 08:20
7774 citiri
Ce ni se pregateste la parada militara de 1 decembrie din Bucuresti
Foto: Facebook/MAPN (Anca Ciornei)

Peste 2.600 de militari si specialisti, cu 360 de mijloace tehnice vor participa marti, 1 decembrie, incepand cu ora 11:00, la parada militara ce se va desfasura cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei, in Piata Constitutiei din Bucuresti.

Vor avea reprezentanti Ministerul Apararii Nationale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Roman de Informatii, Serviciul de Protectie si Paza, Serviciul de Telecomunicatii Speciale, Administratia Nationala a Penitenciarelor si Politia Locala Bucuresti.

Militarilor romani li se vor adauga detasamente din Bulgaria, Polonia, Republica Moldova, Statele Unite ale Americii si Turcia.

Tot in Bucuresti, la Mormantul Ostasului Necunoscut din Parcul Carol I, va avea loc marti, incepand cu ora 8:00, o ceremonie militara de depuneri de coroane si jerbe de flori.

De asemenea, se vor organiza ceremonii militare si religioase de depunere de coroane de flori in garnizoanele din tara unde sunt dislocate mari unitati si unitati militare.

Cu ocazia Zilei Nationale, Drapelul tricolor va fi arborat in toate institutiile militare din tara, iar la bordul navelor maritime si fluviale ale Fortelor Navale se va ridica Marele Pavoaz.

29 noiembrie 2015 - Piata Constitutiei.Antrenamentul general al paradei militareFoto: Anca Ciornei

Posted by Ministerul Apararii Nationale, Romania - www.mapn.ro on Sunday, November 29, 2015

Duminica a fost repetitie generala

Circulatia in centrul Capitalei, in zona Pietei Constitutiei, a fost restrictionata, duminica la pranz, pentru desfasurarea repetitiei generale in vederea paradei de Ziua Nationala.

Astfel, incepand de vineri seara, de la ora 22:00, pana pe 1 decembrie, la ora 15:00, este interzisa parcarea si stationarea voluntara a autovehiculelor pe:

  • Bd. Natiunile Unite, de la Str. B.P. Hasdeu pana la Piata Natiunile Unite
  • Str. Izvor si
  • B-dul. Libertatii, intre Splaiul Independentei si Rond Cosbuc, pe ambele parti, inclusiv bretelele din Piata Constitutiei (cele dinspre Parchetul General si Ministerul Finantelor Publice).

De asemenea, duminica, intre orele 5:00 si 15:00, s-au impus restrictii de trafic pe:

  • Calea 13 Septembrie, de la intersectia Tudor Vladimirescu pana la B-dul. Libertatii;
  • str. Izvor de la str. B.P. Hasdeu, pana la Piata Arsenalului;
  • str. B.P. Hasdeu, intre str. Izvor si Splaiul Independentei;
  • Splaiul Independentei, de la Piata Operei pana la podul Natiunile Unite, sensul catre Piata Unirii;
  • B-dul. Unirii, intersectia cu bd. I.C. Bratianu pana la Piata Constitutiei;
  • B-dul. Natiunile Unite;
  • B-dul. Regina Maria, intre B-dul. Unirii si Piata Regina Maria;
  • B-dul. George Cosbuc, de la intersectia cu B-dul. Tudor Vladimirescu, pana la Piata Regina Maria;
  • Calea Rahovei, intre B-dul. Libertatii si B-dul. George Cosbuc.

Trafic restrictionat in Capitala. Ce rute ocolitoare recomanda Politia

Aceleasi restrictii vor fi, in acelasi interval orar, si marti, 1 decembrie.

Rutele ocolitoare recomandate de Politia Rutiera sunt Calea 13 Septembrie - Sos. Panduri - str. Dr. Rainer - B-dul. Eroilor - str. Stirbei Voda - Calea Victoriei; Calea 13 Septembrie - Sos. Panduri - str. Dr. Rainer - B-dul. Eroilor - str. Stirbei Voda - str. Berzei - str. Buzesti - Piata Victoriei; Calea Rahovei - str. Progresului - str. C-tin Istrate - B-dul. Marasesti - B-dul. Dimitrie Cantemir - Piata Unirii.

De asemenea, incepand de luni dimineata, de la ora 8:30, pana pe 1 decembrie, ora 16:00, traficul este restrictionat pe B-dul. Libertatii, benzile I si II de circulatie, intre B-dul. Natiunile Unite si Calea 13 Septembrie, sensul dinspre Splaiul Independentei catre Piata Regina Maria.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#parada militara 1 decembrie, #parada Ziua Nationala, #repetitie parada militara, #trafic restrictionat parada militara , #romani