Ziare.com

220.000 de romani au primit de la stat, in decembrie, venit minim garantat

Duminica, 21 Ianuarie 2018, ora 15:10

   

220.000 de romani au primit de la stat, in decembrie, venit minim garantat
Suma totala platita in decembrie de statul roman pentru ajutorul social (venit minim garantat) depaseste 60,88 milioane de lei (circa 13 milioane de euro), valoarea medie fiind de 276,49 lei de persoana, conform datelor centralizate de Agentia Nationala pentru Plati si Inspectie Sociala (ANPIS).

In decembrie 2017, au beneficiat de acest ajutor social 220.207 de persoane. Cei mai multi beneficiari erau inregistrati in judetele Dolj - 13.694 persoane, Buzau - 11.062 persoane, Bacau - 10.780, Galati - 10.031 si Teleorman - 9.986 de persoane.

La finele lunii decembrie 2017, erau suspendati de la plata 16.234 beneficiari, cei mai multi din Dolj - 1.574, Botosani - 1.033, Vaslui - 863 si Bacau - 763.

Cea mai mare valoare a sumei medii platite (drepturi curente) a fost inregistrata in judetele Salaj - 341,12 lei, Brasov - 328,27 lei si Mures - 320,56 lei.

De asemenea, in decembrie 2017, au fost efectuate alte plati (restante, reluari in plata, plati neachitate, corectii etc.) in contul acestui ajutor in suma de 291.053 lei.

Venitul minim garantat (VMG) este unul dintre cele mai importante programe de promovare a incluziunii sociale si de combatere a saraciei. Actul normativ care reglementeaza acest program este Legea nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu completarile si modificarile ulterioare.

Potrivit acestei legi, venitul minim garantat se asigura prin acordarea unui ajutor social lunar, care se calculeaza ca diferenta intre nivelul venitului minim garantat prevazut de lege si venitul net lunar al familiei sau al persoanei singure.

Citeste si Refuzi un loc de munca? Vei pierde ajutorul social (Proiect)


Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 2857 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
6 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Regret, dar nu este posibil sa numiti ajutorul social "venit minim

garantat" ! Ca sa nu mai spun ca asistenta sociala ar trebui sa fie si ea reglementata si conditionata de anumite bareme. draknea a reusit sa transforme asistenta sociala in "bacsis electoral garantat".

In alti termeni, cu banii dumneavoastra isi asigura un electorat captiv. Aceasta se numeste nu munai deturnare ilegala de fonduri, dar si sustinere electorala ilegala. Cam ceea ce au facut si udrea sau ioana basescu, alaturi de ritzi, care a facut puscarie exct pentru acelasi motiv :)))

Daddy, puscaria te va manca, asta este sigur :)))

 

276,49 RON

La 14 lei sticla de Saniuta, sunt aproape 20 de zile de bautura asigurate. Daca-s doi pe ajutor social si cu doi puradei, plus ce mai arunca Belinotul: cate un pui congelat, doua kile de faina, niste malai, ulei si o cizma desperecheata, trece luna frumos.

 

Munca

Daca refuza un loc de munca ar trebui sa piarda dreptu la ajutor social. Ei urmeza cantecul:

Dimineata pe racoare,
Eu stau cu burta la Soare,
Si ma uit la cerul mare,
Dimineata pe racoare.

Nu e normal sa faca asta din bani publici.
Dar mai este un proverb romanesc: De vina nu e porcul, de vena e cel ce ii da de mancare

 

Jaf Organizat

Cu banii astia plateai linistit 10.000 de medici si 20.000 de asistente calificate, nu pile si alte sotii de militieni!
Cei 200.000 de cersetori socialisti combinati cu cele 200.000 de pensii speciale fac praf pulbere fina tara asta!
Niste nenorociti!

 

mai usor

cu criticile.
cum o gasca de venetici(familia regala) au dreptul la palate si milioane anual, venit garantat de amaratzii romaniei pentru intretzinere de ce un roman get-beget nu ar fi indreptatzit la mizeria asta de 200-300/lei pe luna?
de la un p0rc si un fir de par daca rupi se numeste castig.

 

N-auzi ca Dragnea-Tarliceanu au declarat Famiglia Regala...

... Infundatie de interes national? Pai, aia merita bani, altfel n-ar avea interes si unii si altii.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor